Bolletje van Katoen
Bolletje van Katoen maakt jouw handgehaakte, persoonlijke producten en accessoires naar wens en op verzoek!

Blog


Beppe's Omslagdoek

Sommige producten hebben een bijzonder verhaal erachter. En sommige van die bijzondere verhalen verdienen zelfs een stukje extra aandacht.

Daarom wil ik jullie vandaag vertellen over Beppe’s Omslagdoek. 

Heel lang wist ik geen naam voor deze prachtige omslagdoek. In 2018 vroeg mijn lieve schoonmoeder om een omslagdoek te maken voor haar. Ze is dol op omslagdoeken. Met haar formaat ook veel prettiger dan een jas. Zij had al een speciaal patroon gevonden waar ze helemaal verliefd op was.

‘voor mijn verjaardag ;)’

Natuurlijk doe ik dat! En dan met aanpassingen naar onze eigen speciale wensen. Want dat is waar Bolletje van Katoen voor staat. 

En wat was ze er blij mee, hele zomers hield het haar lekker warm, als het net even wat frisser was. Ze vertelde er trots haar vriendinnen en familie over.

Ik heb de omslagdoek toen 1 keer mogen maken en heb hem verder weinig gepromoot. Het was echt haar speciale omslagdoek, dat hoefde niet zo in de spotlight.

Wel maakte ik een sjaal als variant op het patroon. Die liep lekker in de webwinkel en dat was leuk! 

Helaas overleed mijn liefste schoonmoeder eind 2020. Toen ik in haar huis binnen kwam, zag ik als eerste de omslagdoek hangen aan de kapstok. Het was oktober, dus niet meer warm genoeg voor de doek, ze had hem niet meer gedragen. En dat is prima. Nu hij aan de kapstok hing, was zij ook nog een beetje daar.

Ik heb toen een stukje over haar geschreven als afscheid met de foto van haar omslagdoek erbij.

En toen wist ik het, dit is Beppe’s Omslagdoek!

En heel vaak heb ik hem nog niet gedeeld, maar toch mag ik hem nu enkele keren maken. Dubbel. Hij haakt heerlijk weg. Maar zij is er onlosmakelijk mee verbonden.

En dat is mooi, want zij is supertrots op Bolletje van Katoen, op mij en daarom dacht ze graag mee met leuke projectjes. Zo hielp ze mij mee met groeien. En dat doet zij nu nog, met deze omslagdoek.

Als de webshop helemaal is verbeterd en gevuld, mag deze omslagdoek als pronkstuk in de shop staan! 


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn