Bolletje van Katoen
Bolletje van Katoen maakt jouw handgehaakte, persoonlijke producten en accessoires naar wens en op verzoek!

Blog

31.05.2020

Het Coronavirus 22 maart 2020

Het Coronavirus raakt ons momenteel allemaal. Hoe gaat het bij jullie?

Ik moet zeggen; het is aanpoten. Nergens aan toegekomen. Zo’n verandering in je hele systeem en ritme is echt heftig. En tussen het ballen hooghouden door, krijg je de meest verontrustende berichten uit de wereld op je af gegooid.

Bolletje van Katoen heeft daarom even niet zo hard gewerkt als anders. En dat is dan maar even zo. We pakken de draad weer op in dit nieuwe ritme en maken er het beste van.

Waar ligt jouw prioriteit deze dagen? De bouwmarkt, nu je toch niet mag werken? Een strandwandeling? Boos zijn dat je niet mag werken?

Ik hoor mensen altijd klagen dat ze zo hard moeten werken voor zo weinig. En dat ze zo graag meer vrij zouden willen zijn. En dat ze zouden willen dat de kinderen wat minder naar school en opvang hoefden. Want sommige ouders brengen ze alleen naar bed en zien ze de hele dag niet. Maar voor je inkomen heb je niet altijd een keuze. Dat we in dit land altijd maar moeten werken voor ons geld en niet bij ons gezin kunnen zijn.

En nu zijn we hier; veel mensen verplicht thuis. Dus gaan we ons huis verven, massaal naar de milieustraat, het strand, dingen waar we normaal geen tijd voor hebben. En dus mensen aanraken, ontmoeten, kletsen.

Wat heb ik deze week gedaan?

Ik heb mijn kinderen mogen helpen bij hun schoolwerk en mogen meekijken wat ze allemaal al kunnen! Zeker een meisje in groep 5 kan en snapt al zoveel! Vragen van biologie waar ik ook de tekst voor moet doorlezen. Rekensommen boven de duizend. Dit had ik even gemist in die jaren van hard werken en een meisje dat steeds meer zelf gaat doen.
Ik zie ze nu 24/7 en dat is verschrikkelijk intensief. Ik lig op de bank te slapen wanneer ik ze op bed heb mogen brengen. En wij gaan in de ochtenden niet luieren, pyjamadagen houden en niksen. Met elkaar aan de slag. Tussen het schoolwerk door een cake bakken, helpen met koken en het huishouden.

Wanneer deed jij dat voor het laatst met het hele gezin?

Ondertussen moet ik ook thuis werken en dat gaat vast niet zo goed als dat we hadden gehoopt. Maar ik weet zeker dat ik voldoende heb gedaan en dat voldoende voor nu perfect is!

En perfect is ook dat wij al weken veilig en gezond zijn. En dat zou ik graag zo houden.

Dus voor ons geen kringloopwinkel, milieustraat, kapper, al staat dat al weken op de planning. Wij maken het beste van ‘verplicht met je eigen gezin’, dat gezin die normaal zo weinig samen is, door werk en school en alle verplichtingen.

Onze verplichting nu: BLIJF THUIS!

En geniet ondertussen even van het mooie gezin waar je ooit voor hebt gekozen.

Bolletje van Katoen - 07:57:13 | 2 opmerkingen

  1. Marijke

    31.05.2020

    Ik heb inderdaad ook mijn oudste 2 geholpen met schoolwerk, nieuwe interesses ontdekt zoals haarcreaties bij mijn dochters uitproberen, één haarstrikkentik ontwikkeld en inderdaad, lekker appelflappen en pasteitjes maken. Ook meer aan mijn online onzichtbaarheid gewerkt, meer live gaan.

  2. Monica

    31.05.2020

    Vooral veel aan mijm bedrijfje gewerkt, horeca ligt stil waar ik ook werk. Tijd voor mijn dochter en heeeeel veel huishouden haha. Rare tijd.

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn