Bolletje van Katoen
Bolletje van Katoen maakt jouw handgehaakte, persoonlijke producten en accessoires naar wens en op verzoek!

Blog

31.05.2020

Business Moms Magazine januari 2020

Ik ben Josyanne, eigenaresse van Bolletje van Katoen, 3 dagen per week werkzaam in loondienst in de gehandicaptenzorg en moeder van 2 kinderen van 3 jaar en 8 jaar oud. Daarnaast natuurlijk ook een huishouden en het liefst nog wat sociaal leven.

Raak jij hiervan al in de stress? Ik kan je zeggen, vaak krijg ik de vraag: hoe houd je dat vol?

In de rustige weken denk ik ‘ehh, eitje?’ Maar dat is natuurlijk niet altijd waar.

Deze blog schrijf ik in de aanloop naar een ontzettend drukke week. Een uitgelezen moment om eens stil te staan bij de drukte die ik als moeder kan ervaren, die vast velen herkennen!

De komende week staat er behoorlijk wat op het programma. Het is vandaag zondag 1 december. Op maandag werk ik voor de baas en zal het bedrijf, het huishouden en sociale leven niet echt aan bod komen. Behalve ‘even’ de marketing voor Bolletje van Katoen, wat vooral tussendoor regelmatig facebooken inhoudt. Op dinsdag is er een belangrijke afspraak voor het gezin. Dit moet nog worden voorbereid. En op dinsdag moet ik me voorbereiden op een grote presentatie op mijn werk op woensdag. Op donderdag viert ons gezin pakjesavond na het werk. Op vrijdag ben ik vooral boodschappenvrouw en taxichauffeur, vanwege de wisselende schooltijden van de kinderen. En op zaterdag is er de Business Moms Winterfair, waar ik met een kraampje zal staan.

Nu heb ik altijd een strakke planning en komt het dus meestal allemaal goed, maar van zo’n week krijg ook ik vlekken in mijn nek. HELP!

En omdat ik nu ga bloggen voor het Business Moms Magazine, leek mij dit moment erg geschikt om eens te schrijven over het drukke leven van een werkende en ondernemende moeder.

Ik kan iedereen adviseren: maak een planning! Wat wil ik vandaag bereikt hebben? En morgen? En de aankomende week? Wat komt er de komende maand aan en waar moet ik dus nu alvast aan beginnen?
Zodra het in mijn agenda staat om het voor te bereiden, kan ik het op dat moment weer prima loslaten.

Nog een aanrader: Lijstjes! Wat heb ik nog te doen? Wat móet er gebeuren en wat kan er wachten?
En nog een leuke tip: kan dit klusje in 2 minuten? Doe het dan meteen!

En vooral: maak tijd voor ontspanning!
Bij mij wordt er overdag behoorlijk wat afgebikkeld. Uiterlijk 7 uur staan wij naast ons bed, soms kunnen de kinderen daar wat uurtjes eerder van maken. Dan begint mijn fijne, maar strakke planning met werk, huishouden, marketing, Bolletje van Katoen, kinderactiviteiten en dit hobbelt lekker door tot kinderbedtijd. En als iedereen ligt, het huis aan kant is, dan gaat er niks meer gebeuren, behalve ontspanning!
Laat bij mij nu toevallig haken ook ontspanning zijn, vaak wordt er nog wel doorgewerkt aan de productie in mijn bedrijf. Of als ik op mijn telefoon zit, kan ik nog met een klant even wat dingen afstemmen. Maar er mag ook ruimte zijn voor een serie, een wijntje, een spelletje.

Waar haal jij je ontspanning uit?

Wist je dat je veel meer aan kan, als je in je hoofd al weet dat je binnenkort ook een momentje van rust hebt? Plan dit dus vooral in en houd je aan deze planning!

Graag neem ik jullie in mijn volgende blogs mee in thema’s waar een werkende en ondernemende moeder tegenaan loopt.

Bolletje van Katoen - 07:58:11 | 2 opmerkingen

  1. Marijke

    31.05.2020

    Zo leuk dat je je blog hier gedeeld hebt en zo jammer dat ik met het Magazine gestopt ben maar het begint weer te kriebelen dus wie weet wat de toekomst brengt! Mocht ik er weer mee beginnen dan ga ik je zeker weer benaderen.

  2. Monica

    31.05.2020

    Leuk stuk! En heel belangrijk om inderdaad in de avomd de ontspanning te pakken.

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn