Geplaatst op

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Wij gingen de laatste jaren weinig op vakantie en weekendjes weg. Maar wat echt waar is: Andere omgeving; nieuwe inspiratie! Normaal kunnen we dat ons goed veroorloven, dus voor ons was dat wel even anders dan anders. Het kwam ook door corona, maar na corona was er even geen energie van mij uit om met 2 kinderen op stap te gaan. De zomers plannen we wel altijd lekker vol, maar daar bleef het de laatste jaren bij. Maar nu zoeken we het weer vaker op, en wat ik al wist, blijkt weer helemaal waar. Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!
Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Het wordt door allerlei goeroe’s al vaker gezegd. Als je maar in je eigen omgeving blijft hangen, val je stil. Je inspiratie raakt op, je ambities vallen weg, je blijft lekker in je eigen bubbel de bekende dingen doen.

Dat kan heel fijn zijn, om op adem te komen in een drukke periode. Maar uiteindelijk zal het voor veel mensen zorgen voor een gevoel van ongenoegen. Er mist iets, er ontstaat een sleur, het leven voelt steeds saaier en nuttelozer.

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Soms kan dat gevoel van een sleur zorgen voor hele nare gevoelens, depressieve gedachten, waardoor je juist nog meer in je bubbel gaat zitten en op je bank blijft hangen. Zonde! Heel begrijpelijk wel, ik heb zo’n periode ook gekend. Alles wat anders en nieuw is, kost zoveel energie, dat je er gewoon maar niet meer aan begint.

Stap uit je comfortzone, zeggen mensen dan. Zo’n leuke dooddoener, want die comfortzone is zo’n warme deken als je het toch al even niet meer weet.

Maar als je dit hebt meegemaakt en eruit gekomen bent, weet je ook dat de enige weg eruit is, om ook echt wat te gaan doen!

Dus gaat er vaak een haakwerk mee op vakantie
Dus gaat er vaak een haakwerk mee op vakantie

Los van de kampeervakantie die er binnenkort aan komt, zijn we daarom lekker aan het oriënteren op leuke uitjes in de weekenden. Dat kan een middagje strand zijn, maar zo kwam er afgelopen weekend ook een city trip naar Parijs voorbij!

Dat stond al heel lang op de verlanglijst van mijn dochter en mij. Toen ze 4 was, vroeg ze al of we eens naar Parijs kunnen. Met een hotel en laat eten en alles er op en eraan. Toen zei ik wat tussen neus en lippen door; ‘oh dat kan wel een keer als je in groep 8 zit ofzo, als je bijna 12 bent, klaar bent met de basisschool’

Afgelopen januari herinnerde ze mij aan deze belofte. Ik wist het in mijn achterhoofd nog wel, maar had er niet echt meer werk van gemaakt. Maar met mijn heimwee naar Frankrijk en het vooruitzicht van een pre puber in Parijs, had ik er meteen zin in. De perfecte leeftijd om nog iets met je moeder te ondernemen, oud genoeg om lekker het volwassen ritme mee te pakken, jong genoeg om nog te doen wat mama zegt.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Pinksteren is een lang weekend, een uitstekend moment om lekker op pad te gaan.

Met mijn wens om duurzaam te leven, kozen we voor een treinreis. Vanuit Dordrecht zit je ook zo in de Thalys en zo ben je dus in minder dan 3 uren na vertrek midden in Parijs om lekker een lunch te pakken en het weekend daar in te luiden.

Waar komt nu die inspiratie om de hoek kijken?

Los van alle leuke gesprekken en vele ontmoetingen, heb ik op verschillende momenten ook mijn haakwerkje erbij gepakt. In de trein, in het hotel, in het park. En zo kom je toch weer met mensen in gesprek. En op straat zie je ook de mooiste creaties voorbij komen. Net weer anders dan thuis in Dordrecht. Je hoofd zit ook in een andere flow, wat helpt om op andere gedachten en ideeën te komen.

En zo zijn er weer genoeg ideeën voor mijn haak winkel!
En zo zijn er weer genoeg ideeën voor mijn haak winkel!

Vooral voor de voorraad van het Ibiza Goes Big Event heb ik weer wat leuke ontwerpen gezien.

En na de zomer hoop ik weer met frisse zin de webwinkel uit te breiden met de leukste, nieuwe, originele gehaakte artikelen!

Helpt een andere omgeving jou ook zo om nieuwe inspiratie op te doen?

LET OP: de volgende vakantie staat alweer gepland, de zomervakantie! Die begint voor ons op 8 juli en dan sluit ik ruim 3 weken mijn deuren! Er is dan wel contact mogelijk, maar er worden geen bestellingen gemaakt of verzonden.

Wees er dus op tijd bij als je voor de zomer nog iets wil bestellen!