Geplaatst op

Black Friday! Duurzaam?

black-friday-sale
Je kunt altijd uit de voorraad de mooiste babyproducten shoppen, met een mooie sale prijs.

Zoals jullie van Bolletje van Katoen gewend zijn, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ik hoop een bijdrage te doen aan een wereld die niet verder opwarmt, een aarde die genoeg levert voor mens én dier. Een beetje mooi samenleven, dat zou ik zo fijn vinden.

Natuurlijk lukt met dat niet alleen, maar ieder beetje helpt. En anderen aansteken met de bewustwording is ook al mooi. Daarom werk ik graag met mooie, duurzame materialen en heb ik geen enorme voorraad die er aan het eind van het seizoen uit moet. Vaak is alles wat ik maak tijdloos, dus kan het ook nog even blijven liggen tot een ander seizoen.

Ook deel ik regelmatig mijn gedachten en visie over hoe het ietsje beter zou kunnen. Dat doe ik zowel privé, als met Bolletje van Katoen. Ik heb eerder al in blogs laten weten welk materiaal ik gebruik en met welke achterliggende gedachte.
Soms krijg ik feedback dat het nog wel eens beter zou kunnen. Deze feedback neem ik graag aan en ik onderzoek altijd hoe ik het kan gebruiken om nog weer een stapje verder te gaan in mijn duurzame missie.

Broekpakje
Zo’n prachtig broekpakje is tijdloos, en daarom zo passend in mijn duurzame winkel!

Maar als ondernemer wordt je ook helemaal platgegooid met informatie over Black Friday. Daar móet je aan meedoen! Je kan er echt bijna niet onderuit. Want ieder beetje wat je achterloopt, zorgt dat de markt jou voorbij loopt. Niet meedoen is dus eigenlijk helemaal onverstandig, want dan sta je 10-0 achter. En het is in mijn segment als erg hard werken voor de juiste klant en de mooiste producten.

Wat een dilemma. Want Black Friday staat voor mij voor mega kortingen, om de consument uit te dagen om nog meer te consumeren. Terwijl ik dat juist niet als doelstelling voor ogen heb. Ik haak voor jou op bestelling als jij het nodig hebt en vraagt, ik duw het niet onder je neus, dat je het móet kopen. Privé doe ik er dus echt niet aan mee, omdat het zo tegen mijn principes ingaat. Ik vind ook dat het de ondernemers op kosten jaagt, terwijl ik prima de volle mep kan betalen. Ik heb die luxe gelukkig, dat mijn portemonnee dat kan dragen. Daarnaast let ik bij het inkopen zoveel mogelijk op duurzaamheid en de grote prijsvechters staan dus niet op mijn boodschappenlijstje.

Ik roep dus al maanden dat Black Friday niks voor Bolletje van Katoen is.

Maar is dat wel zo?

Ik heb begin dit jaar een paar maanden in een winkel gelegen. Dit liep niet zo en toen het zomer werd heb ik het winterassortiment weer in mijn eigen voorraad gelegd. Ook lagen er nog wat restanten van eerdere seizoenen, wat voorbeeldproducten, wat retouren, ga zo maar door.

Deze duurzame winkel heeft ineens een voorraad! Maar dat wilde ik helemaal niet!

En een voorraad voor Bolletje van Katoen is helemaal zonde. Klanten wachten vaak enkele weken op mijn producten, nu liggen er artikelen werkeloos op de plank. En nu de winter goed op weg in naar Nederland, kunnen deze prachtige producten goed worden gebruikt!


Mutsje
Dit Sale product is op voorraad en daarom direct leverbaar! Geen wachttijden, maar direct verzonden, zolang de voorraad strekt!

Black Friday! Duurzaam?

Ja dus! Jij een mooi product met korting, ik van mijn voorraad af. Geen nieuwe producten waar ik weer voor in moet kopen, geen extra druk op nog meer grondstoffen aanboren. En jij een snelle levertijd, want ik hoef het niet meer voor je te haken!

Dus dat ga ik doen; ik maak een hoekje in de webshop met Black Friday Sale. Deze producten koop jij met een mooie korting en ik kan ze de volgende werkdag naar je opsturen. En deze actie loopt gewoon lekker de hele komende week! Dus vanaf maandag 22 november tot en met zaterdag 27 november kun jij uit de Black Friday Sale mooie baby-producten shoppen voor een nog zachter prijsje!

Neem jij ook een kijkje in de Black Friday Sale?