Geplaatst op

Blue Monday; 16 januari

Het nieuwe jaar is net begonnen en er is alweer een speciale dag op komst; Blue Monday; 16 januari is het dit jaar.

Nu is dat geen dag om uitgebreid te vieren of allerlei cadeautjes aan te hangen, maar het schijnt psychologisch wel een dag met impact te zijn. Het is de meest deprimerende dag van het jaar.

blue monday; 16 januari
blue monday; 16 januari

als ik naar buiten kijk, geloof ik dat wel. Het regent en waait heel hard, wij thuis hebben nergens zin in en van die goede voornemens is niks terecht gekomen. Bij mij is het zelfs zo erg, dat ik niet eens de energie had om goede voornemens te formuleren.
Maar daar vertelde ik vorige week al over in mijn blog, geen New Me, maar vooral lekker doorgaan met wat ik al deed. Lees de blog hier: Nieuw jaar, geen nieuwe ik (bolletjevankatoen.nl).

Wanneer is het nou Blue Monday; 16 januari?

Het is een beetje de vraag of Blue Monday nou op 16 of 23 januari valt. Wikipedia zegt namelijk 23 januari en daardoor zit ik er al jaren een week te laat bovenop. Op zich prima als je de meest deprimerende dag van het jaar mist. Maar voor een motivatie praatje in een blog is het toch jammer.

Wat kunnen we nou doen om deze dag wat op te fleuren?

in plaats van Blue Monday, kijken we uit naar Valentijnsdag!
in plaats van Blue Monday, kijken we uit naar Valentijnsdag!

Mij helpt het om in moeilijke tijden vooruit te gaan kijken. De neiging van depressieve tijden is om te hangen in wat er nu aan de hand is en te denken dat het allemaal nooit meer goed komt. Geloof me, ik kan het weten, want ik ben regelmatig depressief.
En het is dan echt hard werken om wel even uit die negatieve spiraal te komen, maar het is zeker alle moeite waard.

Zoals we weten dat het na de winter weer lente wordt, na regen zonneschijn komt, zo weten we dus eigenlijk ook dat na depressie weer geluk komt. Ook dat kunnen we 16 januari goed in ons hoofd prenten; ooit wordt het weer lente. Ook na deze eindeloze regenbuien, komt er een tijd dat we weer gaan klagen over de hitte en droogte.

Het leven is zo veranderlijk als het weer.

Dus laten we vast vooruit kijken naar die lente en zomer. En daarmee beginnen we met Valentijnsdag. Want dat is vandaag over precies 1 maand!

Ikzelf heb geen lief die me zal verrassen op Valentijnsdag. Al weet je nooit wat er op zo’n dag gebeurt natuurlijk. Er zijn dagen waarop ik me daarom enorm zielig, eenzaam en verdrietig voel. Maar er komt vast een keer een Valentijnsdag waarop dat wel gebeurt. Is het niet in 2023, dan wel in 2024.

Valentijnsdag gehaakte gevulde hartjes
Geef jij jouw dierbare deze lieve gehaakte gevulde hartjes?

Maar ik ben de beroerdste niet. In plaats van sippen in zelfmedelijden, wil ik voor de klanten wel graag de liefste Valentijnshartjes maken! Dit kan zo klein als je handpalm, maar ook veel groter, zodat je lief er mee kan knuffelen!

Daarom begin ik nu maar vast met de Valentijnsactie van 2023, net als andere jaren, de allerliefste hartjes voor jouw lief!

Je shopt ze hier: Valentijnsdag gehaakte gevulde hartjes – Bolletje van Katoen

Wat geef jij jouw lief voor Valentijn?

Dus in plaats van somber zijn over Blue Monday, gaan we er tegenaan met de eerste actie van 2023; de Valentijns hartjes.

Wie draag jij een warm hart toe? Alleen jouw lief, of zijn er meer mensen die op Valentijnsdag een speicaal hart onder de riem verdienen?

* Besef ook bij deze actie; Wees op tijd! PostNL en DHL kunnen bij pech en drukte soms een paar dagen uitlopen, en ik moet alles voor jou met de hand maken. Liever te vroeg dan te laat bestellen dus!
De actie loopt daarom tot 10 februari!