Geplaatst op Geef een reactie

Herfstvakantie, heb jij er ook zo’n zin in?

Komende week hebben wij (regio midden) herfstvakantie. Ieder jaar neem ik sowieso vrij van mijn loondienstbaan. Als de bladeren beginnen te vallen, ben ik moe, ik had zelfs jaren achtereen een winterdepressie. Dus een weekje vrij is dan altijd goed voor me.

Dus even kastanjes zoeken met een dikke sjaal om werd ineens een leuk uitstapje!

Meestal gaan we dan weinig bijzonders doen. Er is 1 kind met een co-ouderschap die dan met haar vader ook nog wel eens op stap gaat. En een dagje 1 op 1 met de jongste is ook wel eens gezellig. Of dan gaat de jongste toch naar de vakantie BSO en ga ik 1 op 1 wat leuks doen met de oudste. Of gewoon lekker filmpjes kijken en haken.

Door mijn winterdepressies was ik ook altijd wel blij als ik überhaupt de dagen lekker door kwam.

Maar sinds een aantal jaren wil ik toch wat leuker het najaar door komen. Zeker voor de kinderen.

Met alle lockdowns ben ik vorig jaar wel alle wandelingen in alle seizoenen gaan waarderen. Dus even kastanjes zoeken met een dikke sjaal om werd ineens een leuk uitstapje!

We maken nu in ons nieuwe huis ook elk seizoen een seizoenstafel. Lekker burgerlijk, maar eigenlijk ook wel heel gezellig. Dus voor deze herfst leek ons kastanjes zoeken en een dagje zwembad ook helemaal prima. Lekker even bijkomen.

We maken nu in ons nieuwe huis ook elk seizoen een seizoenstafel. Lekker burgerlijk.

En toen kwam het. Deze mama is nogal een impulsief persoon. En vroeger was ik ook wel avontuurlijk. Maar de laatste jaren met kleine kindjes was dit wel heel erg ingezakt. En toen kwam ook corona en was bankhangen en een prikkelarme omgeving helemaal prima.

Maar ik ben ook al jaren niet in mijn geliefde Frankrijk geweest. En daar kwam ik voorheen meerdere malen per jaar. Maar het verre rijden met een klein jongetje dat niet van autorijden houdt, het werd niks meer. En toen kwam corona.

Maar nu ik alleen woon, kan ik natuurlijk ook alleen kiezen om lekker op pad te gaan. En Frankrijk begon mij bijna letterlijk te roepen. Franse liedjes op de radio, Franse programma’s op televisie, Frans tolken op het werk, ineens viel er een kwartje; ik moet weer naar Frankrijk.

Maar nu gaan we gewoon echt even weg.

Het is ook voor het eerst sinds Bolletje van Katoen zo groot is, dat ik weg ga, buiten Nederland. Dus niet dichtbij mijn eigen vertrouwde wol winkels en niet even wat kunnen bestellen. Afgelopen jaren zaten we steeds op 30 minuten van huis en haalde ik dan toch nog wel eens wat af voor de bestellingen. Ondanks de vakanties die ik aankondigde. Want je passie, zet je toch niet helemaal uit.

Maar nu gaan we gewoon echt even weg.

En ik neem materiaal mee voor de lopende bestellingen. En heb je een spoedje, dan moet ik voor het eerst mensen echt teleurstellen. Het grote loslaten!

Want net als ik vroeger met mijn ouderlijk gezin deed, wil ik mijn kinderen graag laten zien wat de wereld te bieden heeft. Niet meteen aan de andere kan van de wereld. Maar op 500 kilometer afstand gaat er al een hele nieuwe wereld voor je open!

We hebben enorme voorpret en ik hoop dat we achteraf net zo enthousiast zijn als nu!

Maar sinds een aantal jaren wil ik toch wat leuker het najaar door komen. Zeker voor de kinderen.

Wil je alvast een bestelling plaatsen voor als ik terug ben? Dat kan! Gewoon via de webshop of info@bolletjevankatoen.nl.

Vanaf 22 oktober sta ik weer klaar om inkopen te doen in mijn eigen wol winkel!

Tot dan!

Geplaatst op Geef een reactie

Pompoenen, hét ultieme herfst-artikel!

Ik had al even in mijn hoofd om pompoenen ter decoratie te haken. En toen kwam de herfst. En toen kwamen de heksjes, poesjes, mutsen, Halloween haakwerken. En de pompoenen verdwenen naar de achtergrond in mijn hoofd, agenda en tijd.

Hobbii uit Denemarken heeft allemaal leuke patroontjes en deelde precies op dat moment de pompoenen!

Maar mijn allerliefste schoonzusje wilde wel van die leuke pompoenen op de herfst tafel. Of vensterbank, maakt ook niet uit.

Goede stok achter de deur om ze toch nog even last minute te maken.

Dus toch maar even een dagje vrij gemaakt voor de inkopen en het maken.

Dus toch maar even een dagje vrij gemaakt voor de inkopen en het maken.

Hobbii uit Denemarken heeft allemaal leuke patroontjes en deelde precies op dat moment de pompoenen! Hun patroon was bedoeld voor pompoenen op handpalm formaat.

Maar Bolletje van Katoen zou Bolletje van Katoen niet zijn, als ik dat niet even kon aanpassen.

In plaats van haaknaald 3, gebruikte ik haaknaald 6. In plaats van fijn katoen, gebruikte ik dikke wol van Katia.

En zo groeide de grote pompoenen gaande weg uit mijn naald! Het is weer eens wat anders dan zo’n klein priegelwerkje waar ik de laatste tijd mee bezig was.

En zo groeide de grote pompoenen gaande weg uit mijn naald!

Het laatste naaiwerk vergde ook best wat kracht en inspanning. Spannend wel, of het allemaal goed zou komen!

Het verraste me wel hoeveel materiaal er in gaat. Dat is meer dan je zou denken. Er gaan 2 bollen Katia doorheen, een beetje voor het steeltje, en dan een paar honderd gram aan vulling!

Daarom zijn de grote pompoenen ook niet zo goedkoop als de variaties die je in de grote warenhuizen tegenkomt. Maar ik vertrouw erop dat mijn klanten inmiddels weten dat handwerk gewaardeerd mag worden naar waarde.

En nu pronken er superleuke pompoenen op de vensterbank bij mijn favoriete neefje en zijn ouders! Hij kan er mee gooien, aan likken, eraan trekken. Een beetje recht duwen en ze zijn weer perfect ter decoratie. Super babyproof dus, en ideaal om de herfst mee in huis te halen!

En nu pronken er superleuke pompoenen op de vensterbank bij mijn favoriete neefje en zijn ouders!

Ik maakte meteen maar even van de gelegenheid en hun mooie vensterbank gebruik voor gezellige foto’s van die leuke pompoenen.

De pompoenen zijn van levensecht formaat, een doorsnede van 15 centimeter en de grote zelfs 20 centimeter. En ze staan nu in de webshop! Shop ze hier!

Liever een goedkopere variant, kleiner formaat of een ander herfst-artikel? Bij Bolletje van Katoen kun je altijd je persoonlijke wensen doorgeven, bijvoorbeeld via info@bolletjevankatoen.nl.

Ik ben benieuwd wat jullie gaan bestellen!

Geplaatst op Geef een reactie

Veiligheidsoogjes of geborduurde oogjes?

Veiligheidsoogjes of zelf oogjes borduren op popjes, knuffeltjes en andere gehaakte werkjes? Dat is lange tijd een hele breinbreker voor me geweest.

Tot mijn omzet groeide en ik een aantal jaren terug een paar honderd oogjes bestelde uit China. Toen nog een prima keuze, vond ik. Veilig, makkelijk, goedkoop, ziet er altijd netjes uit.

kerstbal eenhoorn
Veilig, makkelijk, goedkoop, ziet er altijd netjes uit.

Mijn voorraad raakte afgelopen zomer wat uitgeput. Zeker de kleinere maten die ik heel vaak gebruik, zijn nu echt op.

Bij allerlei materialen zou ik dan automatisch opnieuw bestellen, zoals bij de rammelschijfjes, bijtringen en dat soort spullen.

Maar ik kreeg ineens twijfels. Want deze oplages waren binnen Nederland niet zo goed te vinden. En uit China staat het me tegen om te bestellen. Vooral om de invloed van transport op onze wereld. Natuurlijk ook wel de invoerkosten, maar die zijn eigenlijk wel logisch, tegenover de reis die ze maken.

En op die momenten raak ik in een tweestrijd. Want ik wil duurzaamheid uitstralen en ben privé op allerlei manieren bezig met duurzaamheid, minder afval en mijn voetafdruk op aarde zo klein mogelijk te maken. En dan zou ik plastic oogjes uit China bestellen. En waarom eigenlijk?

Met Bolletje van Katoen wil ik duurzaamheid uitstralen. Zoals met deze schapenwol in plaats van syntgetische wol

En toen hoorde ik van iemand dat een oogje van haar werkje (niet door mij geproduceerd overigens) was losgeraakt. Het knuffeltje was zo kapot geknuffeld, dat de steken losser werden en het oogje tussen de steken uit viel.

Ik schrok ervan!

Want een veiligheidsoogje is los helemaal niet meer zo veilig. Zeker niet als een dreumes het te pakken krijgt.

Een veiligheidsoogje kan loslaten, het wordt vastgehouden door de gehaakte steken.

Als ik een oogje borduur, en het zou al loskomen, dan heeft zo’n kindje alleen een stukje katoen of wol in de handjes of het mondje. En zo’n geborduurd stukje draad is vast geknoopt en weggewerkt, dus kan niet tussen de steken uit vallen.

Dus mijn nieuwste werken zijn voorzien van geborduurde ogen.

Het kost wat meer inspanning om het netjes op het werkje te krijgen, maar ik kan ieder gezichtje wel een uniek uiterlijk geven ermee!

Om alvast een voorbeeld te geven, heeft de Halloween heks geborduurde ogen gekregen! Ze ziet er fantastisch uit, vind ik zelf!

Halloween
Om alvast een voorbeeld te geven, heeft de Halloween heks geborduurde ogen gekregen! Ze ziet er fantastisch uit, vind ik zelf!

Wat vind jij?

Geplaatst op Geef een reactie

Halloween 2021

Vorige week vertelde ik jullie al waarom het zo leuk is om voor de feestdagen te shoppen bij Bolletje van Katoen. En nu neem ik jullie alvast mee naar de eerste actie; Halloween!

Dit weekend ben ik meteen aan de slag gegaan!

Ineens begon het deze week bij ons thuis te leven, de herfst begon zich te laten zien door middel van zijn frisse ochtenden en op de markt lagen pompoenen op de kramen.

Hee, het is bijna Halloween!


Mijn dochter is in oktober jarig en daardoor is haar feestje vaak een beetje in Halloween thema. Toen we nu een datum gingen plannen, viel dat natuurlijk weer in het Halloween weekend.

Hee, het is bijna Halloween!

We gingen eens kijken waar die traditie nou vandaan kwam, want echt officieel Nederlands is het niet. Het is inmiddels bekend over de hele wereld, maar het begon ooit met het Keltische nieuwe jaar. De oogsten lagen binnen en iedereen maakte zich op voor de koude winter die komen ging. Maar men geloofde er ook in dat alle overledenen van het afgelopen jaar bezit zou nemen van levende lichamen. Daarom besloten ze pompoenen uit te hollen en voor de deur te leggen, zodat de geesten van de overledenen zich vergissen en van de pompoenen bezit zouden nemen. Zo werden alle mensen gespaard van een nare in bezit name.
Omdat in Nederland het christendom groter werd in die jaren (middeleeuwen), werd het hier steeds minder gevierd. Zij vierden enkele weken later Sint Maarten, ook om de geesten weg te jagen, maar dan vanuit de christelijke oorsprong. Sint Maarten wordt ook nog steeds gevierd in bepaalde delen van Nederland.

Wat leuk om weer eens met elkaar te verdiepen in dit soort geschiedenis.

En toen plopten er direct ook allemaal Halloween ideetjes in me op! Dit weekend ben ik meteen aan de slag gegaan! Ik had nog geen voorbeelden gemaakt van Halloween artikelen. Ik had wel nog de ideeen van vorig jaar liggen. Die heb ik afgestoft en gedeeld op de sociale media, want ik kon niet kiezen!!

Dus wat moest ik nou kiezen, ze zijn allebei zo leuk!

In 2019 heb ik katjes en heksjes gehaakt, daarvan waren de foto’s ergens verdwenen in een verhuizing (denk ik). Maar de mutsen lagen nog wel braaf in mijn digitale mapje klaar. Dus wat moest ik nou kiezen, ze zijn allebei zo leuk!

De heksjes en katjes in 2019 waren heel leuk ontvangen. Ze zijn perfect om aan je tas te hangen of te gebruiken op de seizoen tafel. Voor peuters en kleuters zijn ze een mooi speeltje in bijvoorbeeld een poppenhuis. Ze zijn van katoen en gevuld met een veilige vulling. Ook als ze erop sabbelen, omdat je het je dreumes geeft, kan dat geen kwaad! De draden zijn veilig weg gewerkt en sinds een tijdje werk ik weer met zelf geborduurde oogjes, in plaats van plastic veiligheidsoogjes. Ze zijn daarom veilig voor elke leeftijd, ook als er per ongeluk toch iets wordt los gepeuterd.

In 2019 heb ik katjes en heksjes gehaakt.

In 2020 maakte ik mutsen. Dat jaar konden we niet langs de deuren, dus moest er een artikel komen die je ook kan gebruiken in de weken om Halloween heen. Mutsen in pompoen en skeletten thema. Die kun je de hele winter door dragen. Ze zijn gemaakt van wol-katoen, zodat ze de hele winter de hoofdjes en oren warm houden. Zelfs met de sneeuw in februari was mijn koukleum kleuter tevreden met zijn skelettenmuts. En dat wil wat zeggen voor iemand die 5 graden boven nul al te koud vindt. Het thema sprak de kinderen erg aan, dus ook deze actie werd heel goed ontvangen.

Daarom heb ik een pol geplaatst, om de knoop door te hakken. En wat denk je?
Ze zijn allebei even populair!

Ik moest dus nog steeds zelf kiezen, en daar ben ik zo slecht in!

Dus ik leg de keuze bij jou! Kijk straks in de webshop bij de Halloween artikelen en maak je eigen keuze! Ik zit klaar om jouw keuze voor je te haken en te leveren! (klik hier!)

Geplaatst op Geef een reactie

Bolletje van Katoen met de feestdagen?

Met alle feestdagen en evenementen voor de deur, wilde ik nog graag even delen hoe waardevol de unieke en persoonlijke producten van Bolletje van Katoen zijn. In een wereld waarin we weer op zoek gaan naar verbinding, persoonlijk contact, duurzaam de dagen vieren, past een cadeau van mij misschien wel perfect!

Bolletje van Katoen met de feestdagen?
Waarom Bolletje van Katoen?

Maar wat is er nou zo bijzonder aan de producten van Bolletje van Katoen?

De producten van Bolletje van Katoen zijn duurzaam, uniek, persoonlijk, zacht en betaalbaar.
Over hoe ik duurzaamheid inzet, had ik eerder al eens een blog geschreven. (die lees je hier)

Daarnaast kun je ook zien in mijn ‘waarom Bolletje van Katoen’ dat er nog meer goede redenen zijn om te kiezen voor een gehaakt product van mij.

Mijn artikelen zijn altijd uniek. Je kunt 20 olifantjes bestellen van hetzelfde patroon, ze zijn handgemaakt en daardoor zal elk olifantje toch net even anders zijn. Je kunt ook de kleur en het formaat kiezen, je favoriete materiaal, er is heel erg veel mogelijk. Je kiest niet uit fabrieksmatige voorgeselecteerde producten, je kiest voor een handgemaakt product dat ik speciaal voor jou maak. Jij bestelt en pas dan ga ik het voor jou speciaal maken. Hoe uniek wil je het hebben?

Kun je ook beren maken van 70 cm groot?

Dit maakt jouw bestelling ook heel persoonlijk. Ik heb contact met jou over je wensen. Je geeft je voorkeuren aan en kunt vragen stellen aan mij persoonlijk. Pas als ik een goed beeld heb van wat jij graag wil, check ik dit nog extra bij je, en dan ga ik met jouw bestelling aan de slag.
Dat kan dus ook vaak een ontwerp zijn van iets wat nog niet bestaat. Zo maakte ik sloffen in de vorm van vossen voor dhr de Vos en kan ik knuffels na haken van een tekening van jouw kind.
Ook zien mensen wel eens een gehaakt voorbeeld van een amerikaanse site, waar geen patroon van te vinden is. In bijna alle gevallen lukt het mij, met een beetje onderzoek naar het artikel, om dit voor jou helemaal naar wens te maken.

Hoe persoonlijk wil je het hebben?En hoe mooi is het dan als jij straks met Sint of Kerst iets kan geven aan je dierbaren (want ja, waarschijnlijk gaan we dat gewoon weer lekker vieren dit jaar!), wat helemaal is afgestemd op iets wat zij mooi vinden, of altijd al wensten?
Of fleur je je kerstboom op met een eenhoorn kerstbal?

kerstbal eenhoorn
Hang jij ook een eenhoorn in jouw kerstboom?

Wat het ook wordt, de komende periode zal je weer een hoop unieke feestproducten zien voorbij komen. We zitten immers al bijna aan de Halloween tijd, iets wat hier ook steeds grootser gevierd wordt! En zo hollen we gauw door naar sint, kerst, oud & nieuw en ineens zijn we dan weer in het nieuwe jaar aanbeland. Voor mij als webshop eigenaar geen tijd meer om stil te zitten dus voorlopig.

Hiervoor heb ik nog wat leuke ideetjes op de plank liggen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Dus een deel gaan we afstoffen en opnieuw inzetten, een ander deel ga ik voorbeeldjes van maken om ze overal te delen!

We zitten immers al bijna aan de Halloween tijd

Voor Halloween komt er meer dan alleen de mutsen. Hou daarvoor mijn sociale kanalen goed in de gaten! Ook voor sinterklaas heb ik nog een paar hele leuke ideetjes! Ik kan niet wachten om ze met jullie te delen!

En het leukste? De prijzen zijn zacht en aangenaam!

Bolletje van Katoen met de feestdagen?

Genoeg reden dus om bij hier te bestellen voor de feestdagen!

Geplaatst op 4 Reacties

Even een herinnering…

Ik kijk even terug naar een prachtige opdracht die ik vorig jaar mocht maken. De opdracht was zo bijzonder, maar lag ook zo gevoelig, dat ik hem nog niet uitgebreid had gedeeld op de sociale media.

Inmiddels is het een mooi moment om herinneringen op te halen.

Ik kijk even terug naar een prachtige opdracht die ik vorig jaar mocht maken.

Bijna een jaar geleden kreeg ik een bijzonder bericht in mijn inbox.

Haak je ook babypopjes?

Ik haak alles naar wens en op verzoek, dus ja, ik kan ook een babypopje haken. Ik wist toen nog niet welk verhaal erachter zat.

Er kwam een voorbeeld foto met een verhaal.

‘Graag geef ik mijn kleinkind een popje voor zijn eerste verjaardag. Hij is veel te vroeg geboren en het leek me mooi als het popje net zo groot en zwaar is als toen hij werd geboren’.

Fieuw, eerste verjaardag, het ventje is er nog en doet het goed! Maar jeetje, wat een zwaar jaar zal dat zijn geweest.

Het popje moet 1100 gram wegen en 37 centimeter lang zijn.

Er kwam een voorbeeld foto met een verhaal.

Ik plaatste toen al dat ik me niet kan voorstellen hoe dat moet zijn, zelf mama van 2 uitgedragen gezonde kinderen van rond de 3 kilo en 50 centimeter. Wat een zorgen zal je hebben als je voor de geplande termijn bevalt.

Ondanks dat ik altijd 100% sta voor kwaliteit van mijn producten, zorgen zulke vragen zorgen ervoor dat ik nog wel 10 keer extra zorg voor alles in het hele proces. Nameten, rekenen, draadjes wegwerken, goed wegen, zorgen dat het goed stevig en regelmatig gehaakt is. Geen enkel dingetje zal het popje mogen mankeren.

En toen was hij af. En kwam het popje haast tot leven. Zo’n klein babietje, nu zag ik het even letterlijk voor mkjn neus liggen. Ik kon ook niet anders dan hem heel voorzichtig dragen en neerleggen. Zo teer, ook al was hij stevig genoeg voor de dreumes die hem ging krijgen.

En kwam het popje haast tot leven.

En dan moet hij met een pakketje mee. Wel gek hoor, een baby in een doosje. De ontvanger woonde ook echt te ver weg om het persoonlijk te kunnen langs brengen.

Daar ligt hij dan, een prachtig, slapend, prematuur popje. Wat een beladen opdracht. En zo dankbaar!

Een mooie herinnering voor het kindje en zijn ouders.

Wat een vertrouwen van de klant!

Waar ik het voor doe met Bolletje van Katoen? Deze speciale opdrachten, die zo uniek zijn, dat is zoveel meer dan even een artikel verkopen in de webshop.

www.bolletjevankatoen.nl

Geplaatst op Geef een reactie

Even voorstellen!

Hi, ik ben Josyanne! Ik ga me weer even opnieuw voorstellen, nu ik zoveel nieuwe volgers en bezoekers erbij heb. Welkom allemaal, superleuk dat je me volgt!

Even voorstellen!

Ik ben Josyanne en ik ben 34 jaar. Ik ben moeder van 2 kinderen (5 en 9 jaar) en werk ambulant in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik dus ook eigenaar van de webshop Bolletje van Katoen.

Hoe kwam ik op het idee om een webshop te starten?

In 2013 heb ik mezelf weer leren haken, nadat ik het al sinds de basisschooltijd niet meer gedaan. Mijn eerste werkjes heb ik hier recent gedeeld, ik vind het vooral erg lachwekkend. En ik was er toen heel trots op ook!

In 2014 begon ik met foto’s plaatsen op social media van een omslagdoek die ik gehaakt had. Hierop reageerden mensen dat zij ook wel een omslagdoek wilden hebben. Toen heb ik 4 omslagdoeken met een doodskop gehaakt, met enkel vergoeding van de  materiaalkosten.

In 2014 begon ik met foto’s plaatsen op social media van een omslagdoek die ik gehaakt had.

Jarenlang plaatste ik foto’s van haakwerken op de facebookpagina van Bolletje van Katoen.

Zo heb ik een aantal skullshawls mogen maken, maar later ook heel veel haaiensloffen. Echt heel veel, wel 25 paar. En daarna wat variaties, zoals kattensloffen, uilensloffen, voetbalsloffen en roze wolk sloffen.

Zo heb ik een aantal skullshawls mogen maken, maar later ook heel veel haaiensloffen. Echt heel veel, wel 25 paar.

En zo lag Bolletje van Katoen af en toe stil, kabbelde het weer voort, het ging wat op en af.

Tot ik begin 2019 een echte actie inzette; de koningsdagkroontjes!

Tot ik begin 2019 een echte actie inzette; de koningsdagkroontjes!

Hierop kwam zoveel respons, dat ik besloot de ‘haakwinkel’ wat groter te gaan maken. Een instagrampagina, LinkedIn, Twitter en daarna ook een website en KvK inschrijving!

Meestal haak ik op specifieke bestelling, dus is het product uniek, op maat en volledig naar wens gemaakt. De levertijd loopt dan op tot enkele weken. In persoonlijk contact wordt afgesproken wat de wensen zijn van de klant en zo komt de bestelling tot stand na persoonlijke afspraken.

Meestal haak ik op specifieke bestelling, dus is het product uniek, op maat en volledig naar wens gemaakt.

Ook zijn er producten uit de shop te bestellen met een snelle levertijd en zonder unieke eisen, zoals scrunchies, sleutelhangers en miniknuffels. Per product staat vermeld wat je als klant van mij kan verwachten wat betreft de levertijd, betaling en op te geven wensen.

De betaling vindt altijd vooraf plaats, ook als de levertijd wat oploopt. Zo ben je verzekerd van je bestelling, niet betaalde bestellingen worden niet in behandeling genomen.

In alle gevallen maak ik met liefde en plezier jouw persoonlijke en unieke product!

logo bolletje van katoen
In alle gevallen maak ik met liefde en plezier jouw persoonlijke en unieke product!

Geplaatst op Geef een reactie

Haken is hip!

Toen ik ooit lang geleden met haken begon, bij handenarbeid op school, was het een saai, stoffig en ouderwets gebeuren. Niemand van de meisjes vond het leuk. Jongens deden niet mee, die moesten timmeren.

En zo oud ben ik niet eens, maar in de jaren ’90 was het nog zo ingericht op school. De meisjes breien en haken, de jongens timmeren en solderen.

Ik wilde ook timmeren en heb het 1 keer geprobeerd, maar volgens de docent bakte ik er niks van.

Handenarbeid was niet mijn ding en als je me zei dat ik later een webshop zou beheren met gehaakte artikelen, had ik je vierkant uitgelachen!

Mijn moeder breide onze truien, maar dat was toen wel wat ouderwets. Ik droeg de truien graag, maar op school was dat eigenlijk heel gek. Ik trek mij nooit zoveel aan van dat soort dingen. Ik vond het leuk, dus jammer dat ze het gek vonden.

Mijn moeder heeft me ook wel proberen te leren haken, maar ik kreeg het niet voor elkaar als kind.

In 2014 woonde ik al een tijdje alleen en was ik zoekende in de creatieve hobby’s om mijn tijd door te brengen. Bij puzzelen vond ik het jammer dat je het achteraf weer moet opruimen en wegleggen. Er blijft niks over van je werk, terwijl er veel tijd in zit. Ik legde puzzels van 1000 stukjes of meer.

In 2014 woonde ik al een tijdje alleen en was ik zoekende in de creatieve hobby’s om mijn tijd door te brengen.

Breien heb ik weer geprobeerd, maar ik krijg dat maar niet voor elkaar.

En zo klopte ik weer bij mama aan voor het haken. Hoe moest dat ook alweer?

En op een of andere manier kreeg ik meteen de slag te pakken en werden haken en ik dikke vrienden. Ik maakte als eerste een hele mand met fruit en groenten voor mijn dochtertje van toen 3 jaar. Een groot succes!

En zo klopte ik weer bij mama aan voor het haken. Hoe moest dat ook alweer?

Haken raakte ook steeds meer in de mode. Overal kwamen filmpjes online om te oefenen en te leren haken. Sowieso werd het internet toen een steeds beter platform om thuis zulke dingen op te pakken. Je hoeft niet meer naar een workshop in een buurthuis of iets, je kunt gewoon vanuit je eigen huis oefenen op je eigen tempo.

Toen mensen zagen dat ik zulke leuke dingen haakte, kwamen er verzoeken binnen. En dat motiveerde me om de haakwinkel op te zetten! Ik maakte omslagdoeken, haaiensloffen en babyvestjes.

Toen mensen zagen dat ik zulke leuke dingen haakte, kwamen er verzoeken binnen.

Ik had een facebookpagina gemaakt, maar verder liep alles op een laag pitje.

Haken is hartstikke hip en sinds de laatste 2 jaar merk ik dat enorm in de haakwinkel van Bolletje van Katoen. Sinds kerst 2019 heb ik een wachtlijst en heb ik niet meer zonder opdrachten gezeten. Mensen blijven vragen naar gehaakte producten

Veel mensen haken ook zelf, maar toch blijft er vraag naar producten die door Bolletje van Katoen gemaakt worden. Behalve zelf haken, zijn de gehaakte producten ook helemaal in. In een wereld die zoekt naar meer natuurlijke producten, past een product van wol of katoen het beste bij allerlei gelegenheden. Van een vest voor een volwassene tot een kraamcadeautje, het is allemaal mogelijk!

Ik maak nu ook steeds meer unieke, speciaal aangevraagde producten en heb daar mijn niche van gemaakt. Zo kun je mij vragen om een hondje van een bepaald ras, met een foto erbij in je mail, en ik maak hem voor je!

Ik maak nu ook steeds meer unieke, speciaal aangevraagde producten en heb daar mijn niche van gemaakt.

Haken is hip!!

Geplaatst op Geef een reactie

Doe jij dat nu allemaal alleen?

Die vraag krijg ik regelmatig. En nu wil ik jullie meteen eens een inkijkje geven in wie ik ben en of ik dat nou allemaal alleen doe.

En nu wil ik jullie meteen eens een inkijkje geven in wie ik ben en of ik dat nou allemaal alleen doe.

Ja, ik haak alles alleen. Zelf in ieder geval, er zitten meestal kinderen om mij heen.
Maar behalve dat, ben ik ook alleenstaande moeder.
En in mijn loondienstbaan voer ik ook alle taken zelfstandig en alleen uit. We zien de collega’s een aantal keren per jaar, of als je elkaar bewust even opzoekt. Maar in de basis is het een solistische baan.

Soms krijg ik als reactie dat mensen dat knap vinden, bewonderenswaardig, bijzonder. Allemaal mooie woorden, die ik fijn vind om toebedeeld te krijgen.
Zie ik het zelf ook als bijzonder? Niet echt. Ik ben er goed in om dingen alleen te doen. Samen vind ik lastiger.
Vandaar dat ik ook alleen woon met 2 kinderen.

Vandaar dat ik ook alleen woon met 2 kinderen.

Ben ik alleen? Zo voel ik me niet. En eenzaamheid ken ik al helemaal niet. Niet echt in ieder geval, soms even zo’n vlaag als ik een knuffel kan gebruiken, maar over het algemeen kan ik goed in mn eentje zijn.

Zo erg zelfs, dat ik soms een avondje visite of een telefoontje, of bij buren op de camping hangen lastig vind, want dan mis ik mijn tijd die ik normaal in mijn eentje doorbreng.
Ik vind het wel allemaal heel gezellig hoor! Want ik ben een kletskous en kan op verjaardagen soms uren langer blijven hangen.

Maar alleen zijn is prima voor mij.
Is dat niet zwaar met mijn 2 pittige kinderen? Ja, soms wel. Maar ik vind het ook echt fijn dat ik zelf de lijnen uitzet, mijn eigen acties altijd op mijn manier kan afmaken en me aan niemand hoef te verantwoorden waarom ik iets op een bepaalde manier heb aangepakt.
Maar soms zou ik ook wel even willen wegrennen, tsja, die optie is er niet inderdaad…

Het haken doe ik ook alleen. Ook hierin vind ik het echt fijn om mijn eigen lijnen uit te zetten. Ik heb wel eens aanbod voor hulp of kant en klare producten. Prachtig en ook fijn, maar ik zal dan ook eerlijk zeggen dat het niet van mijn hand komt. Omdat ik gewoon een hele eigen stijl heb ontwikkeld.

Hoe heb ik daar allemaal tijd voor, de meeste alleenstaande werkende ouders komen toch uren tekort?

Maar ik zit elke avond in mn eentje op die bank, ik vind het heerlijk om dan even te appen met een klant, een mooi werkje te haken en na te denken over nieuwe projecten.
Als de kinderen op bed liggen, het huis aan kant is, mag ik nog tot  werken van mijzelf. Mijn kinderen gaan nog vroeg op bed op deze leeftijd. En dan heb ik ‘s avonds dus nog tijd genoeg voor een mooi project.

En dan heb ik ‘s avonds dus nog tijd genoeg voor een mooi project.

Klanten geven vaak aan: alleen als het lukt hoor.
Voel je dus niet bezwaard, het lukt zeker! En anders geef ik dat ook aan.

In de vakantie las ik het boek van Lykele Muus. Hij werd alleenstaand vader en heeft dit proces beschreven in een boek. Kanttekening is wel dat de situatie met zijn dochter en ex redelijk ideaal zijn. Goed contact, geen conflicten, dus dochter centraal. Perfect!
Mijn kinderen hebben volgens mij ook geen klagen over hoe hun ouders met elkaar communiceren en hoeveel ze hun beide ouders zien. Dat zal op sommige plekjes wel anders zijn. En dan zal je als moeder vast ook minder rust hebben voor je eigen projecten.
Overigens is mijn zoontje bijna alle dagen bij mij, dus die vrije avonden om weg te gaan zijn schaars. Maar als ik dan toch op de bank zit, kan ik net zo goed haken.
Lykele omschreef het zo goed: je hebt juist veel meer tijd voor je eigen dingen. Hij was waarschijnlijk minder groot geworden in zijn werk als hij nog in zijn relatie was gebleven.

In de vakantie las ik het boek van Lykele Muus.

Dat geldt denk ik ook wel voor Bolletje van Katoen. Ik kan alle vrije uren erin steken, ‘s avonds op de bank hoef ik met niemand contact te hebben.
Daarnaast kan dit werk ook prima met de kinderen erbij.

Dus ja, ik doe alles alleen. En dat is ideaal!

Geplaatst op Geef een reactie

Even helemaal opladen!

Zo noemen ze dat toch, even helemaal opladen? En als je dan op vakantie bent geweest, kun je er weer helemaal tegenaan!

Voor mij geldt dat dit jaar zeker. Ik was enorm aan vakantie toe, ook al was ik dit jaar een paar weken eerder vrij dan andere jaren. Het overviel me dat ik zo snel al vrij had, maar ik had ook wel echt even een time out nodig. Veel opdrachten gemaakt voor Bolletje van Katoen, maar ook privé en voor de baas veel te doen gehad.

Even helemaal opladen!

De vakantie kwam precies op tijd. En dit jaar heb ik webshop ook echt dicht gedaan en in de vakantie even helemaal niks gedaan. Ik heb zelfs niet gehaakt voor mijzelf of de kinderen! dat is een unicum! Maar wel de pauze die ik even nodig had.

En de kinderen ook. Een mama die even helemaal op hen focust, niks anders dan met z’n drieën dingen doen.

En waar wij dan heel blij van worden, is lekker met de caravan ergens 3 weken niksen. Al is kamperen geen niksen, je bent de hele dag bezig. Maar niks moet en het buiten leven is ontzettend goed voor je. Elk jaar neem ik me voor om snel uit de randstad te vertrekken.

En waar wij dan heel blij van worden, is lekker met de caravan ergens 3 weken niksen.

Maar volgens mij is dat boeren leven een wens voor over een heleboel jaren. Want nu we weer thuis zijn, begint de waan van de dag weer en is ook ons plekje in de binnenstad héérlijk!

Vandaag ben ik alvast bezig geweest met het opruimen van de werkplek, het bijwerken van de mails en meldingen en het klaarleggen van materiaal voor de opdrachten die alweer klaar liggen.

Hier zie je een filmpje van de chaos!

https://t.co/ZfAsCjrqum

Ik heb alweer een mooie bestellijst klaar liggen! Want in de vakantie wisten jullie me ook te vinden! Superleuk, ik kan komende dagen weer een vliegende start maken!

Verder ga ik me alweer focussen op de feestdagen die er in het najaar aankomen. Hopelijk worden die producten ook weer net zo hartelijk ontvangen als de voorbije jaren.

Er ligt alweer een mooie bestellijst klaar!

Laad je dus op van een vakantie: jazeker! Er is weer ruimte in mijn energie, mijn hoofd en mijn lijf om weer met een frisse blik alles op te pakken.

Wil jij iets bestellen? Leuk! Er is al een kleine wachtlijst, dus je zal rekening moeten houden met enkele weken levertijd. Wil je iets op tijd hebben? Laat het dan weten! Of kies iets uit de voorraad! Een patroon of een voorraadproduct is altijd direct leverbaar.

Wat kies jij uit in de winkel?

https://bolletjevankatoen.nl/winkel/