Geplaatst op Geef een reactie

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Wij gingen de laatste jaren weinig op vakantie en weekendjes weg. Maar wat echt waar is: Andere omgeving; nieuwe inspiratie! Normaal kunnen we dat ons goed veroorloven, dus voor ons was dat wel even anders dan anders. Het kwam ook door corona, maar na corona was er even geen energie van mij uit om met 2 kinderen op stap te gaan. De zomers plannen we wel altijd lekker vol, maar daar bleef het de laatste jaren bij. Maar nu zoeken we het weer vaker op, en wat ik al wist, blijkt weer helemaal waar. Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!
Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Het wordt door allerlei goeroe’s al vaker gezegd. Als je maar in je eigen omgeving blijft hangen, val je stil. Je inspiratie raakt op, je ambities vallen weg, je blijft lekker in je eigen bubbel de bekende dingen doen.

Dat kan heel fijn zijn, om op adem te komen in een drukke periode. Maar uiteindelijk zal het voor veel mensen zorgen voor een gevoel van ongenoegen. Er mist iets, er ontstaat een sleur, het leven voelt steeds saaier en nuttelozer.

Andere omgeving; nieuwe inspiratie!

Soms kan dat gevoel van een sleur zorgen voor hele nare gevoelens, depressieve gedachten, waardoor je juist nog meer in je bubbel gaat zitten en op je bank blijft hangen. Zonde! Heel begrijpelijk wel, ik heb zo’n periode ook gekend. Alles wat anders en nieuw is, kost zoveel energie, dat je er gewoon maar niet meer aan begint.

Stap uit je comfortzone, zeggen mensen dan. Zo’n leuke dooddoener, want die comfortzone is zo’n warme deken als je het toch al even niet meer weet.

Maar als je dit hebt meegemaakt en eruit gekomen bent, weet je ook dat de enige weg eruit is, om ook echt wat te gaan doen!

Dus gaat er vaak een haakwerk mee op vakantie
Dus gaat er vaak een haakwerk mee op vakantie

Los van de kampeervakantie die er binnenkort aan komt, zijn we daarom lekker aan het oriënteren op leuke uitjes in de weekenden. Dat kan een middagje strand zijn, maar zo kwam er afgelopen weekend ook een city trip naar Parijs voorbij!

Dat stond al heel lang op de verlanglijst van mijn dochter en mij. Toen ze 4 was, vroeg ze al of we eens naar Parijs kunnen. Met een hotel en laat eten en alles er op en eraan. Toen zei ik wat tussen neus en lippen door; ‘oh dat kan wel een keer als je in groep 8 zit ofzo, als je bijna 12 bent, klaar bent met de basisschool’

Afgelopen januari herinnerde ze mij aan deze belofte. Ik wist het in mijn achterhoofd nog wel, maar had er niet echt meer werk van gemaakt. Maar met mijn heimwee naar Frankrijk en het vooruitzicht van een pre puber in Parijs, had ik er meteen zin in. De perfecte leeftijd om nog iets met je moeder te ondernemen, oud genoeg om lekker het volwassen ritme mee te pakken, jong genoeg om nog te doen wat mama zegt.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Pinksteren is een lang weekend, een uitstekend moment om lekker op pad te gaan.

Met mijn wens om duurzaam te leven, kozen we voor een treinreis. Vanuit Dordrecht zit je ook zo in de Thalys en zo ben je dus in minder dan 3 uren na vertrek midden in Parijs om lekker een lunch te pakken en het weekend daar in te luiden.

Waar komt nu die inspiratie om de hoek kijken?

Los van alle leuke gesprekken en vele ontmoetingen, heb ik op verschillende momenten ook mijn haakwerkje erbij gepakt. In de trein, in het hotel, in het park. En zo kom je toch weer met mensen in gesprek. En op straat zie je ook de mooiste creaties voorbij komen. Net weer anders dan thuis in Dordrecht. Je hoofd zit ook in een andere flow, wat helpt om op andere gedachten en ideeën te komen.

En zo zijn er weer genoeg ideeën voor mijn haak winkel!
En zo zijn er weer genoeg ideeën voor mijn haak winkel!

Vooral voor de voorraad van het Ibiza Goes Big Event heb ik weer wat leuke ontwerpen gezien.

En na de zomer hoop ik weer met frisse zin de webwinkel uit te breiden met de leukste, nieuwe, originele gehaakte artikelen!

Helpt een andere omgeving jou ook zo om nieuwe inspiratie op te doen?

LET OP: de volgende vakantie staat alweer gepland, de zomervakantie! Die begint voor ons op 8 juli en dan sluit ik ruim 3 weken mijn deuren! Er is dan wel contact mogelijk, maar er worden geen bestellingen gemaakt of verzonden.

Wees er dus op tijd bij als je voor de zomer nog iets wil bestellen!

Geplaatst op Geef een reactie

De lente is er, wat zullen we haken?

Het heeft even geduurd met al die regen en kou, maar de laatste week krijg ik er eindelijk hoop op; de lente is begonnen! Dat is voor mijn winkel ook weer een hele omschakeling, ik merk het direct in de bestellingen en vragen van de klanten. De lente is er, wat zullen we haken?

De lente is er, wat zullen we haken?
De lente is er, wat zullen we haken?

In de winter is de vraag naar mutsen, truien en sjaals enorm. Dus die heb ik de afgelopen maanden ook behoorlijk veel gemaakt. Leuk om te doen en ook goed haalbaar met levertijden en aanpassingen naar jouw wensen.

Een gepersonaliseerde knuffel vergt toch meer puzzelwerk dan een lekkere winter sjaal. Daar kies jij de kleuren van en een leuk patroon en dan is het ook vrij snel leverbaar voor jou.

Maar ik merk nu meteen in de bestellingen dat het overgaat op bijtringen, kraamcadeaus en zomerartikelen. En ook wel veel mensen die toch wachten op het najaar met hun volgende bestellingen.

De lente is er, wat zullen we haken?

maar er is nu ook genoeg te haken. Sowieso ben ik aan het voorbereiden op de Ibiza Goes Big markt. Daar gaat genoeg werk in zitten, dus ik zit zeker niet om werk verlegen. Ook liggen er nog wat langdurige projecten in de mand, allemaal in goed overleg met de klanten. Het gaat hier om echt gepersonaliseerd groot werk, je kunt het wel kunst noemen, waardoor er lang aan gewerkt moet worden en andere urgente klussen blijven voorgaan.

Weet dus dat dit ook kan voorkomen als je echt iets unieks bestelt. Maar dit zal ik dan ook altijd met je bespreken.

Vorige week benoemde ik de zomermutsen. Dat is niet het enige item die perfect is voor de lente en de zomer, er is genoeg wat nog meer echt passend kan zijn.

Wat laat je haken in de zomer?
Zo’n sjaal als deze is niet te warm, maar houdt net even de frisse lente wind tegen.

In Nederland zijn onze zomeravonden helemaal niet zo warm als we altijd denken. Wij kamperen graag en dan zijn we niet ver van het Nederlandse klimaat weg. Ondanks de dagen met 40 graden overdag, is het dan ‘s avonds wat fris. Ook omdat je dan de hele dag in de hitte buiten hebt vertoeft, dan is een nacht van 22 graden ineens echt koud.

En als je dan toch nog even buiten wil zitten, is een luchtige omslagdoek helemaal niet verkeerd. Ook als er dan net even een briesje staat of als je het water op gaat met wat wind, dan is een luchtige sjaal perfect om mee te nemen.

Heb je nog tijd voor mijn bestelling voor deze zomer?

Nog een leuke vraag om even aan te kaarten. Over enkele weken is het Ibiza Goes Big evenement en daarna beginnen de schoolvakanties al snel. Wij gaan dan ook weer lekker op vakantie. Dus is er nog veel tijd? Nee, eigenlijk niet.

Dat zijn ook besefmomenten die ik zelf ineens weer heb, de dagen tikken langzaam door en ineens ontstaat er haast met deadlines en vakanties. Zo is er het hele jaar door wel iets waar druk op staat qua tijd.

Dus als jij nog iets zoekt om mee te nemen op vakantie, wordt het wel tijd om daar nu met mij over te gaan sparren, anders gaat het nooit op tijd meer bij jou binnen komen.

Gezocht: modellen voor gehaakte bikini's
Om nog even een idee te geven voor een leuk zomervakantie item 😉

De bikini’s waren een grapje, maar ook daarvoor kun je een aanvraag doen. Maar ook daarvoor geldt, wees op tijd!

Even voor de agenda: mijn vakantie begint op 8 juli en ik ben pas begin augustus weer terug. Zet het vast in de planning, of stuur direct jouw zomer aanvraag. Dit kan via email of het contactformulier:

https://www.bolletjevankatoen.nl/contact

Geplaatst op Geef een reactie

Gehaakte zomermutsen

Mutsen voor de herfst en winter en ook nog wel in de lente zijn natuurlijk heel bekend. Dat is ook het eerste waar mensen aan denken als het kouder wordt, zeker voor de kleinere kinderen en baby’s. Ook als geboorte item is een mutsje echt een bekend cadeau. Dus in de herfst en winter haak ik heel wat mutsen voor de klanten. Maar gehaakte zomermutsen zijn wat minder bekend.

Toch kreeg ik ook al wel eens de vraag voor leuke gehaakte zomermutsen.

Jaren geleden kreeg ik van een paar klanten de vraag voor ‘een Abba muts’. Een muts uit de jaren ’70, luchtig, zodat het in de zomer fijn dragen is en vooral een leuk mode item is. Geen functie voor de warmte of iets. De Abba dames droegen het op het podium en daar heb je het normaal al warm genoeg. De muts was toentertijd een echt mode item en alle dames, en ook heren, droegen er een. Ik heb toen eens een aantal van die mutsen mogen maken,  maar ze werden nooit echt bekend in mijn winkel. Mijn assortiment richt zich vaker op kinderen en deze gehaakte zomermuts is echt wel meer voor volwassenen.

Gehaakte zomermuts
Speciale aanvraag: een glitterend, gehaakt mutsje, zoals Agnetha van Abba het droeg!

Al kunnen kinderen natuurlijk ook goed zo’n hip en luchtig zomermutsje dragen als het warmer wordt. Zeker nu de mode zich weer verder ontwikkelt, zie ik steeds meer volwassen items worden aangepast aan kinderen, zodat ook zij een volwassen stijl kunnen dragen.

Voor de zomer zijn gehaakte mutsen dus ook zeker een optie. Maar hoe kwam ik voor deze blog weer op dit item en onderwerp terecht?

gehaakte zomermutsen
wat ook goed bij het thema past; een ibiza boho vest!

Ik werd gevraagd voor het Ibiza Goes Big festival. Ik kreeg zoveel leuke inspiratie toen ik gevraagd werd hiervoor! Ik dacht meteen aan mijn gehaakte zomermutsen en het boho vest dat ik een paar keer heb gehaakt voor klanten.
En dan dus dit geweldige festival, hiervoor moet ik een leuke voorraad Ibiza spullen mee hebben, zodat ik daar leuk kan verkopen en ondertussen ook mijzelf en mijn bedrijf kan laten zien. Dan mag een mooie voorraad met gehaakte zomermutsen niet ontbreken!

Wat is dit Ibiza Goes Big festival?

Kidszone – Foodtrucks – markt – workshops – muziek – mocktails – dj audyo – live drums

Het evenement van het jaar is er weer! Ibiza Goes Big bezoek je op 25 juni in De Broodfabriek in Rijswijk. De Ibiza Fair bij uitstek waarbij gezelligheid, cozy setting en heerlijke easy going sferen op de eerste plaats staan. Voor de kleintjes is er de specials Kidszone: een plaats waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken terwijl de volwassenen genieten van alles wat de fair te bieden heeft.

Voor een gezellige dag, met meer dan 350 kramen, een gigantisch optreden met drums, muziek en entertainment van DJ Audyo, bent u verzekerd van een fantastische dag weg! Je vindt bij dit evenement de leukste kramen, de gezelligste mensen, heerlijke muziek en de beste foodtrucks. Wat heb je nog meer nodig om je een dag in Ibiza te wanen? Ben jij op zoek naar Ibiza gerelateerde kleding, sieraden of homeaccessoires? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ook vindt je een breedt scala aan tarot, readings en massages. Toe aan een versnapering tussendoor? Bezoek dan een van de vele foodtrucks op de fair met vers belegde broodjes, mocktails en vele andere opties.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Ibiza Goes Big – Ticketpoint officieel verkooppunt

Dus zoek jij nog naar gehaakte zomermutsen?

Dan kun je het beste op het festival komen kijken. Sowieso neem ik een hele voorraad aan gehaakte zomermutsen mee, maar ik ga ook ter plekke mutsen haken, helemaal voor jou op maat, in jouw favoriete kleuren en materialen, van alles wat ik op dat moment meeneem.

Win-win lijkt me dus! Kom je ook kijken bij mijn kraam? Of shop je de muts zelf in mijn webshop?
Neem persoonlijk contact met mij op voor jouw speciale wensen!

Contact – Bolletje van Katoen

Geplaatst op 2 reacties

Het zoveelste hobby bedrijfje?

Oei, dat kwam hard aan. Bolletje van Katoen, het zoveelste hobby bedrijfje?
Ik vertel mensen regelmatig dat ik een webshop heb. Niet om te pochen of als schaamteloze zelfpromotie, het komt zo regelmatig ter sprake als je met mensen in een leuk gesprek bent. Maar nu kwam er een reactie die me aan het denken zette. Dat mag natuurlijk, van negatieve feedback leer je meer dan van eindeloze complimenten (waarvan je niet eens weet hoe gemeend ze zijn).

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobbybedrijfje?
Op 1 september 2019 werd Bolletje van Katoen een echt bedrijf!

Het ging om een grote ondernemer die blijkbaar al regelmatig voorbij hoort komen dat mensen van alles knutselen als bijverdienste. De knutselmoeders die lekker in de avonden onder het minimumloon proberen wat bij elkaar te sprokkelen. Ze leveren er regelmatig zelfs geld op in, maar hé, je hebt een hobby, een naam en je krijgt erkenning voor je leuke werk. Niks ten nadele van deze bedrijfsvoering, maar grote ondernemers nemen je dus niet zo serieus.

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobby bedrijfje?

Geldt dat ook voor Bolletje van Katoen? Hoe ik eerst startte zeker! Ik heb er nooit geld op ingeleverd, want ik rekende altijd al meer als verkoopprijs dan dat het mij aan inkoop kostte. Maar ik heb er voorheen nooit een loon voor mijzelf aan vast gehangen. En dat was in het begin prima. Eerst maar eens naam maken en organisch groeien. Zonder geld is die tijd ook een vorm van startkapitaal, maar dan in arbeid.

Zo maakte ik sjaals voor €9,50, waar ze nu €42,50 of meer kosten. Ik ben er tenslotte vaak een aantal avonden aan werk aan kwijt, dus als je echt een uurloon van 10 euro zou rekenen (nog onder het minimumloon), zou het nog meer moeten kosten.

Maar dat is voor nu prima, want er zijn andere producten met meer marge en ik zet ook in op andere producten dan alleen maar mijn eigen gehaakte producten.

oh ja, wat haak ik dan nog meer?

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobbybedrijfje?
Dit vest werd speciaal voor dit meisje op maat gemaakt!

Heb je toevallig mijn starterspakketten al gezien? Echt een unicum in de markt, omdat ik er ook uitleg bij doe, niet alleen een patroon en wat materiaal. In het pakket zit alles om een klein projectje te kunnen beginnen, zonder dat je ooit 1 steek gehaakt hebt.

En als je liever wat meer uitleg wil krijgen, mag je altijd bij me langskomen voor een 1 op 1 les. Behalve leerzaam is dat ook erg gezellig! In de regio Dordrecht kom ik ook bij jou langs, als dat prettiger voor je is.

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobbybedrijfje?
Ik heb ook een starterstechniekenboek met de allereerste steken om het haken vanaf het begin aan te leren

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobby bedrijfje? Ik ben inmiddels uitgegroeid tot een serieuze collega in het werkveld.

Wat maakt Bolletje van Katoen nou anders dan al die andere bedrijven met haken als onderneming?

Bij Bolletje van Katoen vind je niet hele schappen met materialen, pakketten, bolletjes wol en katoen, fournituren. Nee, bij mij kun je juist de aanvragen doen die je in een winkel verder nergens kan vinden.

Leuk, die machinaal geproduceerde, ‘gehaakte’ bijtringen, maar jouw favoriete dier zit er net niet bij. Dan kun je die bij mij dus wel laten haken! Want ik ontwerp het zelf!
Of een leuke tekening van je kind tot knuffel laten haken? Geen probleem! Ik zie de knuffel voor me en mijn handen maken het.

Gehaakt product in de spotlight
Kan jij ook onze hond Boris maken? Natuurlijk!

Dat is iets wat je niet kan vinden in de grote haakwinkels. Daar kun je vooral terecht voor je materialen en de lessen, als je nog wil leren haken of al goed kan haken. Bij mij komt er publiek dat zelf nog nooit heeft gehaakt en een bepaald uniek item zoekt.
Ook maak ik alle kleding precies op maat. Geen compromissen tussen de maten die nu eenmaal in de winkel hangen, maar precies op jouw maten gemaakt door mij persoonlijk.

Bolletje van Katoen, het zoveelste hobby bedrijfje?

Ik vind haken nog steeds een hobby van mij, maar mijn bedrijf is inmiddels geen knutselprojectje meer om een centje bij te verdienen. Ik heb een KvK registratie en mensen en bedrijven weten wat er bij mij te halen valt. Ik heb een aantal leuke vaste klanten, waar ik een serieuze jaarplanning voor heb. Dus alleen maar een hobby er bij is het niet meer.

Wat vind jij nou zo leuk bij Bolletje van Katoen?

Geplaatst op

Die stomme handwerkjuffen van vroeger

Een beetje een onaardige titel, maar ik werd er de laatste weken weer regelmatig aan herinnerd. Die stomme handwerkjuffen van vroeger, die zeiden dat ik er nooit wat van ging bakken.

Nou, die kan ik nu zeker een koekje van eigen deeg geven!

Die stomme handwerkjuffen van vroeger
Mijn eerste werkje nadat ik het me vele jaren later zelf had geleerd

Die stomme handwerkjuffen van vroeger

Ken je het vak nog? Handenarbeid? Ik ben geboren in 1987, dus rond 1991 ging ik naar de basisschool. De volle jaren ’90 ging ik van de kleuterklas naar groep 8. En in die tijd kreeg je handenarbeid, maar wel gescheiden. Ik weet niet of dit kwam door de christelijke school waar ik zat of dat dit in die tijd nog erg gebruikelijk was.

Maar de meisjes gingen haken, breien, borduren en naaien, de jongens gingen timmeren en zagen. Tenminste, dat denk ik, ik was er bij de jongens nooit bij en ik heb het ze nooit gevraagd.
Op onze school zaten vele culturen en veel meiden waren al heel handig met het handwerken. Ik herinner me nog een meisje uit Afghanistan die hele kleden kon knopen. Wat een bewondering had ik voor haar.

Dat wilde ik ook wel! Maar, bij het begin beginnen zei de juf. Ik had al wat breien en haken geleerd van mijn moeder, dus ik vond dat ik dat prima kon. Laat maar zien, zei de juf.
Maar dat was toch niet zo makkelijk als ik dacht. Mijn moeder liet het veel zien en ik zag haar met mijn oma en tantes veel handwerken. Maar zelf had ik nog niet veel geoefend. En mijn eigen moeder kon het me ook moeilijk leren, zoals ik het nu ook moeilijk kan leren aan mijn eigen dochter.

Bolletje van Katoen en duurzaamheid
Ik maak al mijn haakwerkjes van borduurzame stof

Ik moest van de juf eerst lapjes borduren en proeflapjes breien en haken. Nu weet ik dat ik ADHD heb, maar toen wist niemand dat en had ook niemand daar een boodschap aan. Meisjes waren rustig en geduldig en anders ging je maar buiten spelen.

Ik ging dapper van start, maar ik werkte niet heel precies. En dan moet je het over doen, vond de juf. Eerst een net werkje af maken, dan komt de volgende stap.

Ik kan er nu nog van huilen als ik daaraan terug denk. De mevrouw was veel te streng voor zo’n gevoelig meisje als ik. Al had ze wat betreft de techniek natuurlijk wel gelijk. En als je ervan moest huilen, ging je maar wat anders doen. Die stomme handwerkjuffen van vroeger. Dus zo gooide ik de werkjes in de hoek en zei iedereen: kind, jij hebt vast andere talenten, maar dat handwerken wordt niks.

Het zat me echt in het bloed, dus dit raakte me enorm. En jarenlang heb ik het handwerken niet aangeraakt.

Hoe ben ik dan toch weer begonnen?

Pas veel later, in 2013, kwam ik alleen te staan en zat ik nog avonden zonder smartphone op de bank naar de televisie te staren. Dat vond ik niks aan. En de deur uit is lastig met een kindje op bed.

En zo haakte ik sleutelhangers, knuffeltjes en vestjes, die nu absoluut niet meer door mijn kwaliteitsoordeel zouden komen. Maar toen was het een hele prestatie!

Die stomme handwerkjuffen van vroeger
In 2014 maakte ik voor mijzelf een skull shawl. Die wilde meer mensen wel hebben!

En wat er daarna gebeurde is natuurlijk geschiedenis. Ik maakte een sjaal voor mezelf, de skull shawl, en die ging in grote getalen de deur uit!

Ik heb geen contact meer met de handwerkjuffen van vroeger, wie weet leven ze zelfs al niet meer. Maar wat zou ik ze graag laten weten dat ik nu een winkel heb waarmee ik haak op bestelling! Ik geloof niet dat ze dat gaan geloven!

Hoe kwam ik hier zo op?

Het ergste vind ik dus dat mijn generatie heel vaak met deze ervaringen te maken hebben gehad. Als ik vraag of iemand kan haken of het zou willen leren, hoor ik altijd dat men van jongs af aan al heeft gehoord dat ze het toch niet kunnen. En daarom doen ze het maar niet.

Die stomme handwerkjuffen van vroeger; dit is dus helemaal niet nodig!

Maar als ik het kan, kan jij het ook! En ik heb er nu de perfecte manieren voor, met keuze wat het best bij jou past. Omdat ik zelf ook weer helemaal opnieuw moest beginnen, weet ik wat voor mij werkte om het toch te leren.

Geen ingewikkelde YouTube video’s, maar pakketten waarmee je meteen iets leuks maakt, of een E-book, of 1 op 1 lessen. Doe je ook mee?

Haakpatronen & lessen – Bolletje van Katoen

Geplaatst op Geef een reactie

Nog meer feestdagen om voor te haken!

De deadline voor Koningsdag is verstreken. Als je nu nog een kroontje bestelt, kan ik niet meer garanderen dat je hem op tijd binnen hebt. Als je hem in Dordrecht kan afhalen, zouden we misschien nog tot een afspraak kunnen komen in persoonlijk contact.
Maar na Koningsdag houdt het nog steeds niet op. Er komen nog meer feestdagen om voor te haken!

Nog meer feestdagen om voor te haken!
Geef deze mooie gehaakte roos voor Moederdag!

Omdat mijn andere opdrachten, die niet feestdag gerelateerd zijn, ook gewoon doorlopen, ga ik voor de komende weken niet meer zo uitgebreid adverteren. De kans wordt dan alleen maar groter dat ik mijn afspraken niet kan waarmaken of dat ik mezelf voorbij loop door teveel in te plannen.

Maar in deze blog vind ik het wel leuk om nog even de komende bijzondere dagen te benoemen. Zo is het natuurlijk bijna tijd voor Moederdag. Niet iedereen heeft wat met die dag, maar toch vind ik het altijd fijn om de klanten te voorzien van een roosje. Andere items, zoals hartjes en orchideeën horen ook bij de mogelijkheden.

Nog meer feestdagen om voor te haken!

Na Moederdag zijn we nog steeds niet klaar. Want in juni volgt nog Vaderdag. Ook voor deze dag kun je genoeg uit de kast trekken om je vader eens bijzonder in het zonnetje te zetten.

In ons gezin is het een wat ingewikkelde dag, omdat ik alleenstaande moeder ben. Maar daar laten we ons niet door kennen, ik maak daar voor ieder kind binnen zijn eigen mogelijkheden een mooi moment voor.

Nog meer feestdagen om voor te haken!
ook een leuk terugkerend item: de stropdag voor Vaderdag

Voor andere feestdagen, zoals Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren zijn er niet speciale items die over het algemeen worden gebruikt om die dagen te vieren. Ook zijn het geen dagen om cadeaus te geven. Dus dat zijn niet nog meer feestdagen om voor te haken, maar wel dagen om eens leuke werkjes op te pakken.

Wel gaan we allemaal weer lekker naar buiten als de lente straks echt eindelijk zijn intrede gaat doen. Een lekkere sjaal, omslagdoek of trui kunnen dan een heerlijk item zijn om mee te nemen.

En voor mij zijn die dagen ideaal om aan wat extra haakwerk toe te komen. Dus voel je vooral niet bezwaard om je bestellingen te blijven plaatsen. Het blijft storm lopen, maar ik blijf graag jullie bestellingen aannemen, om toch de leukste artikelen te kunnen blijven leveren. En eerlijk; het is fantastisch om zo persoonlijk aan het werk te mogen gaan en zulke leuke reacties te ontvangen als de producten zijn ontvangen. Dat is absoluut waar ik dit werk voor doe.

Maar wat haak ik dan voor de zomer die er aan komt?

Na al die gekke dagen die tussen de werkweken door uitvallen, komt als het goed is, de zomer om de hoek kijken. Dat lijkt een seizoen wat niet geschikt is voor haakwerken. Maar niks is minder waar!

Sowieso zijn er veel items die niet gebruikt worden om warm te blijven. Denk daarbij aan knuffels, bijtringen of make up schijfjes. En ook dunne truitjes zijn heerlijk voor de Hollandse zomers.

En hebben we het al eens gehad over haaklessen?

De lente en zomer periode is een ideale manier om te oefenen met haken. Zo kun je al die technieken aanleren, zodat je in het najaar lekker aan de slag kan met dekens en truien. Dekens zijn recht toe, recht aan, dus je kan mooi die technieken oefenen, omdat er veel herhaling in zit.

Ik heb al eens wat haaklessen gegeven en het is altijd een groot succes. Het is gezellig, ik voorzie jou van koffie of thee en samen oefenen we waar jij tegenaan loopt. Dat kunnen de allereerste stapjes zijn, maar ook patronen waar je niet uitkomt of een speciale techniek die maar niet lukt.

Granny Thee
Onder het genot van een bak thee haalde ik met een bekende weer haar haakvaardigheden naar boven!

En ook deze lessen passen gewoon in mijn agenda, dus voel je zeker niet bezwaard om eens een lesje te boeken! -> haakles – 1

Wat ga jij haken komende periode?

Geplaatst op 10 reacties

Haken voor Koningsdag

Het is alweer bijna zover, al die feestdagen, de deadlines volgen elkaar in rap tempo op! Pasen is net achter de rug en nu hebben we nog een ruime week tot Koningsdag. En dan volgt Moederdag alweer snel er achteraan. Genoeg te doen dus!
Vandaar dat ik nu even focus op Haken voor Koningsdag!

Haken voor Koningsdag
Zo begon het ooit, mijn dochter zou 3 worden en wilde een prinsessenkroon. Daarna ben ik kroontjes gaan haken voor koningsdag!

Ik heb Bolletje van Katoen echt bekendheid gegeven met de kroontjesactie van 2019. Maar eigenlijk haakte ik al veel eerder een kroontje, alleen niet voor Koningsdag.

Toen ik mijzelf ging leren haken, was mijn dochter in een echte prinsessenfase. Ze was 2 jaar en alles moest roze en meisjesachtig zijn. Toen ze 3 jaar zou worden, wist ze het dus zeker; ze wilde een kroon. Voor als ze ooit Koningin zou worden. Je weet immers maar nooit!

Haken voor Koningsdag

Wat jaren later ben ik aan de slag gegaan om de haakwinkel wat te vergroten. Ik verkocht toen alleen nog wat in bekende kringen vanaf mijn eigen Facebook pagina.
In 2019 kreeg ik de kans om in samenwerking met andere ondernemers een echte boost te geven aan de webwinkel. Ik zette de kroontjes actie op touw.
En dat heb ik geweten!

Ik heb in dat jaar zo’n 50 kroontjes gehaakt. Begin maart startte de actie en voor Koningsdag had ik 50 kroontjes geleverd aan bekenden en onbekenden, op de Koningsdag markt en vanuit de webwinkel.

Daarna werd de winkel wat bekender en vanaf toen is het ook eigenlijk nooit meer echt rustig geweest in de winkel. En dat is mooi, want dat was mijn doel, actie!

Haken voor Koningsdag
En deze promo foto maakte ik in 2019. Wat minder professioneel dan de foto’s van nu, maar wel hartstikke leuk!

Genoeg over het achtergrond verhaal, deze actie is inmiddels bekend en loopt elk jaar heel leuk. Het is ook niet passend om andere producten in te zetten, want het kroontje blijft gewoon het beste koningsdag product.

Het is wel alweer tijd voor een deadline. Koningsdag is over minder dan 2 weken. Met Pasen heb ik gemerkt dat PostNL niet altijd zijn service beloften nakomt, dus we moeten op tijd zijn met de afspraken over de bestellingen!

Wil jij nog een leuk kroontje bestellen?

De deadline stel ik in op vrijdag 21 april om 23:59! Dat is dus over minder dan een week!

Is dat niet haalbaar voor je? Ik heb nog 1 voorraad kroontje liggen en ik heb haakpakketten voor en klein kroontje die je als button kan dragen.

En dat is meteen ook leuk, want de meivakantie komt eraan!

Met een haakpakket kun je je kinderen een leuke activiteit meegeven die ook zinvol is voor de motoriek. Er zit materiaal in voor 1 kroontje, maar als jij hem bestelt voor meerdere kinderen, kan ik er voor een kleine meerprijs meer materiaal in doen.
Dus ga jij ook zelf oefenen met haken? Bestel dan zo’n leuk haakpakket! Je shopt hem hier:

Starterspakket Kroontje – Bolletje van Katoen

haken voor koningsdag
Er is nog 1 kroontje op voorraad!

En wat komt er na Koningsdag?

Dan is er weer genoeg te bestellen voor Moederdag, Vaderdag en de producten die tussendoor vaak worden aangevraagd. Er is momenteel een flinke wachtlijst, dus wacht niet te lang met bestellen!
Heb je jouw bestelling op een bepaalde datum nodig? Laat dit dan bij je bestelling weten, dan kan ik aangeven of dat nog haalbaar is in mijn agenda.

Heb je nog andere leuke ideeën? Je kunt me altijd een mailtje of persoonlijk bericht sturen, met de vraag of er iets mogelijk is. Wil je dat nog laten haken voor Koningsdag? Dan zou ik je aanraden om al na deze blog contact op te nemen, om zeker te weten dat je op tijd bent.

Hoe ga jij gekleed op Koningsdag?

Geplaatst op 7 reacties

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Leuk om eens te vertellen hoe het creatieve proces bij mij verloopt. Veel mensen, zeker ondernemers, weten, je kan een prachtige planning hebben, maar het creatieve proces laat zich niet plannen.
Daarom heb ik vaak wel tijd genoeg voor alle opdrachten, maar komt het niet uit mijn handen op de momenten dat ik er tijd voor ingepland heb. Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?
Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Soms komt het opeens opzetten. Ik kreeg een haak tijdschrift met paas ideeën en ging deze eens door bladeren. Eigenlijk heb ik geen tijd voor extra opdrachten en projecten, want de agenda zit al bomvol met jullie prachtige bestellingen. Een aantal bestellingen zit wel druk achter, dus dat is prioriteit 1 komende dagen. En dat komt altijd goed, geen zorgen daarover. Ik presteer goed onder druk en het lukt daardoor altijd om mijn producten te verzenden op het afgesproken moment.

Maar om er aan te beginnen, is soms iets waar je handen en hoofd naar moeten staan. Moeilijk om uit te leggen, zeker voor mensen die niet veel creatief bezig zijn. Maar als jij een ondernemer bent en besluit om op maandagochtend je hele website aan te pakken, inclusief een inspirerende tekst met jouw visie en missie, zul je ongeveer hetzelfde ervaren. Het komt er op dat moment niet uit en omdat het voelt als een verplichting, wordt het nog lastiger.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Ik plan dus niet meer in dat ik op een bepaald moment móet werken aan mijn website of een nieuw ontwerp voor mijn patronen sectie van mijn webwinkel.

Wat er wel helpt? Ik krijg regelmatig een mailtje of een PB’tje via de sociale media met een bepaalde vraag. Dit is dan zo’n directe en concrete vraag, dat dit mij direct prikkelt om na te denken wat ik voor die (potentiele) klant kan betekenen. Er zit vaak een heel verhaal achter een vraag en wanneer ik in zo’n gesprek met iemand aan de praat raak, gaat een product al helemaal voor mij leven in mijn gedachten.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan
Als ik dan de vraag krijg om een klein draakje te haken, passend bij een bestaande knuffel, gaat dit in mijn hoofd al voor mij leven!

Ik heb de technieken van het haken dusdanig onder de knie, dat ik vormen van plaatjes of een uitleg kan vormen, door het te visualiseren. Soms komen de vormen uit bestaande patronen en gebruik ik dat als basis, soms maak ik het helemaal uit mijn hoofd, om iets totaal nieuws te creëren.
Ik heb mezelf aangeleerd dit tegenwoordig ook meteen op te schrijven, omdat ik na afloop vaak ben vergeten hoe ik het precies had gedaan.

Dat heeft meerdere nadelen. Een tweede van hetzelfde artikel maken lukt dan minder precies. En als ervaren haaksters het patroon vragen, kan ik hen dat niet geven. Super jammer, dus voortaan gelijk mee schrijven!

Wat gebeurde er nu dit paasweekend?

Mijn moeder had een leuk haak tijdschrift meegenomen en bij mij achter gelaten. Het thema was Pasen, dus ik vond het eigenlijk rijkelijk laat om op stille zaterdag erin te kijken. Ook voor de kinderen ga ik me nu niet meer in bochten wringen om allerlei nieuwe creaties erbij te maken. Er staat al genoeg op de planning.

Maar toch was ik nieuwsgierig, wellicht voor volgend jaar, dacht ik nog.

De paashaas op de voorkant leverde tussen de kinderen al een discussie op. Hij zit in een mand, maar dat zie je niet direct op de foto. Dus zit hij er nou in, of achter? Ik ging eens kijken.
Het viel me op dat de mand gebreid leek te zijn. Dat is vreemd in een tijdschrift over haken.

En daar kwam de inspiratie! Het mandje is gemaakt met de breisteek. Dat is een haaktechniek dat eruit ziet als breien. Ik weet al heel veel van haken, maar dit kende ik nog niet!

Zie je het voor je hoe meerdere elementen bij elkaar komen in je hoofd, als een soort Big Bang? Dat gebeurde vanmorgen!

Ik heb nog een tas Zpaghetti garen liggen, dat is extra dik lont of vilt om bijvoorbeeld manden en tassen mee te maken. En ik wil mijn haakmand praktischer maken, maar hier had ik nog geen tijd en inspiratie voor.
En nu kwam het allemaal samen!

Wat een geweldige steek is dit!

Ik zie dat ik nog wat schoonheidsfoutjes weg te werken heb, maar een nieuw stukje inspiratie en een nieuw project is geboren!
Zonde van de tijd? Zeker niet! Want nieuwe inspiratie helpt ook om de lopende projecten weer nieuw leven in te blazen. Want naast dat ze af moeten, blijven dan de vorige inspiratie momentjes ook goed leven.

Wat een simpel tijdschrift al niet kan doen!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Geplaatst op 22 reacties

Gezocht: modellen voor gehaakte bikini’s

Ik ben altijd bezig met product ontwikkeling en met de naderende lente en zomer had ik weer een nieuw idee! Gehaakte bikini’s! Ik ben er al een tijdje mee bezig en het leek me nu een goed moment om ze te gaan showen, nu de lente voor de deur staat. Om ze echt goed in de spotlight te zetten, heb ik meteen een oproep: Gezocht: modellen voor gehaakte bikini’s!

Gezocht: modellen voor gehaakte bikin's
Gezocht: modellen voor gehaakte bikini’s

Laat ik even wat verder uitleggen over mijn idee. In de baby en kinderwereld is het al een heel groot ding: brandreppen. Je krijgt een gratis product toegestuurd en de brandrepper maakt een aantal productfoto’s hiervan, zodat de maker dit kan gebruiken als reclame. De brandrepper deelt het ook nog een aantal keren onder zijn of haar volgers en zo heb je een win-win situatie. De brandrepper een gratis product, de verkoper reclame en productfoto’s. (hier wat meer uitleg over wat een brandrep is)

Gezocht: modellen voor gehaakte bikini's
Gezocht: modellen voor gehaakte bikini’s

Ik heb hier een paar keer gebruik van gemaakt, maar dit liep nooit echt storm. En het kost mij best veel werk om zo’n product te maken en te leveren, dus ik kies wel goed uit welk product hiervoor geschikt is.

Waarom nu wel op zoek naar modellen?

Ik vind mijn nieuwste idee zo leuk, dat ik nu eens volop de aandacht wil pakken. En dan ook volledig buiten de lijntjes, outside de box, met een volwassen brandrep.
Het komt wel voor, maar het is toch iets minder standaard dan bij de baby en kind procucten.

Ik ben nog wel even op zoek naar het leukste patroon die ik maar kan ontwerpen

Behalve modellen zoek ik ook nog wel feedback op wat nou het leukste patroon is. Ik kan er natuurlijk ook voor kiezen om niet 1 model in de winkel te plaatsen, maar ook de bikini’s in te zetten als speciaal verzoek.

Het is juist ook mijn specialiteit om iets speciaal op jouw maat en jouw wens te maken. En ik moet zo’n bikini toch volledig op maat maken, dus dan kan ik ook op dat moment met jou als klant een patroon selecteren die bij jou past.

Gezocht: modellen voor gehaakte bikini’s

Ben jij nou echt een zomer type? En lig jij meer op het strand dan dat je echt het water in duikt? Dan kan deze vraag wel echt iets voor jou zijn!

Want dat moet er nog even bij gezegd worden. Een gehaakte bikini is niet zo geschikt om mee te zwemmen. Katoen wordt zwaar en droogt niet snel, het gaat aan je lijf hangen en dan hangt zo’n bikini al snel op je knieen.

Een gehaakte bikini kun je dus alleen gebruiken om mooi te liggen op het strand of langs het zwembad en lekker te zonnen. Het is prachtig voor zomer foto’s en ik weet van een aantal volgers dat zij prachtige modellen zijn voor bijvoorbeeld strand foto shoots!

Gezocht: modellen voor gehaakte bikin's
zou jij ook met zo’n bikini top mooi in de zon willen poseren?

Lijkt jou dat nou wat? Dan zou ik graag met je in contact willen komen! Het beste is dan om te mailen naar: info@bolletjevankatoen.nl. Ik kan dan direct met jou in contact komen over jouw wensen en wat jij mij kan aanbieden in ruil voor een gratis gehaakte bikini. Lijkt mij een perfecte win-win situatie!

Iets anders leuks in gedachten?

De speciale aanvragen blijven natuurlijk altijd open staan, voor iedere vraag die je maar kan bedenken. Via de contact pagina kom je ook in mijn mailbox terecht en zo kunnen we met elkaar kijken wat ik voor jou kan betekenen. Zie ik je snel in mijn inbox?

Geplaatst op Geef een reactie

Pasen komt er aan!

Pasen komt er aan!

Het lijkt met dit weer nog ver weg, we rekenen altijd op zonnig lente weer met Pasen. Maar toch is het echt al bijna zo ver: Pasen komt er aan!

Ik maak daar altijd even een aparte blog van, want als het over 2 weken Pasen is, kan ik nog een ruime week jouw gehaakte paas producten maken. Het zou zonde zijn als je dat mist, dus ik zet de gehaakte paas producten graag nog even in de spotlight!

Pasen komt er aan!
Pasen komt er aan! Deze allerliefste eiermutsjes zijn ook dit jaar weer te verkrijgen!

Zoals elk jaar zet ik altijd de gehaakte eiermutsjes in de spotlight. Ze zijn zo schattig, zo snel leverbaar, omdat het geen groot en ingewikkeld artikel is, je kunt alle kleuren kiezen die je mooi vindt, het aantal dat precies genoeg is voor jouw gezin of familie, en bovendien zijn ze gewoon het allerschattigst!

De gehaakte eiermutsjes in de spotlight!

Heb jij ze al eens een keer besteld? Ik heb in de jaren een hoop eiermutsjes mogen haken. Ze vallen goed in de smaak. Het voordeel is dat je ze niet elk jaar opnieuw hoeft te kopen, het is geen eenmalig wegwerp product. Dat vind ik voor Bolletje van Katoen altijd echt heel belangrijk. In mijn visie en missie laat ik weten dat duurzaamheid mijn grootste speerpunt is. Ik zou graag een verschil willen maken in deze consumptie maatschappij, maar wel op een gezellige en niet drammerige manier. En hoe doe je dat nou het leukst?
Door duurzame producten te leveren van echt goede kwaliteit!

Pasen komt er aan!
Pasen komt er aan! Wist je dat je ook gehaakte eiermutsjes zonder oortjes kan bestellen?

Ik heb onder mijn volgers veel jonge ouders zitten. Voor hen zijn de eiermutsjes met de konijnenoortjes vaak het leukst om bij mij te shoppen. Het geeft de gezelligheid en een leuke beleving die bij kleine kinderen past.

Maar in het tweede jaar van de paas-actie kwam de vraag: heel leuk hoor, maar ik wil ze ook de rest van het jaar gewoon gebruiken. Kleurtjes zijn voor onze pubers prima, maar die oortjes gaan echt te ver.

Dat klonk als een negatieve reactie, maar ik ben toevallig een kei in omdenken en ik ben heel creatief. Wat denk je van eiermutsjes zonder oortjes? Dan zijn ze elke zondag, of welke dag dan ook, prima te gebruiken bij de maaltijd.

Dus ook de eiermutsjes zonder oortjes werden toen regelmatig besteld.

ik weet niet altijd de achtergrond van de klanten, maar vaak zijn mensen heel open en informeel tegen mij en weet ik wel voor wie de bestelling dan bedoeld is. Een cadeautje op de paastafel voor opa en oma, ook dan zijn de oortjes soms net een beetje te overdreven.

Pasen komt er aan!

Maar even terug naar de agenda: die staat altijd ram vol, op dit moment met een aantal langdurige grote projecten. Als ik dan tussendoor kleine bestellingen krijg, ligt zo’n project weer even opzij. De kleine bestellingen zijn vaak in een avondje wel gehaakt, dus die krijgen dan tussendoor even de voorrang.

Voor de Pasen geldt hetzelfde, en eigenlijk voor alle feestdagen. Ik maak kleine producten voor de speciale dagen, zodat jij niet al maanden van tevoren hoeft na te denken over wat je met die dagen wil geven of op tafel wil hebben liggen.

Pasen komt er aan!
Pasen komt er aan! Nu hopen op lekker lente weer!

Omdat Pasen al over 2 weken is, gaat de tijd nu dus dringen.

Ik reken altijd enkele dagen verzendtijd en het liefst heb je zo’n product ook niet op het laatste moment in huis. Ook heb ik een volle agenda, omdat ik naast Bolletje van Katoen nog genoeg andere dingen te doen heb.

Tijd om dus een deadline in te stellen!

Bestel voor maandag 3 april 23:59 jouw eiermutsjes, dan kan ik ze op tijd met de post mee sturen!
Afhalen kan nog tot en met vrijdag 7 april.

Welke kleuren eiermutsjes ga jij bestellen? Laat het me weten!