Geplaatst op Geef een reactie

Moederdag voorbij, Vaderdag op de planning, of toch even relaxen?

Het waren drukke weken, vertelde ik vorige week al. Moederdag voorbij, Vaderdag op de planning, of toch even relaxen?

Gehaakte orchidee
Met Moederdag kun je moeder verrassen met een bloem die nooit verwelkt!

Ik heb voor Moederdag hard gebikkeld. Daarna viel het even stil, maar dit was ook wel een beetje ingepland. Ik had thuis en voor mijn loondienstbaan heel veel te doen, dus elke avond een haakopdracht uitvoeren hakte er wel in. En met Moederdag op komst stel je daar op in, maar even wat rust daarna, was heel welkom!

Ik ben wel gelijk gaan adverteren voor Vaderdag. Want ook dat komt er al snel weer aan! Nog een aantal weken, en ook die dag zit er al weer op.

Gehaakte Stropdas voor Vaderdag 2022
Geef jij vader zo’n mooie stropdas? Het is op echt formaat, dus echt te dragen!

Wat heb ik dan verder nog op de planning staan?

Tussen alle bijzondere feestdagen door, zijn er ook nog ‘gewone’ opdrachten. Er mocht nog een extra Bulletje gemaakt worden. Die van die familie laatst inderdaad. Ook is er een aanvraag voor een ontwerp naar mij gestuurd, dat blijven toch wel mijn favorieten. Ik vind het echt een eer om ontwerpen te mogen maken. Dat vraagt toch wat vertrouwen in mijn expertise. Wat een compliment!

Zo'n leuk speciaal verzoek!
Speciale verzoeken blijf ik toch het meest speciaal vinden!

Ook Filbo Bugsnax was een speciaal verzoek waar ik met heel veel plezier aan heb mogen werken. Filbo is een game figuur die ik nog niet kende. Ik kreeg een foto en een patroon, maar mijn nieuwsgierigheid vraagt dan toch om even verder te zoeken. Zo gaat er stiekem toch wat meer tijd zitten in een opdracht dan je denkt, maar daar kan je niet direct een prijs aan koppelen. Het is ook een stukje natuurlijke interesse in de klant en zijn vraag.

Filbo Bugsnax heeft heel veel ledematen die hij verwisselt tijdens zijn missies. In dit geval koos mijn klant voor 4 vaste ledematen, maar in het originele patroon zijn er 15 ledematen die je met een knoopje kunt vast zetten. Wat een grappig figuurtje!

Daarnaast heb ik ook nog een paar kraam cadeautjes mogen leveren. Een bijtring in de vorm van een aap. Die plaatste ik laatst al op Facebook en Instagram. Ook liet ik zien dat je een rammeltje kunt plaatsen in de bijtringen.

Deze schatjes zijn te koop bij Sacred Art of Anna

Voor Sacred Art of Anna heb ik ook wat producten mogen aanleveren, Zij gaat ze in haar webshop verkopen. De strikmutsjes, knuffels en rammelaars zijn nu nog excusief bij Anna te koop!

Al met al weer genoeg leuks te doen dus!

Moederdag voorbij, Vaderdag op de planning, of toch even relaxen?

En ook deze lieffies kun je bij Sacred Art of Anna kopen!

En wat doe ik, Josyanne, nog meer behalve bikkelen voor al die verschillende taken die er te doen zijn?
Na de feestdagen valt er vaak een gat. En zeker tegen de zomer aan, wordt de vraag voor warme gehaakte producten even wat minder. Prima, dan kan ik aan de slag met materialen inkopen, de website verbeteren en gewoon even wat voor mijzelf doen!

Zo lukt het eindelijk om in de weekenden even spontaan met de kinderen naar de kermis te gaan, het bos in te duiken of nog even het zwembad op te zoeken. Ogenschijnlijk kleine dingen, maar ze zorgen voor de rust die juist nodig is om op drukke tijden door te kunnen gaan!

Heb jij nog een wens voor een mooi gehaakt artikel?

\Pak dan nu je moment! De wachttijden zijn te overzien en ik heb alle tijd om me in jouw verzoek te verdiepen. Vaak is het heel leuk om via persoonlijk contact tot een leuk product te komen. Daarom kan ik je zeker aanraden om mij een mailtje te sturen via info@bolletjevankatoen.nl. Of vul het contactformulier in!

Geplaatst op 11 Reacties

Hoe komt een bestelling bij Bolletje van Katoen eigenlijk tot stand?

Ik heb de laatste weken een hoop bestellingen mogen ontvangen, haken en verzenden. Superleuk! Maar hoe komt een bestelling bij Bolletje van Katoen eigenlijk tot stand?

Je zou denken dat het antwoord daarop heel simpel is. Want bij grote bedrijven bestel je in een paar klikken op de website, betaal je via iDeal en dan is je bestelling geplaatst.
Dat kan ook bij Bolletje van Katoen, hoor! Die bestellingen krijg ik ook wel steeds vaker binnen. Een mail van mijn webshop met het product, het adres waar het heen mag en een betaalbewijs. Ik heb dan geen persoonlijk contact met die klant. Ik blijf dat toch een beetje gek vinden. Al is dat natuurlijk wel waar je met een webshop het liefst naar toe gaat. Zoveel mogelijk simpele bestellingen waar je niet veel tijd kwijt bent aan het contact er omheen.

Waarom is het dan toch zo anders bij Bolletje van Katoen? Op een bepaalde manier vind ik mijn producten meer passen tussen de kunst, dan tussen de reguliere dik verkopende standaard kleding en accessoires. Je wacht bij mij wat langer op je bestelling. Meestal niet dat als je voor 15.00 bestelt, je het de volgende werkdag in huis hebt. Dat kan eigenlijk alleen met de voorraad artikelen of de patronen. Dat gaat met handwerk echt nooit lukken. En dat moet ik ook niet willen, want ik wil kwaliteit leveren, geen bulk artikelen. Want als ik in bulk ga produceren, gaat de kwaliteit zeker achteruit. Dan ga ik te snel, wil ik teveel, het oog voor detail verdwijnt in dat proces.

B2B, het nieuwe aanbod van 2021!
Heel soms maak ik wel grote oplages, maar dan is de levertijd daar ook naar. Geen gehaaste bulk werkjes voor mij!

Welke bestellingen zijn nou het meest voorkomend bij zo’n kunstwerkje?

Ik plaats veel berichten op Facebook, Instagram, Twitter en soms Tiktok en LinkedIn. Via al deze kanalen heb ik wel klanten ontvangen in de persoonlijke berichten.
Op die berichten komen reacties. Soms geen, soms een paar, soms heel veel. Ook probeer ik advertenties te plaatsen op verschillende plekken.

Als mensen in de reacties enthousiast zijn, stuur ik vaak even een persoonlijk berichtje. Zijn ze echt geïnteresseerd, of was het een algemeen berichtje? Toch zonde als iemand iets had willen hebben, maar niet wist dat het gewoon via een persoonlijk berichtje kan worden doorgegeven.

Ook krijg ik wel eens een mail, whatsapp bericht of messenger bericht van iemand die me via de zoekfuncties heeft gevonden of iemand die via een bekende die is getipt.

En zodra het persoonlijk contact is gelegd, loopt alles verder best wel vanzelf.

Hoe komt een bestelling bij Bolletje van Katoen eigenlijk tot stand?

Waar ben je naar op zoek? Welke kleuren vind je mooi? Wat zijn de maten? Heb je nog andere voorkeuren?
Als het voor mij duidelijk is, som ik dat allemaal op voor de dubbelcheck, stuur ik je een factuur en een betaalverzoek en na betaling kan ik aan de slag. Je komt altijd wel alvast op mijn To Do lijst te staan, maar voor ik ga inkopen, check ik het wel even. Zou toch zonde zijn als daarin iets mis gaat.

Ik heb altijd een hoop direct klant-contact. Maar hoe komt een bestelling bij Bolletje van Katoen eigenlijk tot stand?
Ik heb altijd een hoop direct klant-contact. Maar hoe komt een bestelling bij Bolletje van Katoen eigenlijk tot stand?

Het persoonlijke contact vind ik altijd wel het leukst. Ik krijg dan ook bijna altijd wel een reactie van die klant terug als het product is aangekomen. En gelukkig is ook dat bijna altijd positief.
Zelfs zo positief dat ik de laatste weken heel veel aan de slag ben gegaan voor terugkerende klanten. Een groter compliment kun je toch niet krijgen?
Fijn is ook als je de klant kent, dat je de wensen al goed kent en dat je allebei weet waar je aan toe bent. Je weet van elkaar al een beetje hoe de communicatie loopt, het vertrouwen is er en vooral, jouw wensen zijn super duidelijk voor mij.

Wil ik nu geen anonieme Mollie betalingen ontvangen?

Natuurlijk wel! Elke klant is leuk, want ja, productie draaien betekent ook weer geld in het laatje. En elk haakwerk wat ik aanbied is leuk, anders zou ik het niet in het assortiment opnemen.

Maar wat voor mij het werken echt dankbaar maakt, is het persoonlijke contact, het terug horen dat iets goed is ontvangen, dat het product met veel plezier wordt gebruikt en het voorzien van een echt uniek en persoonlijk product.

Is er nou iets wat jij graag gehaakt wil hebben? In persoonlijk contact kun je al je wensen doorgeven! Zelfs dingen die je nog niet eerder in het assortiment hebt gezien, zijn mogelijk.

Wat laat jij door mij haken?

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe haak je met fluffy garen?

Nadat ik mijn honden familie heb laten zien, wilde ik graag wat meer vertellen over het fluffy garen. Hoe haak je met fluffy garen? Het ziet er super schattig uit, maar het vergt wat ervaring en techniek om er mee te werken.

Mooi moment om dat dus eens uit te leggen. Eerst eens een stukje theorie. Want om dit verhaal te snappen, moet ik eerst even wat uitleggen.

Eerst eens een stukje theorie, hoe haak je een vaste?

Dit plaatje vind je ook terug in mijn E-book (krijg je gratis als je je abonneert op mijn nieuwsbrief) en mijn starterspakketten. Hoe haak je een vaste? Dat moet je eerst snappen, voor ik kan uitleggen hoe dit moet met fluffy garen.

Ik gebruik voor verschillende technieken ook vaak de haakbijbel, wellicht is dat plaatje duidelijker dan het zwart wit hierboven.

Hoe haak je een vaste?

Deze haakbijbel heeft 200 technieken en steken uitgelegd, allemaal aan de hand van dit soort plaatjes en duidelijke foto’s. Ik ontwerp ook wel eens sjaals en truien aan de hand van de technieken in dit boek. De naam Haakbijbel doet dus zeker recht!

Zoals je ziet moet je de steken kunnen zien en weten waar je insteekt, als je gaat haken. En dan kom je bij het hele euvel van het haken met fluffy garen. Want bij fluffy garen, zie je de steken niet.

Fluffy garen
Bij fluffy garen zie je de steken niet!

Hoe haak je dan in hemelsnaam de juiste steken als je ze niet kan zien?!

En dan komt er een stukje ervaring en techniek kijken. En een stukje slim zijn. Je ziet al een steekmarkeerder zitten op deze foto. Die zijn voor heel veel dingen handig, in dit geval is hij mijn redding!

In de eerste ronde maak je 6 vasten in een ring. Dit ga je meerderen, om een lijf, hoofd, been of staart te krijgen. vaak ga je van 6 naar 12, naar 18 en zo steeds met 6 extra per ronde (toer) erbij. Bij de eerste toer, haak ik dus 2 vasten per steek. Want dan ga je van 6 (x2) naar 12. Ik zet de markeerder op nummer 6 en ik begin aan de nieuwe toer.
Als ik dan tot 12 heb geteld, zou ik weer bij de steekmarkeerder moeten zijn aangekomen. Een aantal keren klopt dit niet, dan begin ik dat rondje opnieuw. Maar meestal kom ik goed uit. Dan kan ik door naar de volgende ronde. 3 steken voor elke 2 steken.

Haken in de zon!
Op dit plaatje in het zonnetje zie je duidelijk hoe de steekmarkeerders mij helpen!

Nu ik al 7 jaren op bestelling haak, kan ik bijna met mijn ogen dicht in een cirkel meerderen tot waar dan ook. Het tellen gaat zelfs bijna automatisch, ik kan ondertussen mijn kinderen aansturen als er iets aan de hand is. Dus nu ik het bijna met mijn ogen dicht kan, lukt dat ook bij fluffy garen. Maar dan wel met een steekmarkeerder. Zelfs de meest ervaren haaksters gebruiken hiervoor de steekmarkeerder. Zo kan je altijd je werk checken en weet je dat het goed uitkomt. Je wil natuurlijk wel een goed werk afleveren!

Hoe je nou de juiste steken pakt? Je moet voelen, inschatten en dus vertrouwen op je ervaring. Ik weet waar de volgende steek ongeveer moet zitten. Soms haal ik het werkje wat uit elkaar, om het goed te bekijken. Dit moet je voorzichtig doen, om het niet permanent uit elkaar te trekken. Je wil alleen even de steek zien, niet het werk verprutsen.

Kan een beginner ook met fluffy garen haken?

Ik zie het vaak gebeuren, fluffy is zo schattig en het lijkt dan zo makkelijk, omdat je juist de steken niet ziet. Dus een beetje op gevoel, lekker een beginners werkje maken als je nog niet zo vaak hebt gehaakt.

En dan ga je de mist in. Je rondes komen niet uit, dus alles wordt schots en scheef. Ik heb zo eens een wortel gehaakt, die we gekscherend Wildo hebben genoemd. Nu groeien wortels ook niet recht, dus kon het prima in de speelgoed winkel van de kinderen. Maar een rechte wortel was het zeker niet. Zonde!

Ik zou een beginner dus juist aanraden om een beetje een dik katoen uit te kiezen, op een grote naald te beginnen (vanaf 5mm), zodat je de techniek eerst onder de knie kan krijgen.

In mijn starterspakketten begin je met naald 3 en een oranje katoen. Dat is dus niet zo groot als ik je zou aanraden, maar door het oranje katoen en de uitleg erbij, zie je goed wat je doet.

Pas als je goed doorhebt hoe je vasten moet haken, kan je eens proberen met fluffy garen te haken. En dan zou ik dus ook aanraden om de steekmarkeerders te gebruiken!

Ik ben benieuwd: ga jij ook aan de slag met fluffy garen?

Geplaatst op Geef een reactie

Een gehaakte hondenfamilie

Het liefst haak ik de speciale verzoeken, zoals ik al wel vaker heb verteld. Laatst kwam er weer zo’n leuk verzoek binnen. Een gehaakte hondenfamilie!

Ik kreeg de vraag om 6 bull terriërs te haken, van fluffy garen. Het patroon kreeg ik er zelfs bij, super handig! Zo’n leuke opdracht wil ik graag wat meer over vertellen.

Een speciaal verzoek, hoe komt dat nou tot stand?

Allereerst ontvang ik een privé bericht of e-mail met daarin een vraag. Bijna altijd stuurt de geïnteresseerde een foto mee van wat er bedoeld wordt. Daar kan ik vaak wel wat mee. Een enkele keer is het een tekening of foto van een niet gehaakt iets. Maar ook regelmatig is het een foto van een patroon of een gehaakt artikel.

Nu kreeg ik een mail van iemand die bull terriërs heeft en daar graag knuffels van wilde laten haken. Ik kreeg een heleboel foto’s van bull terriërs met knuffels die op hen leken. Enorm schattig.

Deze vraag kreeg ik in mijn mailbox

In contact met jou als klant ga ik dan vragen stellen om alle wensen nog duidelijker te maken. Ik wil natuurlijk wel dat jouw product precies wordt zoals je graag wil. Het zou jammer zijn als je een product ontvangt wat net niet is geworden wat je had bedacht. Dus alle details worden doorgenomen.

Welke kleuren wil je de honden? en ook de oogjes, oog omtrek, oortjes, staartjes en pootjes. En wanneer wil je ze uiterlijk ontvangen? Want dan zorg ik dat het goed in de planning past, zodat jij het op tijd ontvangt.
En dan het garen; nu werd er al specifiek gevraagd om fluffy garen. Maar soms is het nog de vraag wat iemand in gedachten had. Een knuffel van wol of katoen is een wereld van verschil. Is het een decoratieve knuffel, of echt om mee te knuffelen.

Als je een knuffel wil knuffelen, is wol heel fijn. Maar is het voor een baby’tje in de box, dan kies ik toch liever voor katoen, om pluizen te voorkomen. Soms is wol-katoen ook een mooie optie, omdat het dan super zacht is en minder pluizig.

De bull terriërs gingen van fluffy garen worden. Dat is ook een goeie voor de planning. Fluffy garen haakt best lastig. Ik moet er dus rekening mee houden dat ik daar langer mee bezig ben dan van ander garen. Ik heb dus niet even 1 hondje klaar in een avondje. En dan zijn het ook nog 6 stuks. Ik had 6 weken de tijd, dus dat ging goed komen. Maar geen tijd om te treuzelen dus!

met fluffy garen haken is wel even wat anders!

Ik ontving het patroon en die was super duidelijk, maar wel anders geschreven dan hoe ik graag mijn patronen schrijf. Dan lees ik alles dus nog even goed door, om zeker te zijn dat ik niks vergeet of mis. En ik probeer de manier van schrijven wat beter te begrijpen.

Ik krijg ook wel eens de vraag of het lukt met een Engels patroon, wat een klant mij dan toestuurt. Dat is geen enkel probleem! Engels en Nederlands gaan mij prima af, soms lukt het ook met spaanse, franse en duitse patronen.

De grap is wel dat de termen en afkortingen nog wel eens kunnen verschillen. Maar door mijn ervaring lukt het wel in meerdere talen, omdat er cijfers in staan die in alle talen hetzelfde zijn. En als ik de afkortingen opzoek, is het meestal meer dan genoeg informatie voor mij. Via Pinterest is er vaak wel een mooie vertaling te vinden.

Russische patronen zijn een groter probleem en daar ben ik tot nu toe dus nog niet aan begonnen.

Dit patroon was Nederlands geschreven, maar overduidelijk direct uit het Engels vertaald. Geen probleem, maar daar moet je wel doorheen lezen.

Met al deze informatie kon ik aan de slag. Inkopen doen en beginnen maar. En een planning maken welke avonden bedoeld zijn voor de terriërs en welke dagen voor de andere bestellingen. Deze planning is voor mij heilig en ik zorg ook altijd voor wat extra tijd. Je weet in een druk gezin namelijk nooit of er eens een dag of avond wegvalt door andere prioriteiten.

en wat is nu het eindresultaat? Een gehaakte hondenfamilie!

En zo zag de gehaakte hondenfamilie er uiteindelijk uit!

Ze zijn met z’n zessen op pad gegaan en goed aangekomen. Altijd fijn dat een klant laat weten dat de bestelling goed is aangekomen. Soms nog wat positieve of negatieve feedback, opmerkingen of aanmerkingen, maar dat is natuurlijk altijd prima. Je hoeft niet te zeggen dat je blij bent, als dat niet zo is.

Tot nu toe is het altijd gelukt om een klant met een tevreden gevoel de bestelling te laten ontvangen. Soms is er een klein nuance verschil ontstaan door de communicatie, maar dat heeft nog nooit geresulteerd in een retour of nieuw te moeten leveren product.

En dan weet ik dat de goede communicatie, tot in de details, weer zorgt voor een perfect product!

Wil jij ook een speciaal verzoek doen? Je kunt mij mailen op info@bolletjevankatoen.nl. Of neem een kijkje op: ‘Persoonlijke aanvraag’.

Geplaatst op 4 Reacties

Zeg het met bloemen!

Er staan een hoop feestdagen op de planning komende weken. Zo veel, dat ik er even goed op moet letten dat ik niks oversla!

Zeg het met bloemen, dit gaat natuurlijk over Moederdag!

Op zondag 8 mei 2022 gaan we alle lieve mama’s weer in het zonnetje zetten. Mijn kinderen geven me altijd een knutselwerkje en sinds een paar jaar proberen ze ook een ontbijt te maken. Omdat er geen andere volwassene meehelpt, is dat altijd een beetje een flop en eet ik het met een vrolijk gezicht maar op, ook al is het niet te eten.

Wat is nou de charme van Moederdag? Voor mij is het dus dat kneuterige ontbijt waar ik eigenlijk de kriebels van krijg en wat eigenlijk niet te eten is. Maar met zoveel liefde gemaakt, ga ik dat natuurlijk nooit hardop zeggen.
En dan de mooiste glitterwerkjes in het grote bed.

Deze neuroot moet de avond ervoor maar goed bedenken dat het weer gaat gebeuren en dat we het daarna weer vrolijk opruimen en de kinderen toch dankbaar zijn. Want uiteindelijk is het de liefde die telt!

Roadtrip!
Met zn drieën hebben we altijd de meeste lol!

Ook niet te vergeten is mijn eigen moeder! Zij zorgt al heel wat jaren meer voor haar grut dan ik voor mijn kinderen. En ze is ook nog eens een geweldige oma!

Dus 8 mei doen we ook nog even een bak koffie met gebak bij oma. Gelukkig woont ze om de hoek en is ze altijd blij als we langs komen, ook al komt er altijd een wervelwind binnen als wij aankomen.
En vaak maken de kinderen ook nog zo’n leuk glitterwerkje voor oma.

Wist je dat we Moederdag nog helemaal niet zo lang vieren?

Pas in 1925 werd besloten om er in een aantal landen een officiële dag van te maken. Dit past ook wel in de tijdsgeest van toen, het hielp de bloemenverkopers weer aan wat meer inkomsten. Zoals dit geldt voor meerdere van dit soort feestdagen. Een leuke slogan erbij (zeg het met bloemen), veel reclame, en je voelt je al bijna schuldig als je niet meedoet!

Ik kan me dus voorstellen dat een aantal mensen deze dag toch overslaan, omdat het erop lijkt dat het ook een groot commercieel oogpunt heeft.

Met Bolletje van Katoen ben ik niet zo’n fan van dat over-consumeren en het uitbuiten van allerlei bronnen uit onze aarde. Net als mijn dilemma met Valentijnsdag kies ik toch voor een kleine actie. Ik weet dat ik de laatste jaren een aantal mensen heel blij heb mogen maken met wat bloemen voor Moederdag.

Gehaakte orchidee
Met Moederdag kun je moeder verrassen met een bloem die nooit verwelkt!

Wat is er nou zo mooi aan de gehaakte bloemen van Bolletje van Katoen?

Ik haak de bloemen allemaal van katoen. Dit is stevig materiaal, maar ook zacht. Wol zou het te slap en pluizig maken. En een bloem is doorgaans niet pluizig, dus dat zou gek zijn.

De rozen bevatten alleen katoen en hebben verder geen losse onderdelen. Ik kan ze voor jou wel op een scrunchie vast maken, zodat jij of je moeder hem in het haar kan dragen. Een bloem kan ook worden vast gemaakt aan een muts of kledingstuk, maar dan is het handig dat je het aanvraagt als speciaal verzoek. (dat kan HIER).

Behalve rozen maak ik sinds enkele jaren ook gehaakte orchideeën. Een orchidee moet rechtop staan, dus die haak ik om een stuk staaldraad. Meestal koop ik staaldraad met een laagje er overheen. Mocht er ruimte ontstaan tussen de gehaakte steken, dan kijk je niet gelijk op het staal. Daarnaast maakt dat het extra sterk en stevig.

Ik haak er allemaal bloemetjes en blaadjes aan vast. Dit maakt het arbeidsintensief en daarom ligt de prijs wat hoger dan die van de rozen.

Roos
Geef deze mooie gehaakte roos voor Moederdag!

Zeg jij het ook met bloemen deze Moederdag?

Geplaatst op Geef een reactie

Het is bijna Pasen!

Het is bijna Pasen! Al zou je dat na de afgelopen dagen niet verwachten, brrr.

Ik ben een echte koukleum. Ik was dus echt enorm gelukkig met de 2 weken lente weer die we hebben gehad.

Ik geloofde ook echt niet dat er sneeuw zou komen. Het leek me echt een 1 april grap. Goed opgezet, dat zeker. Maar wie weet is dat wel zo bedacht na het overlijden van Piet Paulusma.

Donderdagmiddag voelde ik het al afkoelen buiten, dus ik kon er echt niet meer omheen. De grap was dat het geen grap was. Er zat sneeuw in de lucht. Zonde ook van alle geplante bloemetjes en gewassen. Maar er zat niks anders op. Vrijdagochtend weer met de winterjas en handschoenen naar school.

Het kleine laagje sneeuw was wel echt even leuk om voor schooltijd nog snel in te spelen.

En dan mijn zaterdagblog. Ik zat helemaal in de winterse sferen, tot ik mijn agenda bekeek. Pasen is op komst! Het christelijke feest van nieuw leven en een nieuwe start. En ook is het altijd het begin van de lente, nieuwe start na die koude zomer.

Hopelijk komt die lente dus gauw weer terug!

Eiermutsjes
Deze allerliefste gehaakte eiermutsjes zijn ook dit jaar weer te verkrijgen!

We hebben nog 2 weken voor het zover is. En even tussen jou en mij: als jij die leuke gehaakte eiermutsjes nog wil hebben, moeten we dus gaan opschieten! Daarom leek het me een goed moment om er vandaag even de aandacht op te vestigen.

De eiermutsjes zijn in 2019 bedacht als speciaal verzoek van een vriend van mij. ‘Weet je wat leuk zou zijn voor jouw haakwinkel? Van die eiermutsjes! Wij zoeken ze al jaren voor op de tafel, maar ik kan ze nergens vinden met oortjes!’

Dat liet ik me geen 2 keer zeggen! Ze zijn zo leuk geprijsd omdat die mutsjes met oortjes een fluitje van een cent zijn. Dus waarom zijn ze nergens te vinden?
Geen probleem, want dan maak ik ze, voor iedereen die er dus naar zoekt!

Die 3 jaren zijn ze een groot succes, dus ook dit jaar leek het me weer een leuk item voor Pasen. Less is more zeggen ze, dus ik voeg niet nog meer items en reclame toe.

eiermutsjes zonder oortjes
Maar ook zonder oortjes zijn ze te verkrijgen. Dan kan je ze het hele jaar gebruiken!

Ik haak de mutsjes volledig van katoen. Dan zijn ze mooi stevig en goed wasbaar. Ik adviseer altijd om de mutsjes met de hand te wassen, maar ze kunnen ook wel in de koude was mee. In de droger zou ik afraden, ik denk dat er dan niet veel van overblijft. Katoen zou er tegen moeten kunnen, maar we hebben het hier wel over kleine producten die niet machinaal gemaakt zijn. Ze zouden ook alleen maar kwijt kunnen raken op die manier. Super zonde!

Het is bijna Pasen!

En hoe vier jij Pasen? Ik ben ook wel benieuwd hoe jullie Pasen vieren. Ik ben christelijk opgevoed, al doe ik er niet meer zo heel veel mee in het dagelijks leven. Bij feestdagen zoals Pasen, sta ik toch altijd wel stil bij de christelijke gedachte achter het feest. Voor mij zijn dus de paashazen en paaseitjes minder van belang.
Wel vind ik samen uitgebreid brunchen heel belangrijk, al is het maar omdat samen zijn zo belangrijk is voor het gezin.

Voor Corona ging ik dan met het gezin ook nog wel naar paasvieringen in de omgeving, hopelijk kunnen we dat dit jaar ook weer gaan doen. Zo gaat het feest toch weer wat meer leven voor ze.

Rest mij alleen nog te zeggen:


Shop jij ook die leuke gehaakte eiermutsjes voor Pasen?

Geplaatst op Geef een reactie

Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Braderie
Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet? En dat is precies wat ik heb gedaan!

Laat ik jullie even meenemen in hoe dit allemaal begon.

In 2013 heb ik mezelf weer leren haken, nadat ik het al sinds de basisschooltijd niet meer gedaan. Mijn eerste werkjes heb ik hier eens gedeeld, ik vind het vooral erg lachwekkend. En ik was er toen heel trots op ook! Maar zeker nog niet van de kwaliteit die ik nu lever.

In 2014 begon ik met foto’s plaatsen op sociale media van een omslagdoek die ik gehaakt had. Hierop reageerden mensen dat zij ook wel een omslagdoek wilden hebben. Toen heb ik 4 omslagdoeken met een doodskop gehaakt, met enkel vergoeding van de  materiaalkosten.

Skull Shawl
In 2014 maakte ik voor mijzelf een skull shawl. Die wilde meer mensen wel hebben!

Jarenlang plaatste ik zo foto’s van haakwerken op de facebookpagina van Bolletje van Katoen.

Zo heb ik een aantal skull shawls mogen maken, maar later ook heel veel haaiensloffen. Echt heel veel, wel 25 paar. En daarna wat variaties, zoals kattensloffen, uilensloffen, voetbalsloffen en roze wolk sloffen.

Maar ook lag Bolletje van Katoen af en toe stil, kabbelde het weer voort, het ging wat op en af. Afhankelijk van hoeveel tijd en energie ik had. Echt een hobby dus.

Tot ik begin 2019 een echte actie inzette; de koningsdagkroontjes! (Ze staan nu ook weer in de actie!)

Hierop kwam zoveel respons, dat ik besloot de ‘haakwinkel’ wat groter te gaan maken. Een instagrampagina, LinkedIn, Twitter en daarna ook een website en KvK inschrijving! En nu de tijden veranderen, ben ik ook te vinden op Youtube en TikTok.

Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?
Op 1 september 2019 werd Bolletje van Katoen een echt bedrijf!

Nu moet ik wel eerlijk bekennen, een hobby pak je natuurlijk op wanneer je er zin in hebt. En een webshop, daar zitten wel wat verplichtingen aan vast. Als ik jou beloof een bestelling te maken, moet ik dat natuurlijk wel doen op de afgesproken tijd. En als ik niks zou doen aan sociale media en marketing, zullen ook de bestellingen uit blijven. Helemaal vrijblijvend is het dus zeker niet meer.

Maar nu liet ik jullie vorige week wel zien wat de voordelen kunnen zijn van het hebben van je hobby als werk. Zo was ik met mijn familie een weekend weg en dan neem ik mijn werk gewoon mee!
En terwijl de kinderen een uitstapje maakten, heb ik even heerlijk in de zon zitten werken. Ontspannen, bijkomen, zonnen en deadlines halen in 1!

Ook als er een kind ziek is, kan ik thuis blijven en doorwerken. Ideaal!

Werken in de zon, wat een straf!
Werken in de zon, wat een straf!

Nou moet ik wel zeggen dat ik ook nog steeds in loondienst werk. En naast dat dit een zeker inkomen genereert, is dit ook iets wat ik heel leuk vind.
En behalve dat het leuk is en zekerheid biedt, is het ook goed dat ik daar juist taken krijg en ze niet zelf hoef te bedenken. Ik draag niet de volle verantwoordelijkheid, maar deel dit met collega’s en ik werk onder een baas.
En inhoudelijk is dat werk ook een leuke uitdaging!

Maar zou ik Bolletje van Katoen willen missen? Nee, daarvoor is het veel te leuk. Ik bedenk iets, mensen online ontvangen het enthousiast en bestellen mijn producten en ideeën. Dat geeft toch wel een bijzonder soort voldoening, wat je uit een loondienstbaan niet altijd kan halen.
Wat mij betreft dus een perfecte combinatie! Ik denk niet dat ik 1 van de 2 zou kunnen missen!

Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Geplaatst op Geef een reactie

De lente komt eraan!

Na de afgelopen zonnige dagen mogen we het wel zeggen, toch? De lente komt eraan!

En laat ik daar nou ontzettend blij en enthousiast van worden! Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik van de extremen ben. Dus van dikke winterjas met sjaal en handschoenen ga ik nu over op de jas open buiten op de fiets. Zo handig ook, want ik ben meteen verkouden iedere eerste week van het voorjaar.

Braderie
Als de lente eraan komt, komen ook de markten en braderieën weer!

In december en januari word ik altijd een beetje sip, moe en denk ik dat het hele leven nooit meer goed komt. Inmiddels weet ik dat het komt door gebrek aan zonlicht en vitamine D. Zelfs met wat vitaminepilletjes blijf ik in zo’n dipje hangen en is het vooral wachten op de eerste zonnestralen.

En die waren er afgelopen week, eindelijk! Ik was er echt aan toe. Ik heb gelijk wat meer energie en doe wat leuker en gezelliger tegen de mensen om me heen.

En bij die eerste zonnestraal, gaan we meteen naar buiten om snel die vitamientjes op te pikken! De lente komt eraan!

Behalve weer lekker wat energie opdoen, krijg ik er ook weer heel veel inspiratie van. Ik kan me weer helemaal uitleven met alles wat er in de lente op de planning staat.

Had je bijvoorbeeld de eiermutsjes al gezien? En de Koningsdag kroontjes? Zoals het er nu naar uit ziet, kunnen we lekker koningsdag vieren dit jaar, dus de kroontjes worden hopelijk weer een grote hit!

Wat gaan we nog meer voor leuke lente artikelen krijgen?

Behalve de acties voor de feestdagen, zijn er ook de rest van de lente leuke artikelen te krijgen. Zo heb ik een aantal luchtige omslagdoeken en sjaals te koop, die perfect zijn voor de dagen dat je zonder jas naar buiten kan. Een lekkere sjaal of omslagdoek houdt dan net even het frisse windje tegen.

Sjaal Pien
Zo’n sjaal als deze is niet te warm, maar houdt net even de frisse lente wind tegen.

In de lente en de zomer zie ik mijn verkopen altijd wat inzakken, omdat mensen liever in de herfst en winter lekker dikke sjaals en mutsen en truien kopen. Daarom wil ik je laten zien dat er ook in de lente en zomer genoeg te winkelen is bij Bolletje van Katoen.

Zo heb ik ook accessoires en producten als knuffels, scrunchies, make up schijfjes, onderzetters en ga zo maar door. Alles is te vinden in de webshop van Bolletje van Katoen.

Make up schijfjes
Wat dacht je van deze wasbare make up schijfjes?

Wat nog meer leuk is om te weten, is dat er allemaal leuke voorjaarsdagen aan komen, zoals Vaderdag, Moederdag, Pinksteren, hemelvaart. Hiervoor heb ik geen speciale actieproducten, maar vorig jaar heb ik voor deze feestdagen wel prachtige bloemen mogen haken.
Ben je ze al eens tegen gekomen?

Ook heb ik een tijd geleden een actie gehad waarbij je scrunchies met een roos kon bestellen. Die staan nu weer in de webwinkel!

Verder ga ik nog eens rond neuzen op Pinterest voor nog meer leuke lente artikelen. Kijk jij daar ook wel eens? Ik vind het een ideaal platform voor het opdoen van de leukste ideeën voor mijn haakwerken. Ook staan er vaak hele fijne patronen op, regelmatig ook gratis. Super handig!

De lente komt eraan! Ben jij ook zo enthousiast?

Zoals je leest ben ik dus laaiend enthousiast over die eerste zonnestraaltjes. Nou schijnt het nog wel fris te blijven de komende dagen. Maar zolang de zon zich blijft laten zien, hoor je mij niet meer klagen tot de herfst!

Word jij ook zo enthousiast van de lente?

Laat mij weten wat jij zo leuk vindt aan de lente, ik ben dol op vrolijke verhalen en leuke gesprekken over waar jij blij van wordt! En wie weet helpen we elkaar aan goede ideetjes en leuke inspiratie!

Eiermutsjes
Deze allerliefste eiermutsjes zijn ook dit jaar weer te verkrijgen!
Geplaatst op Geef een reactie

Haken voor beginners: waar begin je?

Haken voor beginners; waar begin je?

Om te leren haken, moet je ergens een keer beginnen. Vooral eerst een knop omzetten, om een leuke nieuwe uitdaging aan te gaan.
Vraag jezelf eerst af; heb ik een beetje gevoel voor handwerken, werken met wol en naalden, en gevoel voor het creëren van kwalitatief sterke producten die ook nog een functie hebben?

Misschien ging je als kind al bij oma op schoot aan de slag met breinaalden en wol knopen. Ik heb zelf op school vaak met mijn handen breiwerkjes en vingerhaken gedaan. Daarmee leg je al een basis voor het gevoel van werken met garens. Ik maakte enkel kettinkjes en armbanden, maar dat was als kind helemaal prima.

En nu als volwassene lukte het om het haken goed onder de knie te krijgen en de mooiste producten te maken.

Blauwe trui
Als je eenmaal goed hebt leren haken, kun je kwalitatief sterke producten creëren, zoals deze mooie trui!

Ik heb in mijn vorige blogs al wel verteld waar je informatie kan vinden om te leren haken. Deze tips bleken niet per se optimaal voor iedereen, las ik in de reacties.

Op YouTube heb je geen interactie met je leraar, in haakboeken is de taal soms onduidelijk en haakclubjes sluiten niet altijd aan.

Ik vertelde ook dat ik graag meer wil gaan bieden dan alleen compleet afgehaakte producten. Dus materiaal en leuke pakketten. Als jij zal leren haken, kan ik jou ook materiaal, patronen en leuke pakketten verkopen. Win win, want ik kan de arbeidsintensieve producten bewaren voor een andere doelgroep en materiaal kan ik direct naar jou verzenden.

Haken is ook nog eens hip, dus het is een goed idee om lekker met de trend mee te gaan en de komende maanden te oefenen voor een leuke sjaal voor volgend najaar! Dus als je nu begint, heb je nog tijd zat daarvoor!

Sjaal voor de herfst
Als je eenmaal een beetje kan haken, kun je beginnen met mooie sjaals haken voor de volgende herfst.

Dus, waar begin je?

Ik heb zelf wat patronen en pakketten ontwikkeld, wat mij toentertijd had kunnen helpen om te starten met haken. Daarom denk ik dat deze pakketten perfect zijn voor jou om het mee te leren.

Het eerste waar je mee kan beginnen is het starterstechniekenboekje. Dit boekje kun je gratis ontvangen als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit kun je doen door de pop-up op de home page in te vullen.

Dit boekje is digitaal. Je moet dan dus zelf voor het materiaal zorgen. Dat kan voor sommige mensen wel een drempel zijn, want je moet materiaal kopen om te gaan oefenen. En als het dan niet lukt, zit je met die naalden en garens in huis. Zonde!

Daarom heb ik ook complete starterspakketten voor jou ontwikkeld. Daarin staan ook de starterstechnieken. Maar ook een patroon voor een artikel dat makkelijk te haken is met de patronen uit de startersuitleg.
Je maakt met deze pakketten direct een leuk item, zoals make up schijfjes of kroontjes. En ik lever je een haaknaald en voldoende garen voor het artikel erbij!

Startershaakpakket kroontje
Haken voor beginners: met dit leuke startershaakpakket maak je meteen een leuk kroontje!

Perfect om eens mee uit te proberen dus!

Zelf had ik best veel moeite om te leren haken. En tijd en geld voor workshops had ik toen niet. Ik weet daarom wat ik nodig had gehad om te leren haken. Ik weet wat ik mistte en heb dit zelf gemaakt. Ik heb verschillende uitleg en foto’s verzameld en geschreven en er 1 pakket van gemaakt, waarvan ik weet dat het helpt om mee te beginnen.

Daarom denk ik dat jij met deze pakketten en boekjes de start kan maken om te leren haken!
En als je het dan eenmaal onder de knie hebt, kun je bij mij verder shoppen voor leuke patronen. Hiervoor is een aparte afdeling in mijn webshop!

Ik ben benieuwd of jij ook gaat beginnen met haken! Zie ik je in mijn webshop?

Geplaatst op Geef een reactie

Ga je nou stoppen met volledig afgehaakte producten maken??

Ga je nou stoppen met volledig afgehaakte producten maken?? Allereerst: Nee!! Ik stop niet met haken van jouw allermooiste compleet afgeronde gehaakte producten.

Afgelopen week vroeg ik in een poll om jullie input. Of ik haakmateriaal zou gaan verkopen, of het zou houden bij de gehaakte producten die ik voor jullie maak.
Dit maakte behoorlijk wat los. Goed om dus even uitgebreid bij stil te staan!

Deze haaknaalden vind ik prachtig! Jullie ook?

Ik ben altijd bezig om mijn haakwinkel beter, leuker, uitgebreider en vooral nog meer naar wens voor jou te maken.

Zelf volledig afgehaakte producten haken is behoorlijk arbeidsintensief. Voor bepaalde vragen wachten mensen enkele weken en als er een wachtlijst ontstaat, kan dit zelfs nog verder oplopen. Dat hoort bij het soort werk en is geen probleem. Dat betekent wel dat ik nu aan het maximum zit van de groei. Ik heb doorlopend bestellingen en mensen moeten regelmatig nog wachten tot ik aan hun product kan beginnen. Iedereen heeft daar begrip voor, dus het is niet direct een probleem.


Maar zelf wil ik méér! Ik wil jou nog beter van dienst zijn.


En ik weet dat er ook een aantal klanten zelf haken. Soms vragen ze mij iets te haken, omdat ik sneller ben, meer ervaren en soms ook trieste redenen als reumatiek of simpelweg te weinig tijd.

Maar een aantal van deze klanten zouden met de mooiste haaknaalden en een leuk patroon van mij ook goed bediend zijn, als ik dit speciaal voor deze doelgroep samenstel.

En zo ontstond de vraag of dit een zinvolle optie was om in te investeren. En toen ontplofte alle sociale kanalen!

Wij willen gewoon jouw mooie producten, dat mag niet stoppen!

Het mooiste compliment om te ontvangen natuurlijk, dus dat is wel fijn om terug te krijgen. Dus dat zal echt niet stoppen, ik blijf lekker elke avond voor jou haken.
De ideeën van de klanten zijn ook zo leuk, er komt steeds weer wat leuks in de webshop, omdat ik zoveel goede vragen binnen krijg.

Yoshi!
Dit speciale verzoekje heb ik zelf voor een klant ontworpen!

Blijft het dilemma staan, zal ik ook pakketten en materiaal gaan aanbieden?
Ik heb een sectie in de webshop met patronen. Deze zijn nu enorm onderbelicht. Daar ga ik mee aan de slag en eens kijken of dat leuk aan slaat. En dan kan ik er voor jou mooie haaknaalden bij leveren!

Op de facebook groep blijf ik in contact met de haaksters, zodat we samen tot de mooiste producten komen. Zo haak ik ontzettend graag met de metalen haaknaalden, zoals op bovenstaande foto. Ik hoef geen handvaten of ergonomisch design. Voor mij werkt dat onprettig.
En wie weet helpt het jou als klant, dat je bij mij kunt inkopen, wat voor mij goed werkt.

Soms is de zoektocht naar een leuk startpakket zo lastig en dan gooi je het bijltje, of je haaknaald, er alweer bij neer, omdat je niet het perfecte materiaal hebt om mee te werken. Dus dat ga ik doen! Pakketten leveren waardoor jij wel gaat doorzetten.

En dan blijf ik ontwerpen maken, waarvan jij de patronen weer kun kopen!

Patroon Eekhoorn
Met dit patroon maak jij het allerliefste eekhoornknuffeltje!

Het idee is in mijn hoofd al helemaal tot leven gekomen en zeker met alle feedback denk ik dat dit een mooi succes kan worden.

Ik ga geen beloftes doen over wanneer dit online staat. Zoals jullie laatst konden lezen, zijn mijn weken soms erg vol en onvoorspelbaar. Maar het onderzoek ga ik zeker doen, zodat ik snel de leukste pakketten kan ontwikkelen.
Ondertussen blijf ik natuurlijk doorgaan met het haken van jouw volledig afgehaakte producten. Daar ligt de prioriteit en ik laat de klanten zeker niet wachten op hun producten.

Wat ik in de tussentijd kan aanbieden, het starterstechniekenboekje! Deze krijg je gratis als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Bolletje van Katoen. Als je op de website de pop-up invult, krijg je vanzelf een mail waar je het boekje kan downloaden.

En volg je me al op sociale media? Er is een zeer actieve Facebook pagina, Facebook groep en Instagram account. Ik heb ook Twitter en LinkedIn, YouTube en TikTok, maar die lopen wat minder storm.
als je me volgt op deze kanalen, ben je als eerste op de hoogte van al deze leukt ontwikkelingen.

Koop jij ook zo’n leuk starterspakket? Ik zie je gauw in de webshop!