Geplaatst op

De laatste blogpost voor dit seizoen!

Wat is de tijd voorbij gevlogen, ineens begint volgende week mijn vakantie al! Ik ga dan geen blog meer schrijven, maar ik ga lekker in de vakantie modus. En dan is dit dus de laatste blogpost voor dit seizoen!

Kijk jij al uit naar je vakantie? Ik heb er absoluut zin in, maar meestal ga ik in augustus pas, waardoor ik dit keer wat overvallen ben over hoe snel ik al vrij ben.

Er is nog wel het een en ander voor te bereiden, maar ik heb van Your Personal Organizer een fantastische planner ontvangen, waarmee ik alles goed op orde heb. Die vakantie komt dus wel goed, zelfs met 2 zorgenkindjes.

De laatste blogpost voor dit seizoen!
De laatste blogpost voor dit seizoen!

Maar hoe zit dat dan met de webwinkel?

Ik heb het al eens op de sociale media geplaatst, maar het is ook wel handig om het hier nog even uit te leggen. In de vakantie komt er ook een aankondiging vooraan de website waar staat uitgelegd hoe het zit met de webwinkel.

Ik draai mijn webwinkel alleen, dus mensen die haak vragen hebben, komen bij mij persoonlijk terecht. Dat betekent dat het voor mij heel gek is om in de vakantie ineens niets meer te vertellen over haken.

Ik heb wel geleerd om niet meer volop aanwezig te zijn in de digitale winkel. Elke dag posten en reageren lijkt niet zoveel werk, maar als je telefoon loos met je kinderen in het bos loopt, in het zwembad ligt of een kasteel bezoekt, is de druk van online zijn en reageren helemaal niet relaxed. Dat ga ik dus echt niet meer doen. De laatste geplande post komt volgende week voorbij en daarna kijk ik per dag waar ik zin in heb.

Maar als ik nou een haakvraag heb?
Maar als ik nou een haakvraag heb?

Maar als ik nou een haakvraag heb?

kijk, ik heb wel dagelijks mijn telefoon in mijn handen en ik vind het negeren van appjes, mailtjes en dm’etjes zelf echt heel moeilijk en ook niet netjes. Het lukt me prima om niet op mijn telefoon te kijken, maar als ik hem dan bewust wel pak, krijgt ook iedereen een reactie, of het nou privĂ© is of haak gerelateerd. Ik kan dat niet zo goed op ongelezen laten staan.

Dat is overigens geen stress punt voor mij, ik kies er bewust voor om wel te reageren.
Dus persoonlijk contact opnemen, een bestelling plaatsen, dat soort dingen zijn geen probleem. Daar hoef je je ook niet bezwaard over te voelen, het is aan mij om daar keuzes in te maken en wel of niet te reageren.

Op werkdagen ben ik vaak binnen 24 uur wel bij je met mijn reactie, dat zal in de vakantie misschien wat langer duren. Ik weet uit ervaring ook dat iedereen daar begrip voor heeft.
En de mensen die daar geen begrip voor hebben, zijn zich er vaak niet van bewust bij wat voor winkel ze terecht zijn gekomen.

Ik ben niet iemand die de volgende dag jouw bestelling kan verzenden, dus als jij direct antwoord verwacht, moet je bij een andere winkel zijn dan bij mij. Dit kan ik goed los laten, ik kan dat ook eerlijk bij je aangeven als jouw verwachting niet haalbaar is.

Dus dit wordt De laatste blogpost voor dit seizoen!
Dus dit wordt de laatste blogpost voor dit seizoen!

De laatste blogpost voor dit seizoen!

Mijn product is kunst en wordt dus met zorg en aandacht gemaakt. Geen ‘voor 15:00 besteld is morgen al in huis’. Dat zou de kwaliteit niet ten goede komen.

Er liggen daarom alweer opdrachten te wachten, die ik in augustus ga oppakken. En die klanten zijn daarmee akkoord, waardoor de verwachtingen duidelijk zijn voor beide partijen. Wat ben ik er trots op dat ik zulke fijne klanten heb en dat mijn werk zo wordt gewaardeerd, dat mensen er op willen wachten.

Ik heb mijn vakantie straks ook hard nodig om weer op te laden, inspiratie op te doen, geen blogposts te schrijven (dit is echt de laatste blogpost voor dit seizoen!) en even helemaal uit de modus van werk en deadlines te zijn. Ik kan er dan tot de kerstvakantie weer helemaal tegenaan!

Dus de webwinkel op een kier, wat betekent dat nou?

Ik zeg nooit dat ik de winkel dicht doe. Ik doe hem op een kier. Wat betekent dat nou?
Ik blijf met jou als klant of volger in contact, je kan ‘binnenlopen’ met je vragen en alvast jezelf op de lijst zetten voor augustus.
Maar tijdens de vakantie haak ik alleen voor mijn eigen plezier, niet voor de klanten en ik verzend geen pakketten. Dat vind ik ook heel onhandig vanaf de camping in het buitenland, dus ik begin daar niet aan.
Ik heb mijn eigen voorraad niet bij de hand en ik ben niet bij de Nederlandse pakketdiensten in de buurt, dus dat is niet haalbaar.

Maar helemaal verdwijnen doe ik niet, omdat ik weet dat ik regelmatig online te vinden ben. Maar dit is wel de laatste blogpost voor dit seizoen.

Heb jij al een leuke bestelling in gedachten voor na mijn vakantie?