Geplaatst op

De week bij Bolletje van Katoen

Het is alweer even geleden dat ik een inkijkje heb gegeven in de week bij Bolletje van Katoen. Ben ik nou de hele dag aan het haken en mijn haaksels op Instagram aan het posten? Nee, totaal niet! Ik neem jullie eens een weekje mee, want zo’n inzicht kan ook helpen voor jou als klant, wat je van mij kan verwachten.

De week bij Bolletje van Katoen
De week bij Bolletje van Katoen

Zoals op bovenstaande foto zie je me ook niet hele dagen hoor, al vind ik schermtijd wel een dingetje om over na te denken.
Ik heb ADHD en ben daardoor extra gevoelig voor zulke prikkels. Ik kan blijven hangen in niks doen en scrollen, doordat ik vergeet het overzicht te bewaren.

Maar reageren op klanten, collega’s en volgers is wel leuk voor het algoritme, dus soms neem ik het maar voor lief. Ik behaal niet altijd volledig mijn doelen, maar ik heb bedacht dat ik mijn doelen daarom misschien wat kleiner moet maken.

De haakmand moest eerst eens aangevuld worden
De haakmand moest eerst eens aangevuld worden

De week hiervoor zijn er flink wat grote projecten de deur uit gegaan. Deze lagen al een hele tijd te wachten, dus het was heerlijk dat dit nu afgerond kon worden. Het is soms best spannend om na zo’n lange tijd iets te gaan leveren. Er zit veel werk en aandacht in, dan is het altijd afwachten of de klant er ook net zo blij mee is. Ik heb niet vaak negatieve reacties gekregen, maar toch ben ik bij ieder project nog wel onzeker of de klant er blij mee is. Ik weet niet of ik daar ooit vanaf kom, ik heb mezelf maar toegestaan om die spanning te voelen en te laten gebeuren.

En dan in de loop van de week komt er regelmatig toch een bedankje, een foto of zelfs een filmpje waar iemand super enthousiast is over hun ontvangen gehaakte product. Opluchting, want je weet het immers maar nooit of de klant net zo enthousiast is als ik.

Gehaakt product in de spotlight
Ook hondje Boris is met ontzettend veel enthousiasme ontvangen

Wat ik mezelf wel opleg, is dat iets pas de deur uit gaat, als ik echt tevreden ben. Ik lever geen half werk, omdat er tijd gebrek is of omdat ik denk dat minder kwaliteit ook goed genoeg is. Als ik er blij van wordt, sta ik achter het product en dan kan het pas geleverd worden. En dit helpt om iets toch met wat zelfverzekerdheid te kunnen verzenden.

Wat was deze week mijn doel?

Toen al deze grote projecten de deur uit waren, kon ik de volgende lijst aan wachtenden aanschrijven. Wat gebeurt er daarna in de week bij Bolletje van Katoen? Ik vraag dan je adres, zodat ik een factuur en betaalverzoek kan sturen. En met jouw betaling weet ik dat ik echt aan de slag kan.

Voor het nieuwste project moest ik nog inkopen doen. Naast Bolletje van Katoen werk ik ook 25-30 uur in de zorg. Ik werk ambulant, wat betekent dat ik mijn eigen agenda beheer en heel flexibel ben. Op langere dagen plan ik ook een pauze in, zodat ik tussendoor nog even wat kan doen voor de webwinkel. Of soms natuurlijk ook gewoon tijd voor mijzelf.
Maar de webwinkel is niet alleen maar hard werken, haken is voor mij ook ontspanning en een bezoekje aan mijn favoriete wolwinkel is een heerlijk uitstapje. Een prima pauze moment dus!

Waar ik mijn inkopen doe?

Over het algemeen ga ik naar mijn leuke collega’s van De Breicaravan in Dordrecht. Zij hebben altijd precies wat ik zoek, omdat hun assortiment heel uitgebreid is. En de prijzen blijven leuk, ook een belangrijk onderdeel. Daarnaast kunnen de verkoopsters me altijd goed van advies voorzien. Een hoop goede redenen om ze te blijven bezoeken.

Nadat ik zondag alle financiƫn en administratie op orde had gemaakt, kon ik dinsdag naar mijn wol leverancier. Op maandag werkte ik de volledige werkdag en zijn zij gesloten, dus die dag heb ik gebruikt om thuis in de avond een boodschappenlijst te maken voor de wol inkopen.

Overigens noem ik het altijd wol, maar zit er ook genoeg aan katoen bij en let ik er altijd op dat de producten duurzaam zijn gemaakt en lokaal worden ingekocht.

Deze mand is bijvoorbeeld voornamelijk gevuld met katoen
Deze mand is bijvoorbeeld voornamelijk gevuld met katoen

We gaan verder in de week bij Bolletje van Katoen. Toen ik dinsdag alles eenmaal in huis had, kon in die avond lekker aan de slag met het eerste project wat nog open lag. Het is een groot kleed, waarvan de klant weet dat dit nog een poosje gaat duren. Het voordeel aan dit kleed is dat ik niet zoveel hoef na te denken over het patroon. Het is vaak heel veel toeren herhaling. Dit lukt dus goed op dagen met een vol hoofd, want soms zijn de ingewikkelde projecten dan net even te lastig. Ik wil wel met goede energie naar jouw projecten kijken, anders ga ik de mist in en ontvang jij niet het allerbeste product wat ik kan leveren.

De week bij Bolletje van Katoen

Meestal ben ik overdag bezig met werk voor de baas, afspraken rondom de kinderen of taken die in huis moeten gebeuren. Ook een vrije dag is verre van leeg gepland bij mij. De rustige avonden kan ik dan lekker met mijn haakmand op de bank gaan zitten, en haak ik nog heel wat uurtjes weg voor jouw mooie projecten en aanvragen. Wat een fijne baan om erbij te hebben!

En wat zou jij nou willen toevoegen aan die leuke haakmand van mij? Ik hoor het graag!