Geplaatst op

De week van de duurzaamheid

Geloof jij in het klimaatprobleem?

Deze week adverteerde ik dagelijks op Facebook, Instagram en Twitter met ‘Week van de duurzaamheid’.

Ik vind het echt ontzettend belangrijk om weer wat meer terug naar de basis te gaan en daarmee wat beter om te gaan met onze aarde. We hebben er de laatste 100 jaar een behoorlijk zootje van gemaakt en ik vind dat ontzettend zonde. Het liefst zou ik alle 7 miljard mensen persoonlijk willen zeggen hoe we het anders kunnen doen. Maar we zien ook wel dat het niet zo makkelijk is. Alleen maar afval scheiden en je restjes brood aan de vogels voeren gaat ons niet helpen. We zitten te diep in de problemen, om er nog makkelijk uit te komen.

Ik kan me er echt heel erg druk om maken, me er vreselijk over opwinden, maar ik weet dat die energie dan verspild is aan frustraties en het zal geen verschil maken. Daarom wilde ik iets constructiefs doen, vanuit mijn winkel, huis en vanuit mijn idealen.

Met de top van Glasgow gaande en een klimaatmars vandaag in Amsterdam, is het mooi om deze week te laten zien hoe je met kleine dingetjes al een verschil kan maken!

Hoe maak je met Bolletje van Katoen het verschil voor het klimaat?

Met een warme trui of een dekentje, zet je minder snel je verwarming aan. Win-Win!

In plaats van iedereen de les te lezen, besloot ik om te laten zien welke alternatieven er zijn. En omdat ik gehaakte artikelen aanbied, doe ik dat natuurlijk vanuit mijn winkel. Ik zorg dat ik de producten duurzaam produceer (lees hierover mijn eerdere blog), als jij ze koopt, weet je dat het duurzaam is gemaakt en dat jij een verantwoorde koop doet. Dit is ook terug te vinden in de visie en missie van mijn bedrijf, dus ik probeer hier nu niet een verkooppraatje te houden met makkelijke en hippe termen.

Al sinds 2014 zorg ik dat ik geen extra ecologische voetafdruk achterlaat bij het produceren van de producten van Bolletje van Katoen. In het begin ging ik door onwetendheid nog wel eens de fout in, en misschien gebeurt dat nu nog wel eens. Hier mogen de lezers zeker feedback op geven. Zo ben ik vorig jaar al over gestapt op het vullen van de knuffels met schapenwol van de regionale schapen uit de schaapskudde, in plaats van synthetisch materiaal uit de winkel.

Het mes snijdt aan meerdere kanten, want met de producten die je bij mij koopt, spaar je ook het milieu. Gehaakt speelgoed, een dekentje of warme trui, zodat de kachel niet zo hoog hoeft, gehaakte make up schijfjes, zodat je geen wegwerp product hiervoor hoeft aan te schaffen. Met de producten van Bolletje van Katoen weet je dat je een verantwoorde aankoop doet, die lang mee gaat en waarmee je wegwerpproducten uitspaart.

Make Up Schijfjes
Op welke manier ben jij bezig met duurzaamheid?

En is haken een duurzame hobby?

Ik vind van wel! Ik vind haken een goede hobby om niet al te belastend je vrije tijd mee door te brengen. Natuurlijk komt er materiaal bij kijken, maar je creƫert iets waar je wat mee kan doen en dat is altijd een pluspunt.

Ik heb al eens eerder beschreven hoe goed haken ook is voor je stress niveau. Ook hier zitten dus weer veel meer voordelen aan, dan alleen het klimaat en je portemonnee.


Wist je dat je ook kan leren haken met de pakketten van Bolletje van Katoen?

Nu hoop ik dat na vandaag en na de klimaattop vooral de grote wereldleiders en grote bedrijven zich gaan bezig houden met duurzaamheid, verbeteren van het milieu en het aanpakken van vervuiling.

Maar ook wij kunnen een verschil maken, al is het maar klein! Het is al beter om iets te doen, dan niets te doen. Je eigen vervuiling in stand houden, draagt niets bij aan verbetering.

Hoe ga jij om met duurzaamheid in je leven?