Geplaatst op Geef een reactie

Door wie ben jij begonnen met haken?

Prachtig om weer uit te komen op zo’n mooie vraag wanneer ik mijn blog-dag gepland heb staan. Ik kan ook weer op deze vraag niet 1 antwoord geven en maak daarom graag een blog-post over de vraag: Door wie ben jij begonnen met haken?

Door wie ben jij begonnen met haken?

Door wie ben jij begonnen met haken?

Ik heb ooit eens een blog geschreven over de handwerkjuffen op de basisschool. Ik ben geboren in 1987 en startte in 1991 op de basisschool. Eerst in Leiden, daarna in Dordrecht, omdat we in 1993 verhuisden. Ik weet van Leiden niet zo heel veel meer en in kwam in groep 2 binnen op mijn basisschool in Dordrecht waar ik tot groep 8 ben gebleven. Op deze school hadden we toen nog een aparte groep handwerken voor de meisjes en techniek voor de jongetjes.

Tegenwoordig niet meer denkbaar, maar toen nog heel gewoon. Zeker in Dordrecht, begreep ik later op een reunie. Want Dordrecht is zeer kerkelijk, nu nog, dus ook wat traditioneler.

Mijn handwerkjuf werd hoorndol van mij. Een druk meisje dat echt geen geduld had voor borduren, breien, haken of zelfs maar tekenen. Ik wilde timmeren en dat was echt geen optie. Dus ging ik maar buiten rondjes rennen, fietsen met de drukke jongetjes. En aan het eind deed ik nog even mee.

Bij het haken, en ook de andere handwerkoefeningen, zei de juf steevast: kind, dit leer jij nooit.

Ze was toen al bijna aan haar pensioen toe, dus zij leeft helaas niet meer. Ik zou graag willen laten zien wat ik nu met mijn bedrijf bereikt heb! Al is dat enkel in gedachten natuurlijk ook al mooi genoeg.

In mijn blog ‘Die stomme handwerkjuffen van vroeger‘ lees je meer over mijn ervaringen op de basisschool.

Door wie ben jij begonnen met haken?
Dit voorbeeld gebruik ik vaak om te laten zien als mijn begin werkje

Hoe kwam dat haken dan toch weer in beeld?

Ik heb na de basisschool lang niet meer aan haken gedacht. Het was toen ook zeker niet hip, dus het zou ook nooit in me opgekomen zijn om er wat mee te doen.

Pas jaren later kwam ik weer terecht bij haken. Ik was toen een alleenstaande moeder en de avonden op de bank met een slapende peuter in bed waren voor mij enorm saai. Door mijn ADHD heb ik veel energie. Waar ik moeders hoor over uitgeblust zijn na kinderbedtijd, was ik gefrustreerd hoe ik in hemelsnaam mijn avonden door kwam.
Alle woordzoekers en legpuzzels had ik wel gezien en je bereikt daar, behalve ontspanning, ook minder resultaat mee van je werk.

En het haken raakte weer hip, waardoor ik besloot het weer op te pakken. YouTube was in opkomst en bij een groot warenhuis kocht ik een starterspakket. Het pakket was veel te moeilijk voor een starter. Dit inspireerde me later dan ook om mijn eigen starterspakketten te maken, waar ik toentertijd wat aan gehad zou hebben.
(die shop je trouwens hier: Haakpatronen & lessen)

Samen met YouTube en mijn moeder en haar zussen, pakte ik het haken weer op
Samen met YouTube en mijn moeder en haar zussen, pakte ik het haken weer op

En toen ik via YouTube nog vragen had, kon ik bij mijn moeder en haar zussen terecht. Nu ik de basis snapte, konden zij wel met mij uit de voeten om het haken te oefenen.

En zo oefende ik met sleutelhangers, sjaals, knuffeltjes en nog veel meer.

En de rest is geschiedenis

Hoe het daarna verder ging, heb ik vaker beschreven. Ik haakte de skullshawl, kreeg de vraag of ik die meer kon maken en zo werd mijn haakwinkel geboren! Ik noem het bewust geboren, omdat het echt een 3e kindje van me is. Die ik gelukkig wel op een laag pitje kon zetten toen ik mijn biologische kindjes kreeg. Want die krijgen nog steeds elke dag alle voorrang.

Maar als zij op bed liggen, pak ik dolgraag nog even een haakwerkje op. En die is de laatste jaren bijna altijd voor de klant.

Met alle liefde en plezier haak ik voor jou de speciale verzoeken en leer ik in 1 op 1 lessen de technieken aan om het haken onder de knie te krijgen.

Hou jij ook zo van gehaakte producten?

Zowel voor het zelf leren haken, het oefenen, de ontworpen pakketjes, als de gehaakte afgewerkte producten, kan je bij Bolletje van Katoen terecht!

Producten uit dit blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *