Geplaatst op Geef een reactie

Druk, druk, druk? Ga haken!

Wat hoor ik het weer veel om mij heen. En wat voel ik zelf een onrust. Bijna zomervakantie en alles moet nog ‘even snel’ gebeuren. Druk, druk, druk? Ga haken!
Ik zou bijna vergeten dat er naast de marketing, de financiële administratie en het contacten leggen, er ook nog gewoon het haken zelf is. En dat haken zelf ontspant!

Waarom? Daar wil ik graag bij stil staan in deze blog.

Druk, druk, druk? Ga haken!
Druk, druk, druk? Ga haken!

Druk, druk, druk? Ga haken!

Het is natuurlijk voor mij ook echt leuk om mensen mij passie voor het haken mee te geven. Niet alleen voor mijn portemonnee, want dan zou ik veel minder van die leuke verzoekjes mogen haken. Maar ik ben ervan overtuigd dat haken jou echt iets kan brengen. En hoe meer mensen er enthousiast en ontspannen van worden, hoe beter dat ook is voor de omgeving.

Want eerlijk, al dat druk, druk, druk, legt ook een druk op de maatschappij en dat is echt niet goed voor de wereld. Als je gevoelig bent voor de emoties van mensen om je heen, zal je het herkennen. Een soort onrust en je kan maar niet benoemen of ontdekken waar het vandaan komt.

Nu zal haken niet de enige oplossing zijn voor het grote stressprobleem van mensen en het zal ook niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar als jij haken als ambitie hebt, weet ik zeker dat het meer voor je kan brengen dan alleen die mooie gehaakte artikelen.

waarom is haken zo ontspannend?

Veel coaches en experts hebben er al een hoop theorie op los gelaten. Haken en andere creatieve bezigheden helpen jou om tot ultieme ontspanning te komen. Waarom is ontspannen zo belangijk?

Haken is ontspannen!
Haken is ontspannen!

Met haken ben je net als met sporten bezig met herhalende handelingen. 36 keer een vaste en dat 10 rondes. Je bent aan het herhalen. Je hoeft hooguit te tellen, maar het nadenken mag even lekker uit. Dat is voor jouw brein de ultieme manier om even alle stressvolle gedachten weg te zetten en gewoon te tellen en je handen te bewegen.

Wat nog meer voldoening geeft, is dat je na al dat tellen en herhalen iets hebt gecreëerd. Een knuffel, een trui, een ander leuk artikel. Je hebt niet alleen maar zitten tellen, je hebt iets gemaakt waar je trots op mag zijn en waar je nog tijden lang plezier van kan hebben.

Waar je met alleen tellen en bewegen ook trots mag zijn op je prestatie, wordt met een afgehaakt product direct jouw beloningssysteem in je hersenen geactiveerd. Een fit lichaam ben je maanden voor bezig, een haakwerkje kan soms al in een middagje af zijn. Afhankelijk van wat je kiest natuurlijk.

Al die endorfines die vrij komen, maken jou tot een gelukkiger en meer ontspannen mens! Win win dus!

Hoe begin je met haken?
Hoe begin je met haken?

Maar als ik nou niet kan haken?

Maar ik kan niet haken, dus het frustreert mij alleen maar? Dat is toch geen ontspanning?
Nee, als het continu mislukt en je gaat je ergeren, gaan de effecten van het ontspannen verloren en wordt het irritatie. Dat is zonde van jouw fijne energie. En daar kom ik om de hoek kijken.

Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen moet kunnen haken. Als jij graag wil, weet ik zeker dat ik jou het kan leren. Een beetje geduld en doorzettingsvermogen geef ik aan jou door, ik geloof in jou en samen komen we echt tot een resultaat!

Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik inmiddels al veel cursisten heb kunnen laten zien dat ook zij kunnen haken. Ik heb mensen binnen zien komen die nog geen steek konden haken en steeds zeiden ‘het wordt nooit zo mooi als bij jou’. Weet je, dat hoeft ook niet, we beginnen eerst met de basis. En na een uur haakt zo’n cursist een lossenketting met daarop een aantal vasten. Daar is je begin! En alle begin is moeilijk, maar als je dit eenmaal door hebt, lukt de rest ook.

Enthousiast geworden?

Wil jij nu ook compleet ontspannen? Laten we afspreken dat ik jou de basis van het haken leer en dat jij thuis op jouw bank verder haakt. Ultieme ontspanning! Goed idee?

Kom dan bij mij op les! haakles 1 op 1 uur <- Klik op deze link om bij de lessen te komen. En zo kunnen we in persoonlijk contact jouw les inplannen. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *