Geplaatst op Geef een reactie

Een duurzame wereld begint bij jezelf

Ken je die uitspraak nog van vroeger? Een betere wereld, begint bij jezelf. Ik ben daar zo fan van, dat ik het graag ook uitstraal met mijn bedrijf. Een duurzame wereld begint bij jezelf, wat betekent dat dan?
Ik haak graag, maar ik ben vooral ook veel bezig met duurzaamheid. Je kan daarvoor gaan demonstreren en op de barricades gaan staan, maar daarmee ben ik zelf niet duurzaam aan het leven. En ik weet ook vanuit de opvoeding van mijn kinderen, dat een goed voorbeeld, goed volgen doet. Een duurzame wereld begint bij jezelf

Gehaakte zeepzakjes
Gehaakte zeepzakjes

Hoe is Bolletje van Katoen bezig met duurzaamheid?

Ik kan natuurlijk zeggen dat je zou moeten kiezen voor duurzaam leven, maar wat doe ik hier dan zelf aan? Alleen een beetje haken, is niet een garantie voor duurzaamheid. Er bestaan zoveel materialen die zeker niet bijdragen aan een beter milieu. Daarnaast kan je voor zoveel goedkoper importeren vanuit de andere kant van de wereld. Nou weet ik dat daarvan de kwaliteit ook niet geweldig is en de arbeidsomstandigheden zijn niet eens passend bij de wetgeving. Maar voor het milieu zijn de materialen en de reis die ze maken al zeker niet positief.

Een duurzame wereld begint bij jezelf
Een duurzame wereld begint bij jezelf

Om te zorgen dat ik zelf minder impact maak op het milieu, koop ik alleen lokaal in. Ik ga naar winkels waar ik niet met de auto naartoe hoef te gaan. Ik kies voor winkels die zich richten op handwerken en op materialen waarvan de oorsprong bekend is.


Natuurlijk zijn er ook winkels in de detail handel die meer aanbieden dan alleen handwerkmateriaal, maar zij weten dus ook niet waar hun wol en katoen vandaan komen. Het etiket vertelt mij dan dat er ook veel synthetische stoffen zijn toegevoegd aan de wol en het katoen, omdat dit de kosten drukt. Dit maakt handwerken goedkoper en dus toegankelijker. Dat is een mooie keuze voor de handwerk wereld, maar voor het milieu is het geen verstandige keuze. Daarnaast heb je bij zulke winkels minder keuze in kleuren, omdat zij maar beperkt inkopen, om ook de kosten te drukken.

Nu ligt er bij mij ook echt wel wat synthetisch materiaal in mijn voorraad, omdat ik vroeger minder goed wist waar ik op moest letten. Toen was ik ook nog minder bezig met het kijken naar de milieu impact. Ik ben nog aan het bedenken of ik dit gewoon ga opmaken, om het niet weg te hoeven gooien, of dat ik het aan een goed doel geef. Daarover later meer

Een duurzame wereld begint bij jezelf

starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?
Wil je zelf graag aan de slag met haken en meteen een fijn product maken?

Maar behalve letten op de materialen, letten op hoe ik het inkoop en hoe ik het zelf weer verzend, laat ik ook graag zien hoe je met kleine aanpassingen in je leven al een stap kan zetten in de goede richting.

Je hebt bij mij vast al de make up schijfjes en zeepzakjes voorbij zien komen. Dit vervangt jouw wegwerp schijfjes, je plastic bakjes en jouw flacons met vloeibare zeep. Dit lijkt een klein verschil, maar je afval emmer gaat veel minder snel vol, je portemonnee raakt minder snel leeg. En wat je niet ziet, is dat er geen microplastics meer door je putje naar zee worden gespoeld. Dat is een enorme verbetering voor ons milieu!

Vind jij dit nou ook zo’n fijn idee?

Dan kan je nu een paar dingen doen.

Wil je zelf graag aan de slag met haken en meteen een fijn product maken? Dan heb ik die leuke starterspakketten voor de make up schijfjes. Je shopt ze hier: Starterspakket Make Up Schijfje. Het materiaal zit er meteen bij in, dus die stuur ik ook gewoon mee. Dan kan je meteen beginnen!

Maar als je zelf niet wil haken, heb ik ook gewoon een leuk kopje in de winkel met de duurzame producten. Ik maak ze met veel liefde en plezier voor jou!
Duurzaam

Wat doe jij voor een beter milieu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *