Geplaatst op

Gehaakt product in de spotlight

Wat lijkt het me toch leuk om af en toe eens een gehaakt product te laten zien die er echt tussen uit springt! Ik zet deze keer in mijn blog een gehaakt product in de spotlight die wat mij betreft net even wat specialer is dan de andere producten.

Gehaakt product in de spotlight
Kun jij ook onze hond Boris maken? Natuurlijk!

Naar aanleiding van een leuke post op instagram stuurde een volger mij de vraag: kun je ook onze hond Boris haken?
Natuurlijk!
Leuke is dat ik met deze volger ook leuk contact heb. Ik volg haar, omdat zij kookworkshops geeft. Helemaal in Friesland, maar ze geeft ook online workshops. Mijn dochter en ik gaan dus ook een keer meedoen aan haar workshops! Wie zij is? Klaske Kooistra! Hier is haar instagram pagina: Klaske Kooistra (@klaske_haar_kookworkshops) • Instagram-foto’s en -video’s
Volg je haar ook?

Welk gehaakte product zet ik in de spotlight?

Genoeg over Klaske, zij vroeg om een hond, Boris. Hun hond Boris is overleden, maar was heel speciaal in hun gezin. En als echt Friese Stabij had hij een Fries Pompebled op zijn zij staan. Wat een speciaal detail, zo bijzonder!

Dus naar aanleiding van alle honden die ik eerder helemaal op uiterlijk heb nagemaakt van foto’s, kon ik hond Boris ook wel maken.

Gehaakte
Boris heeft een speciaal detail, kan je dat ook toevoegen?

Ik kreeg foto’s van de hond, wat een lieverd! Dat is voor mij toch altijd wel bijzonder. Je stapt toch even in een stukje van het leven van een klant. En het is overduidelijk hoe geliefd deze hond is en hoe bijzonder hij is voor de familie, met name de zoon in het gezin.
Daarom wilde ik Boris niet even gauw maken. En hij werd aangevraagd vlak voor de kerst drukte. Dus in overleg met Klaske afgesproken dat ik er na de drukte rustig de tijd voor neem, zodat Boris de aandacht krijgt die hij verdient. In de tussentijd zoek ik wat voorbeelden op van vergelijkbare honden en eventueel bestaande haakpatronen. Gek genoeg zijn die er lang niet van alle soort honden. En er zijn zoveel rassen, dat je niet zomaar 1 patroon kan gebruiken voor elk soort hond.

Waarom duurt zo’n speciale aanvraag soms wat langer?

Naast het pure ontwerpen en haken, is het creatieve proces ook iets wat soms tijd nodig heeft. Soms popt er ineens snel een idee op, soms moet ik er een hele tijd over nadenken.
Dat hangt van allerlei factoren af, privé, werk, andere opdrachten, energie of als er zieken zijn thuis. En ik heb ADHD, de concentratie is nogal verschillend. Even goed lukt het me bijna altijd om de klant te geven wat ik afspreek. Zeker als ik in goed overleg laat weten wat de klant kan verwachten.

Even terug naar die lieve Boris.
Na de kerst ben ik er eens voor gaan zitten. Mooi fluffy garen voor zo’n lieve harige hond. Als de basis staat, voeg ik de details later toe. Ik heb goed op de foto’s gelet welke gedeeltes van Boris zwart waren, de benen, de nek, de oren. Dat is altijd even opletten met in elkaar zetten.

Dus toen Boris helemaal af was, moest het pompebled er nog op. Het friese detail wat Boris zo speciaal maakt.

Gehaakt product in de spotlight: het detail dat Boris zo speciaal maakt

En zo was Boris klaar voor verzending.
Het blijft voor mij altijd gek om een diertje of knuffeltje in een verzenddoosje te stoppen. Voor mij gaan mijn werkjes altijd helemaal leven. Sommigen vinden dat misschien gek, maar bij mij als hoog gevoelig persoon past het helemaal. Ik ben begaan met de hele wereld, zelfs knuffeldieren die op echte dieren gaan lijken.

Ik plaatste de reactie van het gezin op mijn Instagram pagina. Die was zo mooi, die wil ik nog eens even delen: www.instagram.com/reel/CnblLhKJH7X/

Wil jij nou ook een speciaal gehaakt product bestellen?

Dat kan altijd! Het beste is dan om persoonlijk contact op te nemen, zodat je jouw specifieke vraag kan stellen. Dat kan via deze link: www.bolletjevankatoen.nl/contact

Zie ik je snel in mijn inbox?