Geplaatst op

Gehaakte persoonlijke aanvraag

Ik vind het zo leuk hoe deze weken en maanden de bestellingen flink doorlopen! In de zomer is het altijd rustig, maar zodra het schooljaar start, begint ook het haakseizoen weer. Waar ik vooral graag mee promoot is de gehaakte persoonlijke aanvraag. Weet jij al wat dat is?

Zo'n leuk speciaal verzoek!
Speciale verzoeken blijf ik toch het meest speciaal vinden!

Ik denk altijd dat iedereen wel weet dat je bij Bolletje van Katoen aan het juiste adres bent als je iets specifieks gehaakts zoekt wat niet echt te vinden is in de standaard winkels. Toch kreeg ik vanmorgen weer de vraag: ik zie handschoenen niet in je winkel staan, onder welke categorieën staan die?

Waar staat jouw categorie voor handschoenen?

Ja, die staan dus niet in de shop. Ik heb ze wel regelmatig gehaakt, maar altijd als speciale aanvraag. Ik ga ze de volgende keer zeker wel delen, maar dan komen ze vaak op Instagram, Facebook en Twitter terecht en minder vaak in de winkel. Anders kan ik 3 keer per week de winkel wel updaten met die ene persoonlijke aanvraag die ik weer heb gekregen, die niet vaak een tweede keer gaat worden besteld.

Liever promoot ik dan mijn persoonlijke aanvragen. Want je kan bij mij dus eigenlijk alles laten haken! Nou ja, het moet dus wel wol, katoen of ander aanverwant materiaal zijn en het moet geen functie hebben, anders dan kleding, knuffel, rammelaar, dat soort dingen. Ik kan veel, maar ik maak geen functioneel gereedschap bijvoorbeeld. Ja, mensen denken dat je met een gehaakte schep kan scheppen en zijn teleurgesteld als het te slap is om mee in de tuin te spelen.

Een gehaakte persoonlijke aanvraag
Voor een doopsel werden deze beren aangevraagd, het formaat en de vormgeving waren niet bij standaard winkels te bestellen

Ik heb op dit moment veel aanvragen lopen, zowel winkel-bestellingen als speciale verzoeken. De winkel-bestellingen heb ik vaak snel af en verzonden. Die zijn nu standaard voor mij om te maken en het haakt vaak snel weg. Duurt het langer? Dan krijg je er persoonlijk bericht over. De winkel-bestellingen heb ik niet altijd persoonlijk contact over en dat voelt voor mij toch apart als je wel persoonlijke artikelen aan het maken bent. Dus de persoonlijke aanvragen via mail of persoonlijke berichten op Facebook en Instagram hebben ook altijd mijn voorkeur.

Maar ik zoek iets wat nog niet bestaat!

Nu weet ik niet altijd of mensen iets bestellen als verrassing, dus mijn huidige aanvragen lijst kan ik nog niet delen. Wel weet ik dat ik na de nieuwe golf haaiensloffen en wat woondekens een hoop leuks te ontwerpen heb. Dit vergt extra tijd, nadenkwerk, vaak opnieuw beginnen, maar dat is juist zo leuk. Want als het af is, is het de bedoeling dat het precies lijkt op wat jij mij hebt gevraagd.

De foto van een overleden huisdier. Tekeningen van een kind. Een prematuur geboren kindje dat op de eerste verjaardag een knuffel krijgt van hoe groot en zwaar hij was bij de geboorte, ik kan nog wel even zo door gaan. De vragen zijn stuk voor stuk boeiend, er zit een mooi verhaal achter. Dat kan soms grappig zijn, maar soms ook echt ontroerend.

Ook een leuke gehaakte persoonlijke aanvraag: Yoda!
Ook een leuke gehaakte persoonlijke aanvraag: Yoda!

Het is zo zonde hoe mensen soms besluiten niet te bestellen, omdat ze hun precieze product niet in de winkel zien staan. Ik blijf daarom benadrukken dat je mij de vraag altijd kan stellen: Kan jij dit ook haken?
En het geldt ook voor kleding. Veel kleding in de winkels zijn soms minder van kwaliteit (grote warenhuizen willen je elk seizoen nieuwe kleding laten kopen), en toch net niet helemaal je kleur of maat. Als je een gehaakt kledingstuk wil hebben, maak ik hem precies op maat. Zijn bij jou de armen altijd te lang? Ik maak ze gewoon net wat korter. Zoek je een omslagdoek die écht groot genoeg is? Ik maak hem net wat groter dan het patroon voorschrijft.

Doe jij ook een gehaakte persoonlijke aanvraag?

Stuur mij dan jou verzoek via deze link: www.bolletjevankatoen.nl/contact!