Geplaatst op

Gekke plekjes!

Gekke plekjes: Het klinkt wel als een rubriek uit een tijdschrift voor jonge dames.

Waar heb jij het al eens gedaan?

Het is helemaal niet zo spannend en getint als het klinkt hoor! Ik heb het hier over mijn haakwerkzaamheden!

Voor het corona tijdperk nam ik mijn klusjes regelmatig mee in de auto, als mijn vriend reed. We moesten vaak wel 2 uren in de auto, dus mooi de tijd om wat opdrachten te maken.

Gekke plekjes: in de auto?

Op de meeste verjaardagen en koffie visite kijkt niemand meer gek op als ik met een haakwerkje aan kom. Iedereen is ook altijd wel nieuwsgierig welke opdrachten en projecten ik heb lopen. Dus het geeft ook nog eens aanleiding tot een leuk gesprek over de webshop.

Tijdens corona werd dat allemaal anders. Toen waren we enorm veel thuis, zeker in de weekenden. Geen verjaardagen, weinig koffie visite. Dus elk weekend kon ik flink doorwerken. Ik heb toen echt veel mooie en grote opdrachten kunnen opleveren.

En nu komt zowel Bolletje van Katoen als de wereld weer op gang. Ik moet weer goed zoeken naar mijn planning en mijn ritme. Voor een gezin als dat van ons is dat best wel even wennen. Wij konden de rust wel goed waarderen. En als we nu actief dingen gaan doen, is het lastig om ook aan de rust toe te komen.

Maar laatst waren we op vakantie en dat is een prima plek om wat haakwerk mee naar toe te nemen. De kinderen kunnen lekker buiten spelen, of binnen ontspannen, en ik haak nog wat verder.

Maar laatst waren we op vakantie en dat is een prima plek om wat haakwerk mee naar toe te nemen.

Nog meer gekke plekjes te bedenken?

En de opdrachten vanuit bedrijven komen nu ook steeds meer binnen. Dus grote oplages voor andere winkels of voor bijvoorbeeld fotografen. Dan moet ik soms echt wel even elke kwartiertje pakken die er is, om de wachttijden niet te veel te laten oplopen.

Deze week heb ik de opdracht voor Zigzacht afgerond. Het ging om een heleboel strikmutsjes en slofjes. Vooral de afwerking en het leuk inpakken en aanbieden kost net even meer tijd dan je vooraf denkt. Het is niet zo dat je 1 setje in een avond maakt en 10 setjes dus in 10 avonden. Ik hang er graag nog mijn kaartje aan en wil het pakket gezellig aanbieden.

Dus om nu toch elk kwartiertje mee te pakken, besloot ik een doos met het werk mee te nemen. Ik reis van afspraak naar afspraak. Ik zit wel vaak krap in de reistijd, maar het komt ook best wel eens voor dat ik net even een kwartiertje of half uurtje ‘een gat’ heb. Dat is te weinig tijd om even naar huis te rijden en nog wat te doen. Want als ik daar ben aangekomen, is het alweer tijd om naar de volgende afspraak te gaan rijden. Maar op de parkeerplaats even een strikje of lintje maken, dat komt dan dus goed uit!

Dus om nu toch elk kwartiertje mee te pakken, besloot ik een doos met het werk mee te nemen.

En als dan de afspraak bij je auto komt staan, is dat weer leuke aanleiding voor een gesprek! Al vind ik het soms ook wel ongemakkelijk. Want werk voor de baas en voor de webshop, wil ik netjes gescheiden houden.

Wachtkamers waarvan je van te voren weet dat je lang zit te wachten zijn ook altijd een leuke plek. Al moet ik soms wel even over een drempeltje heen om mijn haakwerk er daadwerkelijk bij te pakken.

En sinds kort zit mijn zoontje op zwemles. We zitten bij dit zwembad langs de rand te kijken, dus het is niet met elke opdracht mogelijk om het mee te nemen, maar met de kleinere dingetjes, kan dat prima vanuit mijn tas worden gedaan.

Naast het haken zelf, is er natuurlijk ook genoeg te doen op gebied van sociale media, contacten met jou als klant, schrijven van teksten, maken van advertenties. Dus alle plekjes waar het gebruik van een telefoon mogelijk is, zijn ook allemaal nog werkplekken! En dan komen we een stuk verder met de gekke plekjes!

  • het strand;
  • de speeltuin;
  • op het schoolplein;
  • in de lift;
  • in bad;
  • alle momentjes dat je op je kinderen moet wachten;


Wat zijn nou gekke plekjes in jouw werk?