Geplaatst op Geef een reactie

Green Friday, Bolletje van Katoen gaat voor duurzaam!

Ik zie de Black Friday reclames overal opduiken. Elk jaar sta ik er weer anders in. Enerzijds maakt het de voorraad mooi op, maar qua duurzaamheid is het echt niet zo positief. Green Friday, Bolletje van Katoen gaat voor duurzaam!

Mijn visie en missie staan onder andere voor duurzaam. Het is mijn eerste kernwaarde en daarmee de belangrijkste voor mij.

Green Friday, Bolletje van Katoen gaat voor duurzaam!
Green Friday, Bolletje van Katoen gaat voor duurzaam!

Green Friday, Bolletje van Katoen gaat voor duurzaam!

Ook in mijn eigen dagelijks leven hebben keuzes altijd te maken met duurzaamheid. Ja, zelfs een dramatische muizenplaag ga ik niet te lijf met allerlei chemische nare middelen. Maar dat even terzijde.

Ineens hoor ik op de radio allemaal reclames over Black Friday. Ik loop altijd wat achter met de rages en acties, zoals iedereen inmiddels wel weet. Daarnaast is mijn agenda vaak al vol zonder de acties, dus het overkomt me steeds een beetje dat ineens Halloween, Sinterklaas en Kerst alweer voor de deur staan.

Maar Black Friday, die zit nog niet zo in mijn systeem en ik heb er ook geen warme gevoelens bij. Vooral nu duidelijk wordt dat de echte kortingen vaak geen kortingen zijn. Na de zomer lopen de prijzen op en eind november gaat het weer terug naar de oorspronkelijke prijs, maar dan heet het een aanbieding.

Daar houd ik absoluut niet van. En zeker in mijn bedrijf vind ik het niet passen. Ik heb de zomersale nog online staan, dat zijn de enige kortingen die ik geef, omdat deze producten al in mijn voorraad liggen. Maar het zit me eigenlijk niet lekker en ik wil ze al langer eraf halen en op een andere manier aanbieden.

Waarom me het niet lekker zit?

Ik heb er hard voor gewerkt om deze voorraad op te bouwen. Ik heb normaal geen voorraad, maar ik maakte dit eens voor een winkel die helaas moest sluiten. En nu is het een mooi stukje inventaris voor de markten die ik doe.

Maar ik heb er wel hard voor gewerkt, het kostte me net zoveel werk als alle andere producten die ik maakte en die wel uitgeleverd werden. Dus om hier nou minder voor te vragen, vind ik niet echt prettig. En nu ik ook als standhouder op markten sta, is het ook niet echt erg dat deze artikelen nog bij mij in mijn magazijn liggen.

en zo heb ik ook een leuke inventaris voor de markten
en zo heb ik ook een leuke inventaris voor de markten

Even terug naar Black Friday

Ik heb in een eerder jaar wel eens meegedaan met Black Friday. Het leek me een mooie mogelijkheid om mijn voorraad te verkopen. Win Win dacht ik, mijn spullen opgeruimd en de klant voor een mooie prijs mijn prachtige gehaakte artikelen geshopt.

Het liep overigens voor geen meter, dus daarvoor hoefde ik het niet te doen. En toen vond ik het achteraf dus eigenlijk ook helemaal niet passend.

Nu hoorde ik ook reclames over Green Friday. Ik ben eens op zoek gegaan hoe dat werkt. En daar word ik wel enthousiast van!
Dus vandaag laat ik graag even horen dat er een actie is van Trees for All!

Hiermee laat ik graag weten dat ik zelf geen winst behaal uit het duurzaam te werk gaan. Ik vind het echt vanuit mezelf belangrijk dat iedereen gaat nadenken over het maken van duurzamere keuzes, in plaats van het eindeloos consumeren.

Dat klinkt dubbel voor een webshop die juist producten aanbiedt. Maar ik weet dat mijn producten kwaliteit zijn, een vestje, een sjaal, een knuffel, ze gaan allemaal jarenlang mee. Zo heb ik zelf een vest dat ik kreeg toen ik 16 jaar geleden het huis uit ging, ik draag hem nog iedere herfst en lente als vervanging van mijn jas, omdat het ademt en gewoon veel prettiger is dan een synthetische jas. Hij is alleen niet waterdicht, maar dat kan me dan weer niet zoveel schelen.

Doe jij ook mee met mijn duurzame missie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *