Geplaatst op

Haakles – wil jij ook leren haken?

Gisteren deelde ik er al wat over op Facebook en Instagram. Mijn voornemen als nieuw product is het geven van 1 op 1 haaklessen!
Wil jij ook leren haken met haakles van mij?

Ik zal eerst eens uitleggen wat mijn idee erachter is en wat de bedoeling is.

Ik haak al veel kant en klare producten op bestelling. Dat is super gaaf om te doen, maar ook veel werk. Hierdoor lopen de wachttijden wel eens op, wat kan betekenen dat mensen afhaken, letterlijk. Zonde, want jij hebt je product niet en ik loop jou als enthousiaste klant mis.

Ik ontwerp ook regelmatig artikelen. Daarvan schrijf ik de patronen uit en die zijn ook te koop in de webshop. Heb je de patronen-afdeling al gezien?
Maar dan moet je wel al kunnen haken.

Ik heb veel persoonlijk contact met volgers, klanten en geïnteresseerden. Ik merk op dat er een gat zit tussen de hakers, de niet-hakers en mensen die al wel eens een poging hebben gedaan, maar bij wie het niet gelukt is om door te zetten.

En zo kwam ik op het idee om haakles te geven!

Eerst even bij het begin beginnen. Jaren geleden was ik alleen bezig met haken op bestelling, zonder webshop. Alles verliep alleen maar via mijn persoonlijke facebook-pagina. Toen kreeg ik van een bekende de vraag om haar even op weg te helpen.

Granny Thee
Onder het genot van een bak thee haalde ik met een bekende weer haar haakvaardigheden naar boven!

Ze kon al haken en haakte hele dekens aan elkaar. Ze wilde graag een deken haken van Granny Squares. Wat dat zijn leg ik later even uit.
Toen ze daar aan begon, merkte ze dat het niet goed lukte. De vierkantjes werden scheef, of rond. Het werk niet zoals het op het voorbeeld in het patroon stond.

Wat nu? Nou, laten we eens een bakje koffie of thee zetten en samen ernaar kijken.

Granny Square Haakles
Als je wilt oefenen met Granny Squares, is dit plaatje leren lezen een echte must!

Ik heb van dingen als Granny Squares altijd een telpatroon als voorbeeld in mijn fotobestanden staan. Ze zijn zo handig en als je het even niet meer weet, heb je het met zo’n foto snel weer onder de knie. Maar dan moet je die telpatronen wel snappen. Dus als je al kan haken, kan ik het met mondelinge uitleg en samen doen prima aan je uitleggen!

Maar ik kan helemaal nog niet haken!

Ik weet dat dit voor veel volgers al abracadabra is. Dit stukje is dus wel echt voor mensen die al wat steken kunnen haken en die graag deze specifieke techniek willen aanleren. Als je dit thuis zelf wil proberen, kun je altijd kijken op Pinterest voor alle aanbod met telpatronen.

Maar als je dus graag een stapje verder wil komen en je kunt al wel wat haken, kunnen je bij mij een uurtje (of 2 uurtjes) boeken om 1 op 1 aan de slag te gaan. Deze optie ga ik toevoegen in de webshop.

Kun je nog helemaal niet haken? Helemaal van het begin opstarten met mij samen kan ook! En dat vind ik echt net zo leuk om te doen, als het op weg helpen van een haakster die al wel wat ervaring heeft.

Heb jij thuis al geprobeerd te haken en kom je er niet uit met YouTube? En gaat dat te snel?
1 op 1 samen haken werkt dan toch het beste. Er zijn ook wel les boeken met uitleg, maar als het dan niet lukt, heb je niemand om even om advies te vragen.

haakles
Ik heb ook een starterstechniekenboek met de allereerste steken om het haken vanaf het begin aan te leren

Ook voor jou bied ik de 1 op 1 haaklessen aan! Samen oefenen we de eerste steken. Ik pak het startershaaktechnieken boek erbij die ik heb ontwikkeld en leer jou de eerste basis. Het ligt een beetje aan hoe het je op dat moment lukt hoe ver we komen. Maar een lossenketting opstarten en vasten erop haken, dat kan ik de meeste mensen wel leren in 1 a 2 uren.

En wat zijn nou die Granny Squares? Hier heb ik een voorbeeldje:

Met Granny Squares kun je van alles maken!

Dit voorbeeld is een deken, maar je kunt er tassen, shirts, vesten, van alles mee maken! In alle kleurtjes en ook met in het midden vormpjes. Zo zijn er squares met diertjes, of bloemetjes of Mario figuurtjes. Het kan een basis zijn voor heel veel soorten producten. Het zijn vierkantjes, die je aan elkaar maakt en daarmee maak je een geheel product.

Wil jij ook haakles? Neem persoonlijk contact met me op! Dat kan hier! Of heb je geen tijd om 1 op 1 te gaan zitten op een afgesproken tijdstip, maar wil je wel alvast wat gaan oefenen? Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief via de pop-up, kun je het starterstechnieken boek gratis downloaden!

Zie ik je snel op mijn haakles?