Geplaatst op Geef een reactie

Haken in de herfst: een voorbeeld

Ik kreeg zo’n gaaf speciaal verzoek, dat ik het proces van het maken ervan graag eens met jullie wilde delen! Haken in de herfst: een voorbeeld van hoe een speciaal verzoek in zijn werk gaat.

Het begon met mijn post over de boob beanie. Die plaats ik nog wel eens, want door zijn grappige verschijning, krijg ik er altijd leuke reacties op. Daar hou ik van, die interactie.

Het wisselt of er ook direct bestellingen uit komen, maar dat is voor mij prima. 25 mutsen per week zijn ook niet haalbaar, dus het hoeft ook niet steeds storm te lopen.

De boob-beanie: een heerlijke en ludieke borstvoedingsmuts voor newborns
De boob-beanie: een heerlijke en ludieke borstvoedingsmuts voor newborns

En deze keer kreeg ik vrij snel een persoonlijk berichtje: kan je ook andere soorten mutsen maken met mijn eigen ontwerp?
Ja zeker, dat doe ik het liefst, eigen ontwerpen haken.

Ik kreeg een foto van een prachtige herfstmuts, maar deze was in Nederland niet te bestellen en de klant wilde andere details erop dan op de voorbeeld foto. Ik had meteen een idee voor deze blog. Haken in de herfst: een voorbeeld, leuk om dat even te laten zien!

We kozen samen voor een gestreepte muts in herfstkleuren, met als detail een paddenstoel. En tussendoor zou ik de klant op de hoogte houden van de voortgang. En dan wilde ze het om bepaalde redenen ook nog redelijk vlot ontvangen. De datum was haalbaar, dus, zo gezegd, zo gedaan.

En dan vraag ik de klant eerst of de kleuren die ik heb gekozen naar wens zijn

Ik stuurde bovenstaande foto naar de klant, want het is zonde als ik met mijn gekozen kleuren een hele muts maak, en de klant vindt de kleuren toch niet zo leuk.
Maar deze kleuren bevielen goed, dus zodoende ging ik aan de slag.

Omdat het heel veel werk is om met verschillende kleuren te werken, heb ik gekozen om met de tapestry techniek te werken. Handig dat ik die ken, want dan hoef ik elke kleur maar 1 keer aan te hechten en 1 keer af te hechten. Anders moet ik voor elk streepje 2 draadjes weg werken en dat is zonde van mijn tijd. Daarnaast wordt het er ook niet mooier op als er zoveel hechtingen in het werk voor komen,

wat is tapestry? Even een super kort voorbeeld tussendoor

Wolplein heeft een mooie uitleg van het tapestry haken

Het komt er op neer dat je alle kleuren draden steeds meeneemt in je werk, zodat je de gewenste kleur steeds op ieder gewenst moment kunt ophalen en meenemen in je werk. Je kan daardoor allerlei figuren maken in je werk, maar voor nu gebruikte ik het om de strepen mooi en praktisch te haken.

Haken in de herfst: een voorbeeld

Naast een gestreepte muts kwam er ook een pompon en een paddenstoel bij. Ook erg leuk om te doen, maar wel onderdelen die je moet weten te maken.
Ik maakte pompons vroeger altijd met een oud kartonnetje. Je kent het vast nog wel van het knutselen op school. Ik vind het alleen zo zonde van al het karton, want het is altijd maar eenmalig bruikbaar. En soms wordt het helemaal niet zo netjes en leuk als je zou willen.

Mijn kinderen hebben speciale pompon makers liggen, maar dat zijn allemaal maten die niet uitkwamen voor deze muts. Maar toen bedacht ik me dat je pompons heel makkelijk zonder hulpmiddelen kan maken. Wist jij dat al?

En zo hoefde in na de muts en de pompon alleen nog een losse paddenstoel te haken. Dat was voor mij een fluitje van een cent. Ik ben een beelddenker en als ik iets voor me zie, kan ik vaak wel verzinnen hoe ik het moet haken. Dus ook die had ik zo klaar liggen.

En daarna was het nog in elkaar zetten. Dat is het belangrijkste en iets wat je niet te snel moet willen doen. Het lijkt niet veel werk, maar als je dat te snel doet, gaan je draden rafelen en zitten je onderdeeltjes te los erop. Zeker een pompon moet stevig erop zitten, anders heb je binnen de kortste keren alleen wat losse draden aan de muts zitten.
Dus nu heb ik nog meer leuks om te laten zien voor het Haken in de herfst: een voorbeeld blog.

Een paddenstoel maakt het geheel meteen lekker herfstig

En zo lagen alle onderdelen klaar en kon ik gaan samen stellen. Wat een gezellig werkje, de herfst kwam me direct tegemoet. Iedereen die me al een beetje kent, weet dat ik de herfst niet zo een makkelijk seizoen vind. Maar op deze manier is het wel erg gezellig, met al die kleuren en details.

Ondertussen heb ik de klant wat foto’s gestuurd van mijn voortgang en dan is het natuurlijk extra leuk als de reactie heel enthousiast is. Ook wist de klant op deze manier dat haar muts op de afgesproken tijd ging binnen komen. Dat is toch altijd een fijne gerust stelling.

En het eindresultaat: die show ik hierbij meteen natuurlijk!

Haken in de herfst: een voorbeeld
Haken in de herfst: een voorbeeld

Welke speciale aanvraag wil jij doen?

Wil jij ook zo’n speciale aanvraag doen? Dat kan altijd via mijn contact formulier! www.bolletjevankatoen.nl/contact
Zie ik jouw vraag in mijn inbox verschijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *