Geplaatst op

Haken is Maken

Sowieso vind ik spelen met taal, woordgrapjes maken en rijmen altijd erg leuk. Het werkt ook pakkend, zeker bij mijn kinderen. Maar ik wil ook wel iets meegeven met deze leuke titel.
Behalve dat het pakkend is, zit er namelijk een grote waarheid in ‘haken is maken’.

Heb ik al eens verteld over de ontspannende werking van haken, creëren, dingen maken? Ik denk het wel, maar het is al een tijdje geleden.

Dat er veel manieren zijn om te ontspannen, is wel duidelijk. Google op ‘ontspanning‘ en je komt om in de keuzes.
Onze vakantie laatst, dat was echt ontspannen. En een dagje strand, of een wandeling in de natuur. Het is allemaal goed voor je om even uit de chaos en drukte van alledag te stappen.

Een zijn met de natuur, dat werkt ook echt helend. Niet voor niets dat er zoveel coaches met mensen de natuur in gaan. We gaan weer even terug naar hoe wij als mens eigenlijk zijn bedoeld. In de natuur te scharrelen. Dat is ook wat dat kamperen met mij en mijn gezin doet. Even niet moeten pretsteren, maar gewoon scharrelen en zijn.

even in de natuur ontspannen
Je hoort het zo vaak; de natuur in gaan is ontzettend goed voor je welzijn!

Toch denk ik dat je met creatief bezig zijn net even een verdieping maakt. Dus vertel ik graag aan jullie wat ik nou zo leuk vind aan de term ‘haken is maken’.

Als je leest in wetenschappelijke onderzoeken, zijn handwerken, knutselen en creëren, allemaal bezigheden die hetzelfde werken als yoga en mediteren. Het ontspant, laat je even weggaan van de dagelijkse sleur en je creëert de mooiste dingen.

Als je iets hebt gemaakt, kan je hierover allerlei emoties ervaren. Trots, blijdschap, tevredenheid. Daarnaast ordent het je gedachten, omdat je zorgt dat je van een bolletje waar je niet echt wat mee kan, een heel zinvol product kan maken, zoals een sjaal of een trui.

Al deze eigenschappen maken dat het voor veel mensen echt aan te raden zou zijn om een hobby te vinden waarin je dingen creëert, ontwerpt en in elkaar zet.

Het maakt ook dat je niet de hele avond naar de tv of telefoon staart. En ook dat is wel echt beter voor je brein en je welzijn. Als je in de 2 uur voor je gaat slapen je schermpjes weg legt en uit zet, heb je een kwalitatief betere nachtrust en kom je sneller in slaap. Lekker nog even wat haken voor je naar bed gaat, is zo gek nog niet dus.

Het is aangetoond dat al die schermpjes niet echt een goede invloed hebben op je gezondheid. Zowel mentaal als fysiek. Maar op saaie avonden op de bank zijn ze erg makkelijk om erbij te pakken. Puur tijdverdrijf. Vaak bereik je er niks mee. Zonde! En naast dus de slechte prikkels ervan, geeft het je ook nog eens het gevoel dat je weer een paar uren hebt verspild aan nutteloosheid.

haken is maken
Als je ‘s avonds nog even je rust pakt op de bank, heb je meer aan een haakwerkje dan je tv of telefoon

In mijn geval is haken ook nog een leuke inkomstenbron. Ik weet dat veel mensen moeite hebben met haken, maar de producten wel ontzettend leuk vinden. Daarom haak ik graag de leukste, liefste en origineelste producten voor jou! Heb je al wel eens gekeken in mijn winkel?

Daarnaast wil ik het plezier en de rust van het haken ook graag doorgeven. Ik lanceerde daarom vorige week mijn nieuwste product: Haaklessen! Doe je ook mee?

Haken is maken

Dus zodoende kom ik op mijn leuke uitspraak, haken is maken. Ik denk echt dat het mensen verder kan helpen. En met meer dan alleen een mooie trui of een lief kraamcadeau. Ik zou het dus echt super leuk vinden als jij ook meedoet aan mijn haaklessen. Zo kan ik ook jou aansteken met het haakvirus!