Geplaatst op Geef een reactie

Haken is ontspannen!

Ik merkte het deze week weer enorm, wat een jachtige wereld leven we toch in! Je ontkomt er gewoon niet aan, maar alles moet ‘even snel’, overal tussendoor dingetjes regelen. Wat ik dan ga doen? Haken is ontspannen! Ik ga haken!
En omdat ik ADHD heb, ga ik daar soms heel goed op, snel schakelen tussen alles, maar op andere momenten komt de overprikkeling en vergeet ik alle tussendoor dingetjes. Dus klanten wachten langer op mijn reactie. Het zij zo.

Haken is ontspannen!
Haken is ontspannen!

Ik heb regelmatig gedeeld dat ik naast mijn webwinkel nog flink wat taken op mijn schouders heb liggen. Mijn werk in de zorg, mijn taak als moeder van 2 uitdagende kinderen en daarnaast ben ik er zelf ook nog. Het is niet voor niks dat mijn hobby haken uitgroeide tot een webwinkel. Bolletje van Katoen startte toen ik al mijn gehaakte spulletjes niet meer bij mij thuis of in mijn omgeving kwijt kon. En alles wat ik deelde op Facebook werd meteen een hit. Dat was in 2014, toen ik nog relatief een overzichtelijk leven had.

Het is in de jaren wat anders geworden, maar haken blijft een rode draad (pun intended) in mijn leven. Dat ik voor jou als klant mag haken, geeft mij een goede reden om er ‘s avonds even ontspannen bij te gaan zitten.

Is mijn bedrijf dan niet hard werken?

Jawel, hobby, ontspannen en hard werken past allemaal bij elkaar. Aan de haakopdrachten hangt altijd een deadline. Klanten wachten op hun bestelling en ik vertel hen wanneer het klaar is. Dus als ik geen zin heb in een bepaald handwerkje, zal ik het toch moeten gaan doen, want ik heb beloofd het product op een bepaald moment te leveren. Nu ik veel ervaring heb met mijn winkel, lukt het me goed om realistisch te plannen en ook rekening te houden met dagen waarop het onverwacht toch niet lukt.

Naast het haken zelf, zie je mij ook veel op de sociale media voorbij komen. Dat lijkt makkelijk en relaxed, maar ook daarin zitten een aantal uren werk. Het zijn geen losse berichtjes, er zit een heel idee achter.

Er komt dus best wat kijken bij een webwinkel, maar die keuze maak ik bewust.

Haken is ontspannen!

Haken is ook ontspannen. Je kunt een retraite boeken naar een ver oord, je frustraties eruit schreeuwen in de natuur, met hulp van een coach, maar je kunt ook investeren in een haakles bij Bolletje van Katoen.

Met haken maak je een product dat blijvend is. Ik draag mijn favoriete gehaakte vest al meer dan 18 jaar elke lente en herfst. Ik heb knuffels die al jaren bij de kinderen in bed liggen. Ik hoor klanten over hun decoraties die al lange tijd de blikvanger zijn in huis. Haakwerk is blijvend. Je hebt eer van je werk. Wat een voldoening geeft dat.

Maar dat is nog niet alles.

Met een haakwerkje ben je verplicht om even te gaan zitten. Schermen uit, focus op je handen en voelen. Focus op een creatieve activiteit. Even geen afleiding van die voortrazende wereld om je heen. Zeker als beginner zou ik je aanraden om je niet te laten afleiden door je omgeving als je aan de slag gaat.

Even niet laten afleiden, maar focussen op je haakwerkje
Even niet laten afleiden, maar focussen op je haakwerkje

Wat maakt haken nou zo bijzonder?

Wist je dat de repeterende bewegingen bij het haken zorgen voor een proces in je brein dat gelukshormonen aanmaakt? Dus dat jij je na een uurtje haken zo blij voelt, heeft met een heleboel lichamelijke aspecten te maken. Niet alleen met het mooie werkje dat je hebt gemaakt, maar ook met het feit dat jij hormonen aanmaakt en dat jij bezig bent met je handen, niet met je hoofd. Het denken aan je boodschappen, die afspraak bij de dokter of dat jij nog het vuilnis buiten moest zetten, vergeet je even tijdens dit werken met je handen.

En dan komen die gelukshormonen ook nog eens vrij! Hoe fijn is dat?

Alle reden dus om lekker aan het haken te gaan. Doe jij ook mee? Misschien dat een challenge jou op weg helpt?

Producten in deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *