Geplaatst op

Haken op vakantie

Deze week was het voor ons schoolvakantie. Voor mij was het geen vakantie. Behalve werken in loondienst, ben ik ook doorgegaan met het werken voor Bolletje van Katoen. Ik was nu dus niet echt op vakantie, maar toch voelt zo’n week anders dan de schoolweken. Herkenbaar voor jou als ouder? Maar als we wel weg gaan in de schoolvakantie, wat doe ik dan? Ga ik ook haken op vakantie, wat denk jij?

Haken op vakantie
Haken is ontspanning! Zo neem ik ook altijd iets te haken mee op vakantie.

Als de tijd en het geld het toelaten, gaan we graag een paar dagen weg, als de kinderen schoolvakantie hebben. Vaak zoeken we in de herfstvakantie bijvoorbeeld het zuiden op, Frankrijk of Belgiƫ, zodat we nog net even de laatste zonnestralen meepakken om echt de herfst in te gaan.

Ik heb dat echt hard nodig. Zelfs aan het eind van de zomer is mijn vitamine D wel eens zo laag, dat ik me echt moe voel. Dat heeft ontzettend veel effect op de dagelijkse praktijk.
Dus nu bij het eerste zonnetje zit ik buiten op mijn balkonnetje en dat hou ik vol tot het in de herfst echt niet meer aangenaam is. En dan pak ik nog even een weekje zon in een buitenland dat aan te rijden is, zodat ik optimaal alle zon kan meepakken om fitter de herfst en de winter in te laten gaan. Heerlijk!

Haken op vakantie

In de zomervakantie doe ik meestal de webwinkel dicht. Je kan me dan nog wel bereiken met vragen en bestellingen, maar ik ga geen opdrachten maken en verzenden. Ik neem wel haakwerk mee dat ik al langere tijd voor mezelf wil maken. Het is nogal een uitdaging om die werkjes voor mezelf te blijven doen. De webshop opdrachten gaan altijd voor en die blijven de laatste jaren maar binnen komen.

Met mijn vermoeide gezicht lekker wat zon meepakken, alle beetjes helpen!
Met mijn vermoeide gezicht lekker wat zon meepakken, alle beetjes helpen!

Zodra de zon zich laat zien, zoals deze week, ga ik lekker met mijn haakwerkje in het zonnetje zitten bij mijn huis. Die staat overdag aan de voorkant, dus niet op mijn balkon. Jammer, zou je denken, maar eigenlijk is het niet zo erg.

Want de speeltuin waar mijn kinderen dan spelen, zit onder mijn voordeur, dus tijdens het zonnen en haken kan ik goed opletten of alles goed gaat in de speeltuin. Met kinderen in de leeftijd van mijn kinderen is dat echt nog wel belangrijk, ook al ben ik er op 3 hoog niet meteen bij.

Haken, vitamine D en mensen ontmoeten

Waar ik behalve vitamine D ook blij van word, is aanspraak, gezelligheid. En zo aan de voorkant van mijn huis spreek ik eens wat buren of andere ouders. Hartstikke gezellig! Kom ik dan nog aan haken toe? Soms een beetje, soms niet, soms ga ik gewoon lekker door. Ligt er ook een beetje aan welke opdracht ik op dat moment aan het maken ben.

Het leukste is dat het haken ook meteen een onderwerp van gesprek is. Als ik in de zomer met mijn caravan op pad ga, zit ik ook altijd voor mijn caravan met een haakwerkje of een boek. Met een boek mis je meteen de aanspraak, mensen willen je niet storen of denken dat je op dat moment toch niet wil kletsen. Jammer, want ik vind dat juist zo gezellig.

haken op vakantie
en zo laat ik ook buiten de deur zien wat voor haakwerken ik maak

Maar met een haakwerkje vinden mensen het juist gezellig om even erbij te komen zitten, te vragen wat je aan het doen bent en zo komt ook de winkel ter sprake. De meeste mensen hebben echt geen idee dat er ook winkels zijn, zowel fysiek als online, waarmee gehaakt wordt op bestelling. Veel mensen bestellen gehaakte producten uit grote fabrieken, waar het dus niet handgemaakt is en niet uniek en persoonlijk is.
Veel te leuk om er eens over te kletsen!

Wat neem jij mee op vakantie?

Ik neem dus behalve spelletjes en boeken ook mijn haakwerken mee op vakantie. En jij?