Geplaatst op

Haken is hip!

Toen ik ooit lang geleden met haken begon, bij handenarbeid op school, was het een saai, stoffig en ouderwets gebeuren. Niemand van de meisjes vond het leuk. Jongens deden niet mee, die moesten timmeren.

En zo oud ben ik niet eens, maar in de jaren ’90 was het nog zo ingericht op school. De meisjes breien en haken, de jongens timmeren en solderen.

Ik wilde ook timmeren en heb het 1 keer geprobeerd, maar volgens de docent bakte ik er niks van.

Handenarbeid was niet mijn ding en als je me zei dat ik later een webshop zou beheren met gehaakte artikelen, had ik je vierkant uitgelachen!

Mijn moeder breide onze truien, maar dat was toen wel wat ouderwets. Ik droeg de truien graag, maar op school was dat eigenlijk heel gek. Ik trek mij nooit zoveel aan van dat soort dingen. Ik vond het leuk, dus jammer dat ze het gek vonden.

Mijn moeder heeft me ook wel proberen te leren haken, maar ik kreeg het niet voor elkaar als kind.

In 2014 woonde ik al een tijdje alleen en was ik zoekende in de creatieve hobby’s om mijn tijd door te brengen. Bij puzzelen vond ik het jammer dat je het achteraf weer moet opruimen en wegleggen. Er blijft niks over van je werk, terwijl er veel tijd in zit. Ik legde puzzels van 1000 stukjes of meer.

In 2014 woonde ik al een tijdje alleen en was ik zoekende in de creatieve hobby’s om mijn tijd door te brengen.

Breien heb ik weer geprobeerd, maar ik krijg dat maar niet voor elkaar.

En zo klopte ik weer bij mama aan voor het haken. Hoe moest dat ook alweer?

En op een of andere manier kreeg ik meteen de slag te pakken en werden haken en ik dikke vrienden. Ik maakte als eerste een hele mand met fruit en groenten voor mijn dochtertje van toen 3 jaar. Een groot succes!

En zo klopte ik weer bij mama aan voor het haken. Hoe moest dat ook alweer?

Haken raakte ook steeds meer in de mode. Overal kwamen filmpjes online om te oefenen en te leren haken. Sowieso werd het internet toen een steeds beter platform om thuis zulke dingen op te pakken. Je hoeft niet meer naar een workshop in een buurthuis of iets, je kunt gewoon vanuit je eigen huis oefenen op je eigen tempo.

Toen mensen zagen dat ik zulke leuke dingen haakte, kwamen er verzoeken binnen. En dat motiveerde me om de haakwinkel op te zetten! Ik maakte omslagdoeken, haaiensloffen en babyvestjes.

Toen mensen zagen dat ik zulke leuke dingen haakte, kwamen er verzoeken binnen.

Ik had een facebookpagina gemaakt, maar verder liep alles op een laag pitje.

Haken is hartstikke hip en sinds de laatste 2 jaar merk ik dat enorm in de haakwinkel van Bolletje van Katoen. Sinds kerst 2019 heb ik een wachtlijst en heb ik niet meer zonder opdrachten gezeten. Mensen blijven vragen naar gehaakte producten

Veel mensen haken ook zelf, maar toch blijft er vraag naar producten die door Bolletje van Katoen gemaakt worden. Behalve zelf haken, zijn de gehaakte producten ook helemaal in. In een wereld die zoekt naar meer natuurlijke producten, past een product van wol of katoen het beste bij allerlei gelegenheden. Van een vest voor een volwassene tot een kraamcadeautje, het is allemaal mogelijk!

Ik maak nu ook steeds meer unieke, speciaal aangevraagde producten en heb daar mijn niche van gemaakt. Zo kun je mij vragen om een hondje van een bepaald ras, met een foto erbij in je mail, en ik maak hem voor je!

Ik maak nu ook steeds meer unieke, speciaal aangevraagde producten en heb daar mijn niche van gemaakt.

Haken is hip!!