Geplaatst op

Haken voor beginners

Dat ik al een tijdje haak, is wel bekend. En dat ik geen beginnersniveau meer heb, is dan wel te verwachten. Maar wat als jij nou helemaal niks weet over haken en je wilt het eens gaan proberen? Ik ga vandaag eens wat vertellen over haken voor beginners.

Haken voor beginners
Als jij wil leren haken, kan je beginnen met het E-book starterstechnieken van Bolletje van Katoen!

Ik heb ook ooit leren haken. Vroeger op school bij techniek gingen de meiden met de juf mee voor het haken, breien en borduren. De jongens gingen kleien en solderen en timmeren. Ik vond dat ontzettend stom. Ik was er namelijk helemaal niet goed in. Ik klungelde wat aan en de juf beoordeelde mijn werkjes altijd als het minst goed. Ik begreep het ook gewoon niet zo goed en het ging me allemaal wat te snel.

Op de middelbare school werden de lessen wel gemengd, maar ook in de jongens-vakken was ik niet zo getalenteerd.
Ik heb dus jarenlang gedacht dat ik echt niet goed ben in creatieve vakken en in dingen maken.

Ik heb het maken van dingen daarom heel lang achter me gelaten.

Hoe ben ik dan nu terecht gekomen als eigenaresse van een haakwinkel?

Het kan soms gek lopen in het leven. Jarenlang deed ik eigenlijk geen creatieve dingen. Ik was druk met puberen, dwars zijn en later met werken in de zorg en zelfstandig worden. Ik ging het huis uit, samenwonen en kreeg kinderen.

Na mijn eerste kindje ben ik een hele tijd alleenstaand geweest. Elke avond zat ik op de bank en miste ik iets om te doen.

YouTube en internet waren toen al helemaal in en zo ben ik toch weer gaan proberen te haken en te breien. Breien werd weer niks. Het was zo erg, dat als mijn moeder op visite was, zij mijn werkjes altijd uit mijn handen pakte. “Kind, dit wordt niks, kom maar hier”. Met alle liefde van de wereld hoor, maar de gaten vielen er in.
Er waren overal baby’s op komst, maar deze kleertjes en kleedjes kon ik echt niet cadeau doen.

Een vriendin van mij haakte en gaf mij toch weer een haaknaald in de handen. Gewoon maar proberen. Zij maakte de mooiste werkjes en had engelengeduld. Ik wilde dat toch maar weer eens proberen.

Door YouTube kon ik het met geduld oefenen. Eigen tempo en geen strenge juf die zei dat ik er niks van bakte. een 3 voor de inzet, meer kunnen we er niet van maken. Als je zoekt op haken voor beginners, is er echt genoeg te vinden om met een filmpje een start te maken.

En dan show ik hier mijn eerste werkje, die ik nu eigenlijk niet om aan te zien vind, schaam schaam.

Mijn eerste haakwerkje
zo’n allereerste haakwerkje blijkt jaren later toch minder perfect dan ik eerst dacht…

Deze auto heeft toch een hele tijd dienst gedaan als sleutelhanger. Hij viel niet uit elkaar, ontrafelde niet, de vulling kwam er niet uit, hij werd herkend als auto. Ik kon het!

Ik heb toen wat groenten en fruit voor in de kinderkeuken gehaakt, met een patroon van Drops. Zo’n fijne patronen hebben zij!
Helaas werd niet alle groente en fruit herkend, maar het mandje dat er bij zat deed dapper dienst als boodschappenmandje in het keukentje en winkeltje in huis. Na 8 jaren is hij nog steeds intact en dat zegt toch wel wat over de kwaliteit!

Eindelijk had ik het zelfvertrouwen om wat meer te gaan haken. En zo ontstond uit mijn enthousiasme de haakwinkel. Geen miljoenenbedrijf dus dat is opgezet om dik geld te verdienen. Pure hobby, waarvan mijn klanten enthousiast zijn over het assortiment. En daarom is de hobby nu serieuze business geworden.

Braderie
De haakwinkel is serieuze business geworden!

Genoeg over de haakwinkel, hoe kun jij nou beginnen met haken?

Ikzelf heb dus veel gebruik gemaakt van YouTube en mijn hakende moeder. Je moet maar net het geluk hebben om iemand zoals zij om je heen te hebben.

Voor YouTube video’s heb ik nog weinig mogelijkheden. Ik heb wel een keer een video gedeeld over hoe je een losse haakt. Misschien heb jij er ook wat aan? Hier is de link naar de video: https://youtu.be/MzpAKtS_qqY.

Wat je ook kunt doen, is mijn E-book Starterstechnieken gebruiken. Ik geef deze gratis weg bij het aanmelden op de nieuwsbrief! Je kunt je mailadres doorgeven via de pop-up, of je mailt me even op info@bolletjevankatoen.nl.

En als je dan denkt dat je klaar bent voor de volgende stap, heb ik 2 leuke starterspatronen voor jou! De technieken staan er nog eens in uitgelegd, en ik lever je een haaknaald en voldoende garen om te starten. Zo hoef je niet eerst van alles te kopen, om eens wat uit te proberen.
Deze shop je hier: Starterspakketten!

Haken voor beginners, begin jij ook?