Geplaatst op

Haken voor beginners: waar begin je?

Haken voor beginners; waar begin je?

Om te leren haken, moet je ergens een keer beginnen. Vooral eerst een knop omzetten, om een leuke nieuwe uitdaging aan te gaan.
Vraag jezelf eerst af; heb ik een beetje gevoel voor handwerken, werken met wol en naalden, en gevoel voor het creëren van kwalitatief sterke producten die ook nog een functie hebben?

Misschien ging je als kind al bij oma op schoot aan de slag met breinaalden en wol knopen. Ik heb zelf op school vaak met mijn handen breiwerkjes en vingerhaken gedaan. Daarmee leg je al een basis voor het gevoel van werken met garens. Ik maakte enkel kettinkjes en armbanden, maar dat was als kind helemaal prima.

En nu als volwassene lukte het om het haken goed onder de knie te krijgen en de mooiste producten te maken.

Blauwe trui
Als je eenmaal goed hebt leren haken, kun je kwalitatief sterke producten creëren, zoals deze mooie trui!

Ik heb in mijn vorige blogs al wel verteld waar je informatie kan vinden om te leren haken. Deze tips bleken niet per se optimaal voor iedereen, las ik in de reacties.

Op YouTube heb je geen interactie met je leraar, in haakboeken is de taal soms onduidelijk en haakclubjes sluiten niet altijd aan.

Ik vertelde ook dat ik graag meer wil gaan bieden dan alleen compleet afgehaakte producten. Dus materiaal en leuke pakketten. Als jij zal leren haken, kan ik jou ook materiaal, patronen en leuke pakketten verkopen. Win win, want ik kan de arbeidsintensieve producten bewaren voor een andere doelgroep en materiaal kan ik direct naar jou verzenden.

Haken is ook nog eens hip, dus het is een goed idee om lekker met de trend mee te gaan en de komende maanden te oefenen voor een leuke sjaal voor volgend najaar! Dus als je nu begint, heb je nog tijd zat daarvoor!

Sjaal voor de herfst
Als je eenmaal een beetje kan haken, kun je beginnen met mooie sjaals haken voor de volgende herfst.

Dus, waar begin je?

Ik heb zelf wat patronen en pakketten ontwikkeld, wat mij toentertijd had kunnen helpen om te starten met haken. Daarom denk ik dat deze pakketten perfect zijn voor jou om het mee te leren.

Het eerste waar je mee kan beginnen is het starterstechniekenboekje. Dit boekje kun je gratis ontvangen als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit kun je doen door de pop-up op de home page in te vullen.

Dit boekje is digitaal. Je moet dan dus zelf voor het materiaal zorgen. Dat kan voor sommige mensen wel een drempel zijn, want je moet materiaal kopen om te gaan oefenen. En als het dan niet lukt, zit je met die naalden en garens in huis. Zonde!

Daarom heb ik ook complete starterspakketten voor jou ontwikkeld. Daarin staan ook de starterstechnieken. Maar ook een patroon voor een artikel dat makkelijk te haken is met de patronen uit de startersuitleg.
Je maakt met deze pakketten direct een leuk item, zoals make up schijfjes of kroontjes. En ik lever je een haaknaald en voldoende garen voor het artikel erbij!

Startershaakpakket kroontje
Haken voor beginners: met dit leuke startershaakpakket maak je meteen een leuk kroontje!

Perfect om eens mee uit te proberen dus!

Zelf had ik best veel moeite om te leren haken. En tijd en geld voor workshops had ik toen niet. Ik weet daarom wat ik nodig had gehad om te leren haken. Ik weet wat ik mistte en heb dit zelf gemaakt. Ik heb verschillende uitleg en foto’s verzameld en geschreven en er 1 pakket van gemaakt, waarvan ik weet dat het helpt om mee te beginnen.

Daarom denk ik dat jij met deze pakketten en boekjes de start kan maken om te leren haken!
En als je het dan eenmaal onder de knie hebt, kun je bij mij verder shoppen voor leuke patronen. Hiervoor is een aparte afdeling in mijn webshop!

Ik ben benieuwd of jij ook gaat beginnen met haken! Zie ik je in mijn webshop?