Geplaatst op Geef een reactie

Hakend 2024 in!

Ik heb bewust even een kerstvakantie ingelast, na opnieuw een drukke kerstperiode. En dat is een goed teken natuurlijk, dat ik het vanaf Halloween tot kerst razend druk heb. Dus ik ging echt niet hakend 2024 in!

De winkel loopt als een trein en daar mag ik best trots op zijn! Toen de laatste bestelling de deur uit was, ging ik naar alle afsluitende activiteiten op school en het werk, pakte ik in voor vakantie en was ik er even klaar mee.
Heb ik toen niet meer gehaakt? Haha, dat was wel de planning. Maar toch ging ik hakend 2024 in!

Hakend 2024 in!
Gelukkig had ik toch iets mee op vakantie en ging ik Hakend 2024 in!

Ik dacht dat ik er even helemaal klaar mee was. Ik had een dik boek mee, absoluut een leestip als je van dikke pillen houdt: Earth’s Children. Ik lees de boeken in het Nederlands. Sinds afgelopen zomer lukt het me ook om behalve te haken af en toe te lezen, dus ik ben al bijna klaar met deel 3. Van de 6.

Het verhaal grijpt me zo, dat ik me er echt even op wilde richten en mijn handen, armen en schouders rust wilde geven van het haken.

Even rust? Kan dat bij Bolletje van Katoen?

En daar zaten we, in een vakantiehuisje, waar we niet uit konden door de wateroverlast. Monopoly en ganzenbord al vaak genoeg uitgespeeld en teveel getetter van de familie om te lezen. Gezellig hoor, ik ga er zeker niet om klagen. Maar lezen, dat wilde niet zo.

Ik was gelukkig slim genoeg om toch 1 klein tasje haakwerk mee te nemen. Het kerstpakket van Home – Cora’s Knit Knacks en een truitje die ik al langere tijd beloofde te maken voor iemand. Geen klant, dus geen tijdsdruk. Niet dat je nu denkt dat je soms 2 jaar moet wachten op inspiratie hoor. Natuurlijk duren sommige werken wel even om te maken en vooral om te ontwerpen. Maar als betalende klant wordt je op de hoogte gehouden en moet ik mezelf aan het werk zetten om de deadlines netjes te halen. Daar ben ik heel trouw in, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken.

Hakend 2024 in!
Een opdracht als deze kost even tijd, maar ik maak van elke klant top prioriteit!

Dus zo ging ik toch hakend 2024 in!

Ik kon het dus toch niet laten, even verder aan dat truitje. Ik heb een vrij ingewikkeld patroon uitgekozen, want het ziet er zo mooi uit. En al die tijd dat het project stil lag, kon ik me er niet tussendoor even toe zetten om ermee aan de slag te gaan.

Maar nu in alle gezellige chaos, lukt het ineens toch wel. Het verbaasde mezelf, want ik moest me best wel concentreren. Maar dat is dan weer leuk, als ik ineens de inspiratie vindt, hoor ik al die gezelligheid om me heen wel, maar omdat ik er zelf niets mee hoef, ga ik lekker in mijn eigen bubbel aan de slag. En ineens is er een rugpand en een voorpand klaar, zomaar tijdens de toespraak van de Paus en monopoly.

Alleen nog de laatste afronding en dan heb ik zomaar in een paar dagen toch een truitje afgerond. Want veel werk was het niet, maar bij creatieve processen kan je het niet meten aan tijd en een plekje in de agenda.

Deze mand is bijvoorbeeld voornamelijk gevuld met katoen
En zo komt er weer ruimte voor een nieuw jaar

Wat wordt er gehaakt in 2024?

En zo kwam er toch weer rust en ruimte voor het nieuwe jaar. Aan goede voornemens doe ik niet, postte ik al op de sociale kanalen. Ik denk dat je iedere dag kan besluiten om dingen anders aan te pakken.

Maar ik heb wel leuke ambities, waarvan ik nu al zie dat ze zich beginnen waar te maken.

Er staan meerdere haaklessen gepland, er lopen nog wat opdrachten en ik weet dat na de januari dip en met de volgende feestdagen op komst, de webshop ook weer bezocht gaat worden.

Dus wat ga jij bestellen in mijn winkel?

Kijk jij ook even rond in mijn winkel?

Winkel – Bolletje van Katoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *