Geplaatst op

Halloween 2021

Vorige week vertelde ik jullie al waarom het zo leuk is om voor de feestdagen te shoppen bij Bolletje van Katoen. En nu neem ik jullie alvast mee naar de eerste actie; Halloween!

Dit weekend ben ik meteen aan de slag gegaan!

Ineens begon het deze week bij ons thuis te leven, de herfst begon zich te laten zien door middel van zijn frisse ochtenden en op de markt lagen pompoenen op de kramen.

Hee, het is bijna Halloween!


Mijn dochter is in oktober jarig en daardoor is haar feestje vaak een beetje in Halloween thema. Toen we nu een datum gingen plannen, viel dat natuurlijk weer in het Halloween weekend.

Hee, het is bijna Halloween!

We gingen eens kijken waar die traditie nou vandaan kwam, want echt officieel Nederlands is het niet. Het is inmiddels bekend over de hele wereld, maar het begon ooit met het Keltische nieuwe jaar. De oogsten lagen binnen en iedereen maakte zich op voor de koude winter die komen ging. Maar men geloofde er ook in dat alle overledenen van het afgelopen jaar bezit zou nemen van levende lichamen. Daarom besloten ze pompoenen uit te hollen en voor de deur te leggen, zodat de geesten van de overledenen zich vergissen en van de pompoenen bezit zouden nemen. Zo werden alle mensen gespaard van een nare in bezit name.
Omdat in Nederland het christendom groter werd in die jaren (middeleeuwen), werd het hier steeds minder gevierd. Zij vierden enkele weken later Sint Maarten, ook om de geesten weg te jagen, maar dan vanuit de christelijke oorsprong. Sint Maarten wordt ook nog steeds gevierd in bepaalde delen van Nederland.

Wat leuk om weer eens met elkaar te verdiepen in dit soort geschiedenis.

En toen plopten er direct ook allemaal Halloween ideetjes in me op! Dit weekend ben ik meteen aan de slag gegaan! Ik had nog geen voorbeelden gemaakt van Halloween artikelen. Ik had wel nog de ideeen van vorig jaar liggen. Die heb ik afgestoft en gedeeld op de sociale media, want ik kon niet kiezen!!

Dus wat moest ik nou kiezen, ze zijn allebei zo leuk!

In 2019 heb ik katjes en heksjes gehaakt, daarvan waren de foto’s ergens verdwenen in een verhuizing (denk ik). Maar de mutsen lagen nog wel braaf in mijn digitale mapje klaar. Dus wat moest ik nou kiezen, ze zijn allebei zo leuk!

De heksjes en katjes in 2019 waren heel leuk ontvangen. Ze zijn perfect om aan je tas te hangen of te gebruiken op de seizoen tafel. Voor peuters en kleuters zijn ze een mooi speeltje in bijvoorbeeld een poppenhuis. Ze zijn van katoen en gevuld met een veilige vulling. Ook als ze erop sabbelen, omdat je het je dreumes geeft, kan dat geen kwaad! De draden zijn veilig weg gewerkt en sinds een tijdje werk ik weer met zelf geborduurde oogjes, in plaats van plastic veiligheidsoogjes. Ze zijn daarom veilig voor elke leeftijd, ook als er per ongeluk toch iets wordt los gepeuterd.

In 2019 heb ik katjes en heksjes gehaakt.

In 2020 maakte ik mutsen. Dat jaar konden we niet langs de deuren, dus moest er een artikel komen die je ook kan gebruiken in de weken om Halloween heen. Mutsen in pompoen en skeletten thema. Die kun je de hele winter door dragen. Ze zijn gemaakt van wol-katoen, zodat ze de hele winter de hoofdjes en oren warm houden. Zelfs met de sneeuw in februari was mijn koukleum kleuter tevreden met zijn skelettenmuts. En dat wil wat zeggen voor iemand die 5 graden boven nul al te koud vindt. Het thema sprak de kinderen erg aan, dus ook deze actie werd heel goed ontvangen.

Daarom heb ik een pol geplaatst, om de knoop door te hakken. En wat denk je?
Ze zijn allebei even populair!

Ik moest dus nog steeds zelf kiezen, en daar ben ik zo slecht in!

Dus ik leg de keuze bij jou! Kijk straks in de webshop bij de Halloween artikelen en maak je eigen keuze! Ik zit klaar om jouw keuze voor je te haken en te leveren! (klik hier!)