Geplaatst op Geef een reactie

Herfstdipje? Ik haak lekker door!

Vroeger had ik altijd vreselijke herfstdepressies. Herfstdipje? Ik haak lekker door!
Pas toen ik ouder werd en wat meer stil stond bij het leven, viel het me op. Ik besefte dat ik echt depressief werd van de herfst en dat dit pas een beetje weg trok als de zon in maart of april weer begonnen te schijnen. Gelukkig heeft dat besef me gelijk geleerd dat ik de knop kan omzetten en er anders naar kan kijken.

Herfstdipje? Ik haak lekker door!
Herfstdipje? Ik haak lekker door!

Ik plan de berichten op de sociale media altijd vooraf in. De ene keer doe ik dat weken vooruit, de andere keer op het laatste moment. Dat ligt net aan mijn inspiratie en hoe druk ik het heb. Soms is het ook jammer om een bericht weken vooruit te plannen, als het tegen die tijd niet meer actueel is, dus ik denk er echt wel over na wat een mooie timing is.

En zo kwam ik op 1 september terecht en besefte ik dat de herfst eraan kwam. Na deze natte zomer viel me dat best een beetje tegen. Juist dit jaar kon ik de zon en zijn helende werking goed gebruiken. En nu was hij er maar zo weinig geweest.

Nu heb ik wel allemaal plannetjes om te zorgen dat ik niet weer helemaal in mijn coconnetje kruip tot het voorjaar, dus over mijzelf maak ik me nu niet te druk.

Herfstdipje? Ik haak lekker door!

Dus 1 september kwam in zicht en met een gezellig plaatje op Facebook en Instagram bedacht ik me dat ik nu reclame mag gaan maken voor de sjaals en truien en dat soort producten. De voorjaar en de zomer liggen op dat vlak best stil en eigenlijk vind ik die mooie artikelen ook zo leuk om te maken.

En een reactie onder mijn post zei: ik zag pompoenen op je website, wat heerlijk, de herfst komt eraan!

En daar was mijn knop voor het omdenken: wat lekker zeg! Thee, dekentje en herfstproducten haken. Zo erg is het volgens mij helemaal niet! Herfstdipje? Ik haak lekker door! Ik ga inzetten op pompoenen en sjaals en mutsen en gezelligheid en oranje. Ik sta er nog verbaasd van wat dit gevoel met me deed.

Sjaal voor de herfst
qua kleur is de mode misschien veranderd, maar deze sjaal en dit patroon is perfect voor de komende herfst!

Wat heb ik daar ineens zin in zeg. En ik merk het direct aan de aanloop op de website. De scholen zijn weer begonnen, de regen tikt door en mijn inbox stroomt vol. Ik voel me dankbaar en heb energie voor 10 om al die leuke opdrachten te gaan maken.

Wat zijn nou de leukste herfstproducten?

Ik haak natuurlijk het meest met speciale aanvragen. Geen enkele bestelling is hetzelfde als een andere. Ik kan me niet voorstellen dat er nu veel standaard bestellingen zullen komen. Ik laat het ook altijd weten dat ik speciaal voor jou op aanvraag haak. Er ligt geen voorraad klaar, ik koop jouw favoriete kleur in als ik hem niet in huis heb en pas als we het over de kleur en het patroon eens zijn, ga ik voor je aan de slag.

Wat ik zo leuk vind om te doen, is om helemaal in de patronen te duiken als ik met jou in gesprek ben over jouw wensen. Als ik dan aan de slag ben, is het niet bestelling nummer zoveel. Ik weet welke naam er bij hoort en wat we hebben besproken. Als ik even twijfel, lees ik het gesprek terug en bekijk ik eventuele foto’s die we hebben uitgewisseld.

Echt een uniek product dus!

speciale aanvraag gehaakt
Een trui is ook helemaal naar jouw persoonlijke wens te maken

Ik vind alle aanvragen dus echt leuk om te doen. En zolang iets haalbaar is, zeg ik geen nee tegen een opdracht. Een van de weinige keren dat ik nee heb gezegd, was toen iemand de volgende dag een dekentje nodig had voor een kraamvisite. Ik heb dit niet op voorraad en kan dat dus helaas niet zo snel leveren. Ook niet als je zegt extra te betalen. Er zitten nu eenmaal maar 24 uur in een dag.

Van mij krijg je altijd een eerlijk antwoord, met de verwachtingen van levertijd, kosten en ook wat je van het product mag verwachten.

Hiermee heb ik al veel klanten blij mogen maken, wat ontzettend dankbaar en leuk om te doen!

Welk unieke herfstproduct bestel jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *