Geplaatst op

Het is bijna Pasen!

Het is bijna Pasen! Al zou je dat na de afgelopen dagen niet verwachten, brrr.

Ik ben een echte koukleum. Ik was dus echt enorm gelukkig met de 2 weken lente weer die we hebben gehad.

Ik geloofde ook echt niet dat er sneeuw zou komen. Het leek me echt een 1 april grap. Goed opgezet, dat zeker. Maar wie weet is dat wel zo bedacht na het overlijden van Piet Paulusma.

Donderdagmiddag voelde ik het al afkoelen buiten, dus ik kon er echt niet meer omheen. De grap was dat het geen grap was. Er zat sneeuw in de lucht. Zonde ook van alle geplante bloemetjes en gewassen. Maar er zat niks anders op. Vrijdagochtend weer met de winterjas en handschoenen naar school.

Het kleine laagje sneeuw was wel echt even leuk om voor schooltijd nog snel in te spelen.

En dan mijn zaterdagblog. Ik zat helemaal in de winterse sferen, tot ik mijn agenda bekeek. Pasen is op komst! Het christelijke feest van nieuw leven en een nieuwe start. En ook is het altijd het begin van de lente, nieuwe start na die koude zomer.

Hopelijk komt die lente dus gauw weer terug!

Eiermutsjes
Deze allerliefste gehaakte eiermutsjes zijn ook dit jaar weer te verkrijgen!

We hebben nog 2 weken voor het zover is. En even tussen jou en mij: als jij die leuke gehaakte eiermutsjes nog wil hebben, moeten we dus gaan opschieten! Daarom leek het me een goed moment om er vandaag even de aandacht op te vestigen.

De eiermutsjes zijn in 2019 bedacht als speciaal verzoek van een vriend van mij. ‘Weet je wat leuk zou zijn voor jouw haakwinkel? Van die eiermutsjes! Wij zoeken ze al jaren voor op de tafel, maar ik kan ze nergens vinden met oortjes!’

Dat liet ik me geen 2 keer zeggen! Ze zijn zo leuk geprijsd omdat die mutsjes met oortjes een fluitje van een cent zijn. Dus waarom zijn ze nergens te vinden?
Geen probleem, want dan maak ik ze, voor iedereen die er dus naar zoekt!

Die 3 jaren zijn ze een groot succes, dus ook dit jaar leek het me weer een leuk item voor Pasen. Less is more zeggen ze, dus ik voeg niet nog meer items en reclame toe.

eiermutsjes zonder oortjes
Maar ook zonder oortjes zijn ze te verkrijgen. Dan kan je ze het hele jaar gebruiken!

Ik haak de mutsjes volledig van katoen. Dan zijn ze mooi stevig en goed wasbaar. Ik adviseer altijd om de mutsjes met de hand te wassen, maar ze kunnen ook wel in de koude was mee. In de droger zou ik afraden, ik denk dat er dan niet veel van overblijft. Katoen zou er tegen moeten kunnen, maar we hebben het hier wel over kleine producten die niet machinaal gemaakt zijn. Ze zouden ook alleen maar kwijt kunnen raken op die manier. Super zonde!

Het is bijna Pasen!

En hoe vier jij Pasen? Ik ben ook wel benieuwd hoe jullie Pasen vieren. Ik ben christelijk opgevoed, al doe ik er niet meer zo heel veel mee in het dagelijks leven. Bij feestdagen zoals Pasen, sta ik toch altijd wel stil bij de christelijke gedachte achter het feest. Voor mij zijn dus de paashazen en paaseitjes minder van belang.
Wel vind ik samen uitgebreid brunchen heel belangrijk, al is het maar omdat samen zijn zo belangrijk is voor het gezin.

Voor Corona ging ik dan met het gezin ook nog wel naar paasvieringen in de omgeving, hopelijk kunnen we dat dit jaar ook weer gaan doen. Zo gaat het feest toch weer wat meer leven voor ze.

Rest mij alleen nog te zeggen:


Shop jij ook die leuke gehaakte eiermutsjes voor Pasen?