Geplaatst op Geef een reactie

Hoe begin je met haken?

Vaak krijg ik complimenten over mijn gehaakte artikelen en zeggen mensen erbij; ‘Oh, kon ik dat ook maar!’
En weet je; dat kan! Ook jij kan haken! Maar hoe begin je met haken?

Wie weet heb je geen idee hoe je moet beginnen. Ga je naar een bepaalde winkel? Zoek je op Google? Moet je er iets voor in huis hebben? Waar begin je, als je echt nog nooit met haken in aanraking bent geweest?

Hoe begin je met haken?
Hoe begin je met haken?

Hoe begin je met haken?

Er zijn meerdere manieren om jezelf een start te geven met haken. Voor de ene zijn online filmpjes fijn, anderen hebben liever een boek voor zich, en ook zijn er genoeg mensen die graag een les volgen met een docent naast zich. Er is niet 1 manier de beste, omdat ieder mens verschillend is en dus op een andere manier leert.

Ik kan dat voor jou moeilijk bepalen. Jij als nieuwe klant bent voor mij redelijk onbekend. Vaak als ik in gesprek ben met iemand over haaklessen, komen we er vaak samen wel uit wat voor jou het beste werkt.

Heb je weinig tijd of matchen onze agenda’s niet? En vindt je irritant als er iemand naast je zit mee te kijken? Dan kun je het beste even neuzen tussen mijn starterspakketten. Bij de starterspakketten krijg je een patroon, waarin ook uitleg staat van de technieken, met foto’s en tekst. En er zit garen en een haaknaald in. Je kan met dit pakket dus direct aan de slag. Je hoeft verder nog even niks in de winkel aan te schaffen, alleen het pakket is nodig om aan de slag te gaan.

Je tijd hoef je niet op mij af te stemmen, maar mijn inbox staat wel voor je open om vragen te stellen. Ideaal als je toch ergens tegenaan loopt.

Er kwam wel eens een vraag veel terug van verschillende klanten en dan pas ik het pakket daar op aan. Jouw feedback en vragen zijn dus niet vervelend of lastig of storend, maar juist enorm helpend voor mij en de klanten na jou!

Met dit soort tekeningen worden de technieken haarfijn uitgelegd
Met dit soort tekeningen worden de technieken haarfijn uitgelegd

Maar ik wil je gewoon direct een vraag kunnen stellen, wat nu?

Gelukkig heb ik ook een aanbod voor mensen die de pakketten wat lastig vinden of die toch liever tijdens het werk direct vragen willen stellen en er direct antwoord op willen krijgen. Hoe begin je met haken?

Ik heb op YouTube wel wat filmpjes staan, maar die beantwoorden misschien niet direct jouw specifieke vraag. Want als jij vraagt: ‘doe ik deze steek nu goed?’, dan heeft mijn filmpje daar geen antwoord op. Maar je kan op de filmpjes wel afkijken of je hetzelfde doet als ik. Mooie middenweg dus, als je niet bij mij thuis op de thee zit.

Maar het meest ideaal voor deze klanten is dan de 1 op 1 les. Je komt met je project bij mij langs en we gaan samen aan de slag. Ik heb klanten gehad die wel de begin technieken kunnen, maar een gevorderd patroon niet uitgeplozen krijgen. Maar ik heb ook cursisten op visite gehad die nog nooit een steek gehaakt hadden.

Ik vertel er dan duidelijk bij dat jij wel je materialen mee moet nemen. Sowieso de garens waarmee je iets wil gaan maken en de haaknaald die bij dit garen past. Een schaar en een stopnaald kan je bij mij gebruiken, maar kan ik je helaas niet mee naar huis geven. Leuk idee voor de toekomst wel.

Wat heb ik nou nodig?

Als je nog nooit hebt gehaakt en ik mail jou: ‘ik ga er vanuit dat jij je garen en haaknaald zelf meeneemt’, en je denkt ‘help! Wat heb ik nou nodig dan?’
Ook dan kunnen we in persoonlijk contact kijken wat je nodig hebt. In mijn winkel vindt je geen garens, naalden en ander materiaal, maar ik kan je wel vertellen bij welke winkels je goed terecht komt, die jou goed op weg helpen met de juiste opstart. Zo bezoek ik graag De Breicaravan en weten zij precies wat voor jou fijn is om mee te beginnen.

Samen gaan we aan de slag en kijk ik helemaal met jouw werk mee
Samen gaan we aan de slag en kijk ik helemaal met jouw werk mee

En eenmaal bij mij thuis, gaan we samen aan de slag. Ik haak met mijn eigen materiaal jouw project met je mee. Je kunt mij dus nadoen en ik laat zien wat er komt en hoe het resultaat wordt. We kunnen jouw werk checken door met mijn werk te vergelijken. En lukt het even niet? Dan gaan we allebei weer een stap terug, tot waar het wel lukte.

Tot nu toe hebben alle cursisten hun beoogde werk kunnen maken! En als het in mijn les (1 a 2 uur) niet af is, gaan ze er thuis enthousiast mee door. En dan ontvang ik per whatsapp een update. Hoe tof is dat!

Hoe te beginnen met haken?

Er zijn dus genoeg opties om nu echt aan jouw droom hobby te beginnen! Doe je ook mee met mij?

Producten uit deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *