Geplaatst op Geef een reactie

Hoe Bolletje van Katoen begon

Morgen ben ik jarig (jeej!) en ik zie dat toch elk jaar een beetje als een nieuwjaarsdag. Ik bedenk me wat ik mijzelf het komende levensjaar gun, wat ik zou willen bereiken en waar ik op dit moment sta. Leuk om jullie daar eens meer over te vertellen. Maar dan begin ik eerst met Hoe Bolletje van Katoen begon.

Ik vind mijn verjaardag nooit zo spannend, maar ik vier het wel elk jaar. Goede reden voor een feestje. Bij ons thuis zijn de verjaardagen mooi verdeeld (maart, juni, oktober) dus 3 keer per jaar een dag met visite van de mensen die we het liefst vinden, daar kan ik echt van genieten.

Sinds een aantal jaren is mijn leven behoorlijk veranderd en waar ik vroeg moest rennen en vliegen op een verjaardag, zodat het meer leek op een werkdag in de horeca, is het nu een fijn samen zijn met mensen die mij ondersteunen en dus ook even hun boeltje mee helpen opruimen aan het eind van de middag. En die dus ook weg gaan als we de rust weer nodig hebben. Wat een rijkdom!

een gehaakte taart, die bederft niet!
een gehaakte taart, die bederft niet!

Hoe Bolletje van Katoen begon

Om te vertellen over mijn toekomst en doelen, ga ik graag eerst weer terug naar de basis, hoe Bolletje van Katoen begon.

Dat is een beetje geleidelijk zo ontstaan. Er was niet 1 dag waarop ik in 1 keer een bedrijf had staan.

In 2013 werd ik alleenstaande moeder en zocht ik naar een fijne hobby voor in de avonduren. Er zijn genoeg hobby’, maar echt iets zinvols maken gaf mij veel voldoening. Mijn dochter heeft veel rondgelopen in fijne gehaakte vestjes en er liggen nu bij beide kinderen genoeg gehaakte knuffels in bed. Zelfs pubers willen nog met een gehaakte knuffel slapen!

Toen mijn gezin en mijn omgeving eenmaal goed voorzien waren van vele haakwerken, ontstond er via Facebook de vraag om een sjaal voor een aantal mensen te maken. Een idee werd geboren! Want waar moest ik heen met al mijn creativiteit? Naar kopende klanten dus!

Van hobby naar serieus bedrijf

Lange tijd werd mijn bedrijf gezien als een hobby bedrijfje, wat feitelijk misschien wel klopte, maar het stoorde mij. Alsof ik dan niet zo serieus was als al die andere ondernemers. Want ik deed het er maar bij.

Hoe Bolletje van Katoen begon...
Hoe Bolletje van Katoen begon…

Nou, doe het maar eens na! Een loondienstbaan Ć©n een bedrijf! Dus die denigrerende woorden accepteerde ik al snel niet meer.

Ik schreef me in 2019 in bij de KvK, kreeg mijn website van mijn toenmalige lieve schoonmoeder en ik ging me verdiepen in media en marketing. Ja, hobby bedrijfje of niet, dat komt er ook nog even bij kijken! Het is juist veel harder werken dan even een startkapitaaltje en allerlei mannetjes voor je laten werken.

En welke doelen heb ik nu voor ogen?

Ten eerste ben ik nu al ontzettend trots! Als mijn bedrijf mag doorlopen zoals het nu doet, ben ik dik tevreden. Waarom dan nieuwe doelen? Als je niet door blijft gaan met doelen stellen, zal je merken dat je gaat stil vallen. Stilstand is echt achteruitgang.

Maar ook ben ik nu thuis veel vaker nodig dan vroeger. Ik ben dol op mijn loondienstbaan, daar ben ik eerlijk over. Deze zal ik niet opgeven, het blijft ook prioriteit hebben in mijn leven. Maar bij die loondienstbaan ligt er wel een druk, die mijn gezin niet altijd aan kan. Een ziek kind, therapie afspraken, een dag waarop het gedrag gewoon even de overhand neemt, mijn baas kan mij geen vrij blijven geven.

En nu dus focus op de website
En nu dus focus op de website

En ik zou met meer inkomsten van Bolletje van Katoen dus meer focus op thuis kunnen leggen en daarmee ben ik later dus ook een betrouwbaardere werknemer en thuis een stabielere factor. Het gaat niet om het opzeggen van mijn baan, maar wel om prioriteiten beter te kunnen stellen.

Wat is focus nummer 1?

Ik sprak afgelopen week Cora (van Cora’s Knit Knacks). Naast haak fanaat is zij ook coach. Ik dacht even dat ik alles liet verslonzen, dat ik de laatste tijd er een zootje van maakte, maar zij liet me inzien dat dit niet zo was.

Mijn sociale media lopen als een trein. Hoe mooi zou het zijn als ik nu dezelfde winsten ga boeken via mijn website Dus daar gaat nu de focus liggen; mijn website inrichten, zodat hij aantrekkelijk en vindbaar wordt.

Je zal me dus vaker over mijn site gaan horen en dit is de reden. Niet stilstaan, maar vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *