Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?

Omdat ik zelf nogal een reis heb moeten maken op haakgebied om te komen waar ik nu ben, bedacht ik me dat het misschien makkelijker kon. Ik maakte pakketten die aansluiten op wat ik 15 jaar geleden had willen hebben.
Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?

Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?
Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?

Jarenlang heb ik na de basisschool het haken (en breien en borduren) aan de kant gelegd, omdat ik ervan overtuigd was dat ik het niet kon. De handwerkjuffen vonden dat ik het niet goed deed. Ik deed het inderdaad niet op hun manier en voor sommige mensen betekent dat, dat je het niet goed doet.

Ik vond later het haken weer terug, omdat ik een hobby zocht waar ik mijn voldoening uithaalde. Puzzels ruim je naderhand weer op, puzzelboekjes raken vol en spelletjes op de telefoon waren er nog niet zoveel, maar vond ik al helemaal zonde van mijn energie.

Bij haak en breiwerk maakte ik dingen die echt waren. Je haakt iets, waar je wat mee kan. Een kledingstuk, een decoratief product, een knuffeltje. Het zijn geen wegwerp artikelen.

Het fijne aan haken is dat je veel repeterende bewegingen maakt en dit zorgt voor ontspanning in je brein en in je lijf.

Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?

Wat heeft deze voorgeschiedenis nou te maken met de haakpakketten? Nou, eigenlijk alles!

Ik had wel een laptop, die gebruikte ik wel veel.
Ik had wel een laptop, die gebruikte ik wel veel.

Ik begon met haken in een tijdperk dat de telefoons wel in opkomst waren, maar nog niet zo algemeen in gebruik waren als nu. Ik als digibeet loop altijd zo ver achter met de technologie, ik koop pas zo’n nieuw snufje als het oude echt niet meer verkrijgbaar is of als het stuk is.

Ik had wel een laptop, die gebruikte ik wel veel. En de televisie stond hele avonden te zenden, maar echt een hele avond TV kijken kan mijn brein niet. Ik heb tussendoor iets nodig om te doen.

Via mijn laptop keek ik wel YouTube video’s. De site van handwerkles heeft me echt wel een eind op weg geholpen. Maar ik kon aan de maker van de video’s geen gerichte vragen stellen.

Ik kocht in een warenwinkel om de hoek een haakpakket. ‘Voor beginners’ stond erop. Maar dan bedoelen ze beginners die al wel de steken kennen. De uitleg over hoe die steken moesten, zat er niet bij.

Als dit de informatie is, dan stopt het daarbij.

‘Haak 2 lossen en maak ze tot een ring. Haak 6 vasten in de ring. Je kan ook een magische ring gebruiken’ Dat is leuk, maar dat zei mij toen totaal niks en een pakket praat ook niet terug. Als dit de informatie is, dan stopt het daarbij.

Mijn moeder en haar tantes kunnen fantastisch handwerken, zelf nu ze in de 70 zijn, maken ze nog de mooiste dingen. Maar uitleggen was een ander verhaal. Net als de handwerkjuffen zeiden ze steeds ‘kind, op deze manier wordt het niks. doe het gewoon zoals ik’. En dan haakten ze snel iets in elkaar en snapte ik er nog geen fluit van.

Uiteindelijk ben ik gewoon lekker blijven haken, ook al werd het nog niet zo mooi als ik wilde. Ik keek filmpjes, vroeg her en der tips en zo kwamen er wat werkjes uit mijn haaknaald gekropen. Voordeel van ADHD, ik geef niet zomaar op en ik heb soms niet genoeg ook voor detail, dus als het niet perfect was, vond ik het voor mijzelf ook prima.

Na de skull shawl kwam de kroontjes actie
Na de skull shawl kwam de kroontjes actie

Na de skull shawl kwam de kroontjes actie

Na de skull shawl kwam de kroontjes actie en zo kwam mijn haak winkel tot stand. De rest is geschiedenis, wat betreft de producten die ik allemaal voor jullie heb gemaakt en nu nog mag maken.

Maar het bleef me frustreren dat er voor beginnende haaksters geen passende en betaalbare starterspakketten waren. Niet zoals ik het vroeger had willen hebben in ieder geval.
Hoe kwamen die haakpakketten tot stand?

En toen ben ik haakpakketten gaan samenstellen met uitleg, foto’s, tekeningen en al het materiaal dat je nodig hebt om te beginnen met haken. Deze pakketten blijf ik regelmatig bekijken, updaten en beoordelen op de kwaliteit. Maar steeds merk ik dat ik eigenlijk heel tevreden ben met de informatie die ik erin heb gezet. Het klopt precies en naar mijn idee sluit het helemaal aan bij wat jij als beginnende haakster nodig hebt.

Zou jij ook een starterspakket willen uitproberen?

Neem dan contact met mij op! -> contact
Je kunt ook de starterspakketten shoppen via deze link: Haakpatronen & lessen

Producten uit dit artikel:

Starterspakket kroontje
starterspakket make up schijfje
Kroontje Oranje
Haak Challenge Koningsdag 2024
Skull ShawlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *