Geplaatst op

Hoe snel ontvang ik mijn gehaakte bestelling?

Ik krijg de vraag niet heel vaak, want mijn klanten zijn heel bescheiden en geduldig. Maar toch is het eens een goed idee om wat meer inzicht te geven in mijn hele productie proces, zodat jij beter weet waar je aan toe bent en waarom de levertijden langer zijn dan bij de grote retailers. Dus daarom vandaag de grote vraag: Hoe snel ontvang ik mijn gehaakte bestelling?

gehaakt vestje voor een kind
Een vestje zoals deze is maatwerk en vergt wat aandacht om het helemaal naar jouw zin te maken

Er zit nogal verschil in de de soorten bestellingen die je bij mij kan doen. De haakpakketten en patronen kan ik direct uitprinten en versturen. PostNL of DHL kunnen binnen een uur aan de slag, bij wijze van spreken.
Ook zijn er veel rammelaars en bijtringen die niet speciaal op maat hoeven worden gemaakt. Ze zijn wat kleiner van stuk, dus het is ook geen dagen werk voor mij. Ik haak een olifantje op een avondje, waardoor ook deze kleinere bestellingen vaak snel leverbaar zijn.

Hoe plan je dit dan in?

Om mijn agenda goed in te delen, vraag ik daarom altijd of jij jouw bestelling op een bepaalde datum nodig hebt. Dan weet ik wanneer ik aan de slag moet. En een klein cadeautje is dan goed in te plannen, waardoor je die vrijwel altijd op zeker op tijd binnen hebt.
Als je in de buurt van Dordrecht woont, adviseer ik zulke ‘haast-bestellingen’ ook zelf af te halen, of als ik in de buurt kom, bezorg ik ze zelf. Zo weet ik zeker dat er niks kan mis gaan en dat jij op tijd jouw bestelling binnen hebt.

het opkikkertje is een klein gehaakt cadeautje, dat ik binnen een dag ter verzending kan aanbieden
het opkikkertje is een klein gehaakt cadeautje, dat ik binnen een dag ter verzending kan aanbieden

Alle producten worden op maat gehaakt, met de hand. Dit wordt dus gemaakt wanneer jij het bestelt en daarom zit er wat levertijd op. De levertijd wordt bekend gemaakt wanneer je de bestelling plaatst. Ik schat in hoeveel werk jouw bestelling kost, wanneer ik dit kan inpassen in mijn agenda, of ik er speciale inkopen voor moet doen, of ik met nog moet verdiepen in een patroon. Laatst maakte ik een aantal honden, maar een ander ras, heeft andere vormen, en dan ga ik eerst voorbeeld foto’s en eventueel patronen opzoeken. Zo weet ik zeker dat jouw bestelling ook wordt zoals jij het bedoeld had toen je het aanvroeg.

Het is altijd mogelijk om persoonlijk contact op te nemen over jouw product of over iets wat je overweegt te bestellen. In persoonlijk contact kan ik dan aangeven wat je van mij kan verwachten en kun jij goed aangeven wat jouw wensen zijn.

Zo'n leuk speciaal verzoek!
Een bestelling die volledig moet worden ontworpen, heeft meer tijd nodig dan de bekende kleinere producten.

Omdat ik dit soort bestellingen helemaal naar wens maak, is het dus veel extra werk. Vaak zijn deze persoonlijke aanvragen ook niet de kleine projecten. Een hond of een trui is nu eenmaal even wat meer werk dan een bijtring of een bloemetje.
Maar, zo wordt elk product wel uniek en persoonlijk en is het altijd volledig naar wens.

Er is bij mij dus ook nauwelijks een voorraad aanwezig. Als ik me zou storten op een voorraad, maak ik waarschijnlijk producten die net niet aan jouw wensen voldoet. Dit is zonde van mijn tijdsinvestering en van jouw keuze vrijheid. Ik ga dus pas aan de slag als jij jouw bestelling plaatst.

Hoe snel ontvang ik mijn gehaakte bestelling?

Zo hoop ik dat het wat duidelijker is dat er niet één levertijd te noemen is op mijn website. Het is niet, voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis. Zelfs als je het komt afhalen, kan dit niet bij alle producten.

Maar jouw product wordt wel speciaal voor jou gemaakt, met aandacht en een hoop liefde. Het hele gezin is betrokken, mijn kinderen nemen afscheid van de liefste hondjes en schattigste eenhoorns. Van alle bestellingen willen ze er zelf vaak ook wel één hebben.