Geplaatst op

Ik wil iets laten haken!

Ik hoor mijn klanten vaak zeggen, ik wil iets laten haken en wat jij biedt, is precies wat ik zocht! Vaak hebben ze dan al een hele zoektocht achter de rug, dus misschien is het goed als ik nog eens vertel wat er allemaal mogelijk is bij Bolletje van Katoen

Voor mij is het natuurlijk al bijna 10 jaar hartstikke logisch dat ik word gevraagd voor producten die niet kant en klaar te vinden zijn. Al in 2014 kreeg ik toen nog sms’jes of telefoontjes (ja, zo lang is dat tijdperk echt niet geleden en ik was laat met een smartphone), met speciale verzoekjes.

De skull shawl was mijn eerste doorslaande succes!

Ik begon eerst zelf met een skull shawl en toen kreeg ik al vele bestellingen. Die winter maakte ik haaiensloffen op verzoek. Er was de vraag van een klant om sloffen te maken. Ik ben gaan zoeken naar een patroon, die kon ik ergens kopen, en zo kwamen de haaiensloffen in mijn assortiment. Eerst voor de belachelijke prijs van 9,50 per paar. Gelukkig vraag ik nu wel een bedrag waar mijn werk nog iets wordt beloond.
En nog zit ik onder in de markt, omdat ik klanten wil binden en het leuk wil houden voor jou als klant.

Ik heb wel eens uitgerekend wat producten zouden kosten als ik een uurloon van 10 euro zou rekenen. Dat is niet eens zoveel. Maar dan kost een vest zo 200 tot 350 euro. Ik denk niet dat ik dan nog veel klanten krijg, helaas.

Maar toch vind ik het leuk om voor lieve prijsjes voor jou de leukste dingen de haken. Dus de winter van 2014 haakte ik ineens 25 paar haaiensloffen! Wat een lol had ik erin gekregen, want als je een patroon veel haakt, gaat het natuurlijk steeds makkelijker af.

Ook van de skull shawls heb ik er enkele tientallen gemaakt en die kan ik na al die jaren nog uit mijn hoofd haken.

Ik werd een jaar later zwanger en heb toen veel babyproducten gemaakt. En eigenlijk is dat altijd zo gebleven. Haken voor baby’s blijft altijd populair.

Van alle bijtringen heb ik er ook wel bijna 100 gemaakt. En eenhoorn knuffels.

ik wil iets laten haken
Deze muts was ook zo’n speciaal verzoek! Ik wil iets laten haken, was de vraag in mijn mailbox.

Maar het bestaande assortiment is ook echt ontstaan door de speciale aanvragen. Als een klant mij vraagt, jij maakt olifanten bijtringen, maar kan jij ook een luiaard haken? Dan ga ik op onderzoek, of ontwerp ik iets zelf, en heb jij als klant je luiaard bijtring.

Ik wil iets laten haken!

Dus als je iets wil laten haken, kun je het beste mij meteen mailen of appen, want Google zal niet direct wijzen naar een bedrijf dat dit doet. En al zeker niet voor mijn prijzen en ook nog eens mijn levertijden.

Doe jij een aanvraag? Bijna altijd kan ik nog diezelfde week aan de slag. Niet omdat ik niks te doen heb, op het moment liggen er 3 projecten in mijn fameuze mand. Maar ik werk die snel af (ja, ook netjes), en kan weer door!

Als iets langer duurt of als jij een vraag hebt dat echt veel tijd gaat kosten, zal ik daar direct eerlijk over zijn.
Bedenk altijd dat je handwerk aanvraagt, het is bijna kunst te noemen hoorde ik mensen zeggen. En op je nieuwe bank of een chique schilderij moet je soms ook een poosje wachten.

Over het algemeen gaat het bij mij om een paar weken. En heb je iets kleins gevraagd en heb ik een avondje zonder planning of iets wat kan schuiven? Dan kan ik het vaak al diezelfde avond maken en de volgende dag verzenden!

Er is een hoop mogelijk. Zo maak ik ook wel eens knuffels van het voorbeeld van een foto.
Of een paard of een ezel van de basis van de eenhoorn. Want daar gaat het slechts om een ander kleurtje en het weglaten van de hoorn. Ohja, even andere pootjes en oortjes. Maar dat is voor mij ook niet al te ingewikkeld.

Dino in een ei
Dit idee was ook van een plaatje van een niet gehaakt product. Dat maak ik dan voor jou in de gehaakte versie!

En alles wat ik zelf ontwerp, maak ik ook haakpatronen van. Dus als jij denkt, leuk verhaal, maar ik haak alles zelf; de patronen liggen al klaar! Ezels, olifanten, eekhoorns, verzin het maar en het staat klaar. Je kan dus alle kanten op en dat vind ik zo leuk aan mijn winkel.


Laat jij ook iets door mij haken?

Ik zie je graag in mijn persoonlijke berichten binnen komen!