Geplaatst op Geef een reactie

It’s a gehaakte wrap!

Er ligt nog een super leuke taco-opdracht op mij te wachten. Gelukkig hoeft die niet af met de Kerst. Liefst wel met Oud&Nieuw overigens, maar dat is een ander verhaal.
Ik dacht al klaar te zijn voor het weekend, maar het creatieve ontwerp proces laat zich niet haasten. Dus It’s a gehaakte wrap! – In ieder geval bijna!

Ik leef wel helemaal toe naar de rust, soms heb je het ineens toch wel hard nodig. Herkenbaar?

It's a gehaakte wrap!
It’s a gehaakte wrap! -Heb jij een gehaakte kerstbal besteld dit jaar?

Ieder jaar is het toch weer vrij druk richting de Kerst. In oktober denk ik dan nog dat ik alles met gemak af krijg en dat er wellicht stiltes vallen in het proces. Nu dacht ik in november ook dat ik nog met de Sint alles af zou hebben voor de Kerst.

En dan ineens zit ik dit weekend nog met uitlopende deadlines. Toch nog even een haakles tussendoor, waardoor een ontwerp toch nog even op een avond gaat worden afgemaakt. En dus pas na het weekend met de pakketdienst mee gaat.

Dus wanneer zeg ik It’s a gehaakte wrap!

Van vorig jaar heb ik geleerd dat het opsturen een week voor Kerst eigenlijk echt het uiterste moment is. Soms ontkom ik er niet aan. Zeker de speciale ontwerpen wil ik niet afgeraffeld opsturen. Maar vorig jaar raakte het grootste pakket met de meeste inhoud en waarde kwijt bij de pakketdienst. Ik kon wel huilen!
Dat ging mij dit jaar echt niet meer gebeuren.

Ook waren er dit jaar bedrijven die nog voor de Kerst pakketten aan hun medewerkers wilden uitdelen, dus dan is laat leveren ook zeker geen optie. Toch even wat harder gewerkt dan ik dacht, want het moest toch echt op tijd af!

Maar wat als je nu toch nog iets voor Kerst nodig hebt?

Ik lever sowieso alleen nog maar met de kanttekening dat ik geen invloed heb op de postbezorging. Daarnaast hebben we nu nog een volle werkweek, terwijl alles vorig jaar halverwege de week viel.
Maar wat we ook kunnen afspreken, is dat jij jouw bestelling bij mij in Dordrecht komt afhalen. Als je zelf bij mij aan de deur komt, is er niemand van pakketdiensten of postbezorgingsdiensten die roet in het eten kan gooien. We zijn samen verantwoordelijk voor een goede aflevering en zo weet jij zeker dat je pakketje goed aankomt bij jou.

Ook lever ik nog wat starterspakketten af en kiezen we voor de digitale versie. Je krijgt dan niet je materiaal erbij, maar tegen een gereduceerd tarief heb jij wel een volledig uitgewerkt patroon in je e-mail. De materialen kun je zelf shoppen. Het voordeel van zelf shoppen is dat je wel invloed hebt op de kleuren en materialen.

Ook haaklessen zijn nog in te plannen, al is er nu nog een enkel gaatje over. Je zou ook haaklessen cadeau kunnen doen aan iemand die je met Kerst wil verrassen. Dan kan het ingepland worden op een later tijdstip.

Zo is er een hoop mogelijk, ondanks dat de tijd begint te dringen.

Ik hou er nooit zo van om een nee te verkopen. Daarnaast richt ik me vooral op de ontwerp opdrachten en die kunnen nou eenmaal niet zo strak in een planning worden gezet. Soms moet je er echt wel even op wachten, omdat ik dan tijd nodig heb om het creatieve proces tot uiting te laten komen. Mijn prioriteit ligt dan bij een goed product en niet bij een snelle levering. Als je met Kerst kiest voor een speciale aanvraag om cadeau te doen, kunnen we er best voor kiezen om hiervoor alvast een cadeaubon of briefje voor te maken, dat jouw product in de maak is en met alle zorgvuldigheid nog wordt afgemaakt.

Dit is vorig jaar een keer voorgekomen en werd juist heel erg gewaardeerd. Ik was bang dat het een teleurstelling was, maar juist de zorg voor het uiteindelijke product en de fijne communicatie, maakte dat het een prima winkel-ervaring werd en dat de ontvanger van het cadeau heel blij was met het eindresultaat.

Zo zie je dat je bij Bolletje van Katoen alle kanten op kan.

It’s a gehaakte wrap! – nog heel even dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *