Geplaatst op

Joepie, vakantie!

Elk jaar kijken een hoop mensen er naar uit: de zomervakantie! Wij ook hoor, wij gaan iedere zomer kamperen met onze lieve vertrouwde caravan. Inmiddels is het ons tweede huis, zodra je binnen stapt is het thuis komen. Ook toen we er op visite gingen nu vrienden hem even mee hebben. nog even geduld en dan: Joepie, vakantie!

Joepie, Vakantie!
Joepie, Vakantie!

De laatste weken kijk ik er steeds meer naar uit. Ik vertelde laatst in mijn stories op Instagram waarom het dit jaar extra welkom is. In juni, 4 dagen voor mijn verjaardag, testten mijn dochter en ik positief op Corona. Eerst geloofden we het niet zo, het was een routine test vanwege het continue snotteren van de kinderen. En toen waren we positief! Nou ja, behalve mijn zoon, die juist lekker kan stuiteren en strakke aansturing nodig had.

Hij was dolgelukkig, verplicht een week thuis en een mama die wat soepeler was. En met de dagen die verstreken, kakte ik ook steeds verder in. Mijn dochter was alweer opgeknapt en mijn verjaardag was voor mij mijn dieptepunt. Koorts en doodvermoeid. Maar ik zou gewoon nog even een weekje ziek blijven en dan kwam het vast goed. Zeker als daarna de kinderen weer naar school konden, dan kon ik nog even bijtanken.

Op zich heb ik toen ook een week lang bijna alleen maar geslapen. En ik ging me vervelen, dus ik ben na 3 weken toch maar weer aan het werk gegaan. Zowel voor de loondienstbaan als voor de webshop. Beide lichamelijk geen intensief werk, dus het is te doen. Soms gaapte ik wat door mijn dagen heen, maar ik had genoeg focus om alles met kwaliteit te doen. Dat is wel een vereiste.

Met mijn vermoeide gezicht lekker wat zon meepakken, alle beetjes helpen!
Met mijn vermoeide gezicht lekker wat zon meepakken, alle beetjes helpen!

En nu zijn we 6 weken verder. En misschien ben ik gewoon toe aan vakantie, want het was weer een druk jaar geweest. Maar het lijkt wel of ik alleen nog maar kan slapen. En dat is gek. Ik heb ADHD en dankzij die energie kan ik alle hobbels in ons drukke leven echt prima aan. 6 uurtjes slaap op een nacht met wat nachtmerries en wat huilen (ja, na 6 jaar), ik kon het prima handelen. Maar nu ben ik na 6 uur wakker alweer klaar voor een slaapje.

Voor de bezorgde mensen onder ons; een huisarts gaat na 6 weken nog niet zoveel doen. En hij is op vakantie en wij gaan op vakantie, dus eerst maar eens zien of dat gaat helpen. Wie weet sta ik in september weer te stralen als altijd!

Dus nu alvast een vakantie blog, dat zou ik eigenlijk vlak voor vertrek pas lanceren

Ik typ deze blog daarom ook maar een week eerder dan gepland. Komende week stuur ik de laatste pakketjes op en ik neem geen nieuwe opdrachten meer aan voor komende week. Je kan je bestelling natuurlijk wel doorgeven, maar dan ga ik er na 20 augustus weer mee aan de slag. Er staat voor dan alweer genoeg op de planning en ik hoop dat met een hoop nieuwe energie lekker te kunnen oppakken. Maar nu, inpakken, lijstjes maken en werk afronden. Geen nieuwe haastklussen meer.

Sowieso merk ik dat het in de zomer altijd al wat rustiger wordt in de shop. Gehaakte producten zijn toch niet zo zomers als ik altijd denk. Terwijl ik laatst schreef dat er ook in deze periode genoeg mooie producten te krijgen zijn. Deze blog lees je hier: Wat laat je haken in de zomer?

Daarom kwam het nu wel even mooi uit dat ik mijn plannen voor het najaar kon verzamelen en inplannen voor eind augustus en september. Een goede planning is het halve werk! En voor de rest, lekker toewerken naar de vakantie!

Joepie, vakantie!

Ga jij nog op vakantie deze zomer? Of ben je al op vakantie geweest? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!