Geplaatst op

Kleuren vangen, best nog een lastig klusje!

Kleuren vangen, best nog een lastig klusje!

Er zijn zoveel mooie kleuren om mee te haken!

Ik heb al vaak verteld hoe ik voor elke klant op maat een product maak. De klant heeft persoonlijk contact met mij en laat mij weten wat de wensen zijn. Dat is soms vrij simpel, maar soms een hele uitdaging.

Zo maak ik regelmatig product foto’s van mijn nieuwste ontwerpen. En waar ik vooral tegenaan loop, is het vangen van de juiste kleuren. Dat zullen fotografen onder ons vast kennen als bekend probleem. Het product is prachtig van kleur en ontwerp, maar op de foto verlies je al zoveel van het echte werk. En bij het plaatsen op sociale media, verlies je nog meer kwaliteit van zo’n foto.

Zo zonde!

Hartjes appliques
Prachtige hartjes, voor aan je tas of voor het opleuken van een ruimte!

Zoals je bij de hartjes hierboven ziet, zijn ze heel gezellig, maar ze knallen niet van je scherm af. En dat is gek, want ze knallen wel op mijn bureau en in jouw pakketje!

Nu nam ik die foto ook een aantal jaren geleden, toen ik nog minder goed was in het maken van goede foto’s. Maar ook vandaag, vind ik mezelf er nog steeds niet heel goed in.

De oranje pompoen en de pompoenmuts zouden dezelfde kleur moeten hebben.

Na het proberen een mooie pompoenfoto te maken, ben ik ermee opgehouden. Échte product foto’s, moet ik laten maken door een fotograaf. Niet meer zelf aanklooien.

Maar bij Bolletje van Katoen shop je wel de mooist gekleurde artikelen!

Waar ik wél goed in ben; de mooiste kleurtjes voor jouw bestelling shoppen! Vaak heb ik persoonlijk contact met jou als klant, om tot een perfect product te komen.
Bij wat standaard producten is het best te doen om de kleuren uit mijn voorraad te gebruiken. En producten zoals Spider Man en de diertjes hebben hun eigen vaste kleuren. Die kun je op naam bestellen zelfs, bij de grote wol-producenten.

Maar het wordt een lastiger verhaal als iemand een omslagdoek vraagt met een speciale kleur als wens. Zo heb ik met mijn moeder laatst een lange tijd gekeken naar de perfecte okergeel voor een mooie omslagdoek. Want daar bestaan bij Scheepjes dus nog 4 soorten van. En welke is dan het mooist?
Tijdens de vorige lockdown kon ik ook niet lekker snuffelen in de wolwinkel, dus dan vraag ik mijn moeder om hulp. Zij breit veel en is heel handig met stoffen. En kleuren vangen, dat kunnen we samen dus heel goed!

En zo was de kleur ‘Eindhoven’ perfect voor de omslagdoek. En zo kreeg de omslagdoek ook de naam, Omslagdoek Eindhoven!

Omslagdoek Eindhoven
Deze okergele omslagdoek heeft de perfecte kleur gekregen!

Ik heb ook wel eens een persoonlijk bericht waarbij er wordt gevraagd om cognac, of zeegroen of poederroze. Dan kan ik op die kleuren nog goed zoeken, met de wolwinkel overleggen en dan met de klant bevestigen of de kleur oké is.

Het komt dan nog steeds voor dat het soms net iets anders uitpakt, dan dat jij het had bedoeld. Het zijn zulke kleine nuance verschillen.

En wat ik vooral graag benadruk, is dat de foto die ik stuur van je product, ook kan afwijken van de werkelijke kleuren. Je kan dan bezorgd zijn om de kleur als je pakket onderweg is, terwijl het uiteindelijk vaak wel goed volgens afspraak is.

Regenboog sleutelhanger
Geen 7 kleuren regenboog, maar wel de 4 belangrijkste , felle regenboogkleurtjes!

Ik vind daarom al die kleurtermen tegenwoordig ideaal. Dan weten we allemaal wat we bedoelen. Ik geef er soms ook zelf een naampje aan, wat heel handig blijkt uit te pakken. Zo is cognac of camel net anders dan luiaard bruin. Luiaard bruin bestaat niet als kleurnaam, in kleurenwereld. Maar ik denk dan wel dat het voor een ieder duidelijk is wat er bedoeld wordt.

het blijft een leuke uitdaging om met jou als klant zo op zoek te gaan naar de perfecte kleur voor jouw artikel. Chocolade bruin kan voor iedereen anders zijn en middels foto’s blijft er een verschil in opvatting.

Hoe ontvang ik mijn artikel nou in de perfecte kleur?

Wat ik jou graag zou willen meegeven; wees zo specifiek als je maar kan zijn, als de kleur voor jou heel belangrijk is. Zoek de naam van de kleur die je precies bedoelt. Zorg dat er geen twijfel over kan bestaan. Want alleen op die manier kan ik zorgen dat ik jou goed begrijp en dat ik precies de goede kleur koop voor jouw bestelling.

Tips:

  1. google de naam van de kleur die je bedoelt;
  2. kijk bij de grote wolwinkels op de website, voor de naam van de kleur die jij in gedachten hebt;
  3. laat voorbeelden zien van de kleuren waar jij je product bij wil laten matchen;
  4. lever foto’s aan waarvan de kleuren kleurecht zijn;
  5. besef dat er soms nuance verschillen kunnen voorkomen.

En zo komen we samen tot de mooiste kleuren voor jouw product!

Spider Man
Spider Man heeft zijn eigen kleuren, geen twijfel over mogelijk!