Geplaatst op Geef een reactie

Kon ik ook maar haken!

Wat lees ik die zin toch vaak in de reacties onder mijn posts; ‘kon ik ook maar haken!’
Het klinkt daarmee net alsof het een onmogelijk taak is, iets wat alleen maar weggelegd is voor een bepaald soort mensen, waar de persoon die dit zegt niet bij hoort.

Terwijl dat helemaal niet waar is! Iedereen kan haken. Sterker nog: iedereen kan alles wat hij of zij maar wil! OkƩ, bijna alles, dat weet ik. Maar wilskracht en doorzettingsvermogen zijn echt ontzettend belangrijk. En als je dan een droom hebt, dan weet ik zeker dat jij het kan.

Kon ik ook maar haken!
Kon ik ook maar haken!

Om het even in mijn eigen straatje te houden, ga ik het hebben over haken. Niet over het beklimmen van de Mount Everest of miljardair worden.

Ik hoor veel mensen verzuchten; Kon ik maar haken! En daar zit vaak een verhaal achter. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die haakwerk leuk vinden, maar geen geduld, tijd of interesse hebben om het zelf te leren. Dat mag natuurlijk, jij bent nooit verplicht om te leren haken, of verplicht om wat dan ook te doen natuurlijk.

Maar ik lees toch ook veel reacties die denken dat haken een of andere hogere kunstvorm is. En dat ik dat zo goed kan en jij als volger alleen maar kan dromen van zo’n vaardigheid.

Maar dat is dus echt niet waar!

Ooit kon ik ook echt niet haken. Ik heb er zelfs een blog over geschreven: Die stomme handwerkjuffen van vroeger!
Mij is altijd wijsgemaakt dat drukke en onhandige meisjes nooit konden handwerken. Ook al was het verplicht. Timmeren en lassen mocht ik in de jaren ’90 echt niet doen. Het bleek in de brugklas trouwens dat ik daar ook niet echt talent voor had.

Die stomme handwerkjuffen van vroeger
En oke, mijn eerste werkje is niet mijn mooiste

Ik zou de handwerkjuffen graag laten zien dat ik nu een bedrijf heb waarmee ik haak op bestelling. En de techniekdocent mag best weten dat ik met 2 kinderen zelf op vakantie ga met een caravan. En zelf mijn droger en oven kan repareren (met hulp van YouTube, dat wel).

Als je iets echt wil, dan kan je het. En dus ook haken. dus denk jij: Kon ik ook maar haken! Ik heb genoeg opties om je op weg te helpen!

Wil jij nou ook leren haken?

Omdat ik zelf er zo tegenaan ben gelopen hoe ik nou moest leren haken, terwijl niemand er vertrouwen in had, heb ik voor mijn winkel verschillende dingen bedacht, ontworpen en in de winkel gezet.

Ik zal eens het een en ander voor je opsommen:

  1. de 1 op 1 haaklessen
  2. de starterspakketten
  3. het gratis E-Book
  4. de Kerst Haak Challenge 2023

Genoeg om te kiezen lijkt me, toch?

Kerst Haak Challenge 2023
Kerst Haak Challenge 2023

Wat ik het gezelligst vind, zijn de 1 op 1 haaklessen. Jij komt bij mij op de koffie of thee en je hebt me vooraf verteld wat je bij mij wil leren. Ik heb cursisten gehad die nog geen steek konden haken en me appten: Kon ik ook maar haken! Bij mij heeft diegene een lossenketting geoefend.

Maar er komen ook klanten die al best wat konden haken, maar niet verder komen met een patroon dat voor gevorderden is geschreven. Daarmee oefen ik dan de moeilijke technieken of kijken we hoe het nu verder moet met het werk waar diegene is vast gelopen.
Al dit soort contacten zijn voor mij heel waardevol. Ik hou van mens tot mens contact en geef mijn passie voor haken graag door.

Geen tijd voor een 1 op 1 les? Je kan ook aan de slag met de starterspakketten. Dan kan je in je eigen tijd rustig door het patroon heen bladeren, waarin ook elke techniek uitgebreid staat uitgelegd. Je hoeft niet mee te kunnen komen met zo’n supersnel YouTube filmpje, je kan gewoon op je gemakje oefenen, wat uithalen, opnieuw beginnen, alles is mogelijk. Ik lever bij deze starterspakketten ook een haaknaald en wat materiaal, zodat je direct aan de slag kan. En dat allemaal in je eigen tijd.
Ideaal voor de druilerige dagen die er nu aankomen!

Kon ik maar haken!
Ideaal voor de druilerige dagen die eraan komen

Toen je deze pagina opende, kreeg je vast een pop-up in beeld. Als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, krijg je het gratis E-book met starterstechnieken toegestuurd. Ook hiermee kan je alvast aan de slag met de basis technieken van het haken. Alles staat uitgebreid uitgetekend en beschreven, je kan je eigen tempo aanhouden en na dit boek ben je klaar voor de patronen in mijn winkel.

Kon ik ook maar haken!

Mijn nieuwste product wil ik nog wel even onder de aandacht brengen. Ook daarmee kun je het haken gaan oefenen. En na de Challenge heb je ook nog eens een leuk mini kerstmutsje gehaakt! Hoe leuk is dat?!

Kerst Haak Challenge 2023

Ik zou het echt super leuk vinden als we met een groepje mensen deze challenge aan gaan. Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *