Geplaatst op

Nieuw jaar, geen nieuwe ik

Ik ben deze weken bedolven onder de nieuwjaarswensen en ook wel mensen die je een hart onder de riem willen steken als ze je persoonlijke verhaal horen. Lief, maar ik vond het ook een beetje gek. New Year, New Me? Ben ik niet goed zoals het was dan? En moet ik mijzelf en mijn bedrijf omgooien?
Nee hoor, ga ik niet doen! Nieuw jaar, geen nieuwe ik!

Nieuw jaar, geen nieuwe ik
Nieuw jaar, geen nieuwe ik

En net als vorig jaar, wat je ziet, is wat je krijgt. Er komt eigenlijk weinig nieuws bij.
Nu zijn we thuis wel hard aan het werk om patronen te doorbreken. Word ik daarmee een nieuw persoon? Ik hoop het niet. Misschien wel een soort 2.0. Maar ik ga dit helemaal niet groter en meeslepender maken dan het is. Privé is er werk aan de winkel en daar gooi ik geen gekke wensen tegenaan. Anders hadden we dit ook 6 jaar geleden wel kunnen doen. Soms is het leven pittig en is het na een jaarwisseling met voornemens niet opgelost.

Maar voor ik blijf hangen in een sneu verhaal, gaan we over op de zakelijke kant. Want daar draait het ontzettend lekker! Zo lekker, dat ik met kerst een bestel-stop moest inlassen. Anders hadden jullie nooit op tijd je gehaakte kerstcadeautjes in huis. Soms moet je ook weten wanneer iets genoeg is.

Blijft alles hand gehaakt en persoonlijk?

Je moet weten dat bij mij alles handgemaakt is en dat ik dit allemaal zelf doe. Een product heeft dus liefde, tijd en aandacht nodig en het is arbeidsintensief. Ik wil dit voor zo’n deadline niet afraffelen en ik wil mezelf ook niet over de kop werken. Een klant weet doorgaans ook dat producten van mij er vaak lang over doen voor ze er zijn. Ik ontwerp jouw verzoek helemaal naar wens en op maat, als dat in een dag geleverd zou worden, zou daar al het unieke en persoonlijke vanaf vallen. Dat is niet geloofwaardig en dan zou ik echt mijn bedrijf afbreken.

Je kunt het bijna kunst noemen wat ik lever, en daar hangt nu eenmaal een prijs en een levertijd aan. Ik merk dat mensen daar ook volle begrip voor hebben, ontzettend fijn! Dat houdt de druk relatief laag en het plezier torenhoog!

Ik haak dus nog steeds met plezier jouw allermooiste verzoeken en producten.

Er komt met de jaren ook steeds meer administratie kijken bij het haakwerk
Er komt met de jaren ook steeds meer administratie kijken bij het haakwerk

Nieuw jaar, geen nieuwe ik

Er komt dus geen nieuw format voor Bolletje van Katoen. En eigenlijk ook geen goede voornemens. De shop is na de zomer nog harder gaan lopen en dat houd ik graag vast! Wellicht dat ik later in het jaar in wat zaken ga investeren, maar als ik daar voornemens op los laat, is het een verplichting voor mezelf en daar kan ik niet zo goed mee omgaan. Ik vind het dan aan het eind van het jaar tegenvallen als ik iets niet in gang heb gezet en dat gevoel wil ik mezelf niet opleggen. Een beetje druk is leuk, maar alleen als ik weet dat het haalbaar is. Het is zonde om jezelf onmogelijke doelen op te leggen.

Wat dat betreft is er wel een stukje nieuwe ik, het grote moeten presteren is er af en ik ga voor niemand meer in duizenden bochten wringen om maar aan verwachtingen te voldoen. Ik heb daarvoor te veel andere prioriteiten. Als ik maar trouw blijf aan mezelf, want het groeien en presteren word ik wel heel blij van. Maar alleen omdat ik het wil en niet omdat ik anderen beloof bepaalde zaken op te zetten.

Dus wat ga ik wel doen?

Ik blijf lekker doorhaken en jullie de mooiste, persoonlijke en unieke gehaakte producten leveren. En dan is het leuk als ik tussendoor wat nieuws erin kan gooien en nog wat haaklessen kan geven.

Wat ga jij bij mij afnemen? Een haakles? Een uniek ontwerp? Laat het met weten!