Geplaatst op

Nieuwe pakketten op komst!

Duurzaam is helemaal hip en in. Tegenwoordig kan je al snel het label duurzaam plakken op je product. Je gebruikt minder of geen plastic. Je doet steeds meer digitaal. Je hergebruikt materiaal.

Wat het label duurzaam mag dragen is niet echt ergens vastgelegd. Je kan dus helemaal voor jezelf bedenken wat je belangrijk vindt als duurzaam aspect. Ik merk dat de meningen en acties echt enorm uiteenlopen op dit vlak.

Daarnaast is het soms kiezen tussen 2 kwaden en is bepaalde informatie over duurzaamheid heel tegenstrijdig.

Want papier als alternatief voor plastic, hoe zit dat met de ontbossing?

Bepaalde producten in de winkel kopen, in plaats van bestellen, vanwege het transport.

Je weet soms gewoon niet meer waar je goed aan doet!

Met Bolletje van Katoen vul ik knuffels nu met schapenwol van schapen in onze eigen polder. Hierin verwerk ik alle restanten katoenen en wollen garen, zodat ik in principe geen afval meer heb.

Facturen print ik niet meer uit, maar krijg je digitaal toegestuurd. Je krijgt in je pakketje altijd nog wel een visitekaartje met wasvoorschrift en een cadeautje. Dit cadeautje selecteer ik ook op duurzaamheid.

Je krijgt in je pakketje altijd nog wel een visitekaartje met wasvoorschrift en een cadeautje.

Thuis composteren we nu het groenafval. Het droger-water gaat naar de plantjes. Ik hergebruik verpakkingen als het kan. Onze hamster wordt ook blij van hapjes groenten en gaat druk aan de haal met lege wc rolletjes.

Maar het blijft moeilijk om 100% zero waste en duurzaam te worden. Zeker als je gaat vergelijken met de tijden van honderden jaren geleden waarin afval niet eens bestond…

Ik vind het een ontzettend interessant onderwerp en bedenk altijd ideetjes wat ik klanten aan kan bieden om ook mee te doen in deze beweging.

Ik heb in dit kader al een tijdje iets leuks in het assortiment: wasbare make up schijfjes! Voor een leuk prijsje kun je make up schijfjes bestellen in elke kleur die je maar leuk vindt!

Ik heb in dit kader al een tijdje iets leuks in het assortiment: wasbare make up schijfjes!

En nu komt er een nieuw haakpakket aan voor de starters! Je kunt nu zelf leren wasbare make up schijfjes te haken! Dit patroon is net wat uitdagender, maar nog zeker heel leuk voor de beginner. Zeker omdat er weinig mis kan gaan.

Een knuffel heeft misschien kans op 2 verschillende armen, bij een vest kan alles scheef trekken. Maar deze schijfjes moeten vooral gezellig van kleur en functioneel zijn. Het materiaal moet wasbaar zijn en je gezicht kunnen reinigen. De perfecte vorm is dan bijzaak en iets waar je lekker mee kan oefenen.

Maar deze schijfjes moeten vooral gezellig van kleur en functioneel zijn.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, kun je gratis het E-book ontvangen met starterstechnieken voor het haken. Dit kan je alvast een voorzetje geven om te gaan oefenen voor de make up schijfjes.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, kun je gratis het E-book ontvangen met starterstechnieken voor het haken.

Help jij jezelf ook aan een stukje verduurzaming? En aan een leuke hobby erbij?

Hou dan mijn haakpakketten in de gaten!