Geplaatst op

Nog meer feestdagen om voor te haken!

De deadline voor Koningsdag is verstreken. Als je nu nog een kroontje bestelt, kan ik niet meer garanderen dat je hem op tijd binnen hebt. Als je hem in Dordrecht kan afhalen, zouden we misschien nog tot een afspraak kunnen komen in persoonlijk contact.
Maar na Koningsdag houdt het nog steeds niet op. Er komen nog meer feestdagen om voor te haken!

Nog meer feestdagen om voor te haken!
Geef deze mooie gehaakte roos voor Moederdag!

Omdat mijn andere opdrachten, die niet feestdag gerelateerd zijn, ook gewoon doorlopen, ga ik voor de komende weken niet meer zo uitgebreid adverteren. De kans wordt dan alleen maar groter dat ik mijn afspraken niet kan waarmaken of dat ik mezelf voorbij loop door teveel in te plannen.

Maar in deze blog vind ik het wel leuk om nog even de komende bijzondere dagen te benoemen. Zo is het natuurlijk bijna tijd voor Moederdag. Niet iedereen heeft wat met die dag, maar toch vind ik het altijd fijn om de klanten te voorzien van een roosje. Andere items, zoals hartjes en orchideeƫn horen ook bij de mogelijkheden.

Nog meer feestdagen om voor te haken!

Na Moederdag zijn we nog steeds niet klaar. Want in juni volgt nog Vaderdag. Ook voor deze dag kun je genoeg uit de kast trekken om je vader eens bijzonder in het zonnetje te zetten.

In ons gezin is het een wat ingewikkelde dag, omdat ik alleenstaande moeder ben. Maar daar laten we ons niet door kennen, ik maak daar voor ieder kind binnen zijn eigen mogelijkheden een mooi moment voor.

Nog meer feestdagen om voor te haken!
ook een leuk terugkerend item: de stropdag voor Vaderdag

Voor andere feestdagen, zoals Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren zijn er niet speciale items die over het algemeen worden gebruikt om die dagen te vieren. Ook zijn het geen dagen om cadeaus te geven. Dus dat zijn niet nog meer feestdagen om voor te haken, maar wel dagen om eens leuke werkjes op te pakken.

Wel gaan we allemaal weer lekker naar buiten als de lente straks echt eindelijk zijn intrede gaat doen. Een lekkere sjaal, omslagdoek of trui kunnen dan een heerlijk item zijn om mee te nemen.

En voor mij zijn die dagen ideaal om aan wat extra haakwerk toe te komen. Dus voel je vooral niet bezwaard om je bestellingen te blijven plaatsen. Het blijft storm lopen, maar ik blijf graag jullie bestellingen aannemen, om toch de leukste artikelen te kunnen blijven leveren. En eerlijk; het is fantastisch om zo persoonlijk aan het werk te mogen gaan en zulke leuke reacties te ontvangen als de producten zijn ontvangen. Dat is absoluut waar ik dit werk voor doe.

Maar wat haak ik dan voor de zomer die er aan komt?

Na al die gekke dagen die tussen de werkweken door uitvallen, komt als het goed is, de zomer om de hoek kijken. Dat lijkt een seizoen wat niet geschikt is voor haakwerken. Maar niks is minder waar!

Sowieso zijn er veel items die niet gebruikt worden om warm te blijven. Denk daarbij aan knuffels, bijtringen of make up schijfjes. En ook dunne truitjes zijn heerlijk voor de Hollandse zomers.

En hebben we het al eens gehad over haaklessen?

De lente en zomer periode is een ideale manier om te oefenen met haken. Zo kun je al die technieken aanleren, zodat je in het najaar lekker aan de slag kan met dekens en truien. Dekens zijn recht toe, recht aan, dus je kan mooi die technieken oefenen, omdat er veel herhaling in zit.

Ik heb al eens wat haaklessen gegeven en het is altijd een groot succes. Het is gezellig, ik voorzie jou van koffie of thee en samen oefenen we waar jij tegenaan loopt. Dat kunnen de allereerste stapjes zijn, maar ook patronen waar je niet uitkomt of een speciale techniek die maar niet lukt.

Granny Thee
Onder het genot van een bak thee haalde ik met een bekende weer haar haakvaardigheden naar boven!

En ook deze lessen passen gewoon in mijn agenda, dus voel je zeker niet bezwaard om eens een lesje te boeken! -> haakles – 1

Wat ga jij haken komende periode?