Geplaatst op

Pompoenen, hét ultieme herfst-artikel!

Ik had al even in mijn hoofd om pompoenen ter decoratie te haken. En toen kwam de herfst. En toen kwamen de heksjes, poesjes, mutsen, Halloween haakwerken. En de pompoenen verdwenen naar de achtergrond in mijn hoofd, agenda en tijd.

Hobbii uit Denemarken heeft allemaal leuke patroontjes en deelde precies op dat moment de pompoenen!

Maar mijn allerliefste schoonzusje wilde wel van die leuke pompoenen op de herfst tafel. Of vensterbank, maakt ook niet uit.

Goede stok achter de deur om ze toch nog even last minute te maken.

Dus toch maar even een dagje vrij gemaakt voor de inkopen en het maken.

Dus toch maar even een dagje vrij gemaakt voor de inkopen en het maken.

Hobbii uit Denemarken heeft allemaal leuke patroontjes en deelde precies op dat moment de pompoenen! Hun patroon was bedoeld voor pompoenen op handpalm formaat.

Maar Bolletje van Katoen zou Bolletje van Katoen niet zijn, als ik dat niet even kon aanpassen.

In plaats van haaknaald 3, gebruikte ik haaknaald 6. In plaats van fijn katoen, gebruikte ik dikke wol van Katia.

En zo groeide de grote pompoenen gaande weg uit mijn naald! Het is weer eens wat anders dan zo’n klein priegelwerkje waar ik de laatste tijd mee bezig was.

En zo groeide de grote pompoenen gaande weg uit mijn naald!

Het laatste naaiwerk vergde ook best wat kracht en inspanning. Spannend wel, of het allemaal goed zou komen!

Het verraste me wel hoeveel materiaal er in gaat. Dat is meer dan je zou denken. Er gaan 2 bollen Katia doorheen, een beetje voor het steeltje, en dan een paar honderd gram aan vulling!

Daarom zijn de grote pompoenen ook niet zo goedkoop als de variaties die je in de grote warenhuizen tegenkomt. Maar ik vertrouw erop dat mijn klanten inmiddels weten dat handwerk gewaardeerd mag worden naar waarde.

En nu pronken er superleuke pompoenen op de vensterbank bij mijn favoriete neefje en zijn ouders! Hij kan er mee gooien, aan likken, eraan trekken. Een beetje recht duwen en ze zijn weer perfect ter decoratie. Super babyproof dus, en ideaal om de herfst mee in huis te halen!

En nu pronken er superleuke pompoenen op de vensterbank bij mijn favoriete neefje en zijn ouders!

Ik maakte meteen maar even van de gelegenheid en hun mooie vensterbank gebruik voor gezellige foto’s van die leuke pompoenen.

De pompoenen zijn van levensecht formaat, een doorsnede van 15 centimeter en de grote zelfs 20 centimeter. En ze staan nu in de webshop! Shop ze hier!

Liever een goedkopere variant, kleiner formaat of een ander herfst-artikel? Bij Bolletje van Katoen kun je altijd je persoonlijke wensen doorgeven, bijvoorbeeld via info@bolletjevankatoen.nl.

Ik ben benieuwd wat jullie gaan bestellen!