Geplaatst op

Speciale verzoeken; het leukste om te haken!

Speciale verzoeken, voor mijn bedrijf het leukste en belangrijkste wat er is!

Prematuur popje
Een voorbeeld van een van de speciale verzoeken; dit is gehaakt voor iemand die een popje wilde met het gewicht en de lengte van een prematuur kindje dat 1 jaar ging worden.


Je kunt bij heel veel wolwinkels materiaal kopen, zoals wol, katoen, haaknaalden, pakketten met patronen, noem het maar op. Ook zijn gehaakte producten die al af zijn nog wel redelijk te verkrijgen op internet en in sommige winkels.

Maar wat als je nu het liefst een specifiek item wil hebben?

Die ene knuffel of dat ene plaatje die je online hebt gezien en nergens concreet kan kopen.
Die verzoekjes zijn voor mij het leukst. Ik wil me daar dan ook het liefst op richten, specifieke producten maken, helemaal op maat en naar wens van jou!

Speciaal verzoekje, airedale hond
Een verjaardag die er snel aan kwam en de klant zocht nog een speciaal cadeau.

Omdat standaard producten overal al te koop zijn, vind ik het zo leuk om net even wat anders aan te bieden. Daarom is het kopje: persoonlijke aanvraag zo belangrijk.
Aan sommige producten is niet direct een prijs te koppelen. Dit gaat om producten waarvan de maat, de kleur, het materiaal en andere details nog te bespreken zijn. Daarom staan deze niet in de Webshop.
Het gaat hier over het algemeen om kleding, of speciale aanvragen voor woondekens. De prijs wordt dan samengesteld aan de hand van je wensen.
Ook kan het dat je in de webshop een mooi product ziet, maar dat je het net anders zou willen hebben samengesteld.

En soms ziet iemand dus ergens een prachtige knuffel op een plaatje, of een patroon terwijl hij of zij zelf niet kan haken. En dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Voor mij zijn de speciale verzoeken ook het leukste om mee aan de slag te gaan.

Natuurlijk is elke bestelling voor mij een feestje. Maar zo’n speciaal verzoek is wel extra leuk. Ik maak geen product die ik al 30 keer heb gehaakt. Ik maak zo’n product dan al gauw met mijn ogen dicht. Prima, maar de uitdaging zit toch in iets wat totaal nieuw is. Iets wat nog niet bestaat, mag ik creëren. Ik maak iets totaal unieks! Hoe bijzonder is dat.

Want jij ontvangt dan een product wat nog nooit iemand heeft gehad!

Yoshi was ook een van de speciale verzoeken; er is er nog maar 1 van gehaakt!

In overleg met jou als klant, komt een speciaal verzoek tot stand. Jij vertelt me je wensen. Als ik voorbeeld foto’s heb, stuur ik deze, zodat jij kan aangeven of dat is wat je zoekt. Soms gebruik ik patronen die al bestaan, ik zoek vooral graag op Pinterest daarvoor. Een openbaar patroon kan ik met jou delen, zodat jij kan aangeven of het goed aansluit bij je wensen en ideeën.

Niet altijd past een patroon precies bij je wensen. Ik kan zelf ook producten ontwerpen. De gehele dierenlijn is door mij ontworpen als bijtring. Hier zijn ook patronen van te vinden in de webshop.

In het proces houd ik jou via foto’s op de hoogte. Laatst vertelde ik wel over het Kleuren Vangen op foto’s, daar moet wel rekening mee gehouden worden. Als je specifieke kleuren wenst, is dat moeilijk op een foto over te brengen. Soms is een klant bezorgd als het pakket onderweg is, omdat de kleur een beetje gokken is op de foto.

Een enkele keer gaat het mis, omdat we dan toch niet goed genoeg hebben afgestemd. Maar dan is de keuze die ik voor de klant maakte ook een prima keuze, gelukkig!

en wat is er nou zo leuk aan die speciale verzoeken?

Maar eigenlijk is iedereen altijd laaiend enthousiast bij ontvangst. Ik krijg filmpjes van blije kindjes, foto’s van peuters die met een knuffel slapen, een moeder die dolgelukkig is met een trui of omslagdoek. En dat maakt het voor mij zo dankbaar om de speciale verzoeken te maken.

Zo’n specifieke aanvraag is dus veel extra werk, om iets voor jou te zoeken of te ontwerpen. Maar het resultaat is geweldig en de enthousiaste reacties maken het ontzettend fijn om er extra moeite voor te hebben gedaan!

Draakjes
Deze speciaal aangevraagde draakjes bleken razend populair!

En regelmatig zorgt zo’n speciale aanvraag voor meerdere bestellingen. Zo is er nu een hele drakenlijn opgezet! Het grootste compliment voor mijn werk natuurlijk!

Wat voor speciale aanvraag ga jij doen?