Geplaatst op

Starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?

Ik deel naast mijn volledig afgewerkte artikelen ook graag mijn andere producten uit de winkel aan. De starterspakketten bijvoorbeeld. Ook heb ik patronen in de winkel liggen en kun je bij mij 1 op 1 lessen boeken. Maar even over die starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?

starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?
starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?

Ik kreeg bij het adverteren met de starterspakketten in een facebook groep hele nare reacties. Nu trek ik me daar niet zo heel veel van aan, want elke reactie zorgt voor meer zichtbaarheid, mensen gaan in discussie, nemen het voor me op of gaan mee met de criticus. Het raakt me niet persoonlijk, omdat ik inmiddels weet wat ik waard ben en wat mijn bedrijf betekent voor mij en de klanten.

Het zet met wel aan het denken over het beeld dat mensen hebben van mijn producten. Haken kan toch bijna iedereen? En anders kan je oma het wel, laat je haar dat dekentje of knuffeltje haken. Wij hebben Bolletje van Katoen echt niet nodig hoor!
Als je er echt zo over denkt, even goede vrienden. Ik hoef je niet over te halen om alsjeblieft mijn producten te kopen. Ik lever 10 keer liever een klein product dat met liefde wordt besteld en ontvangen, dan dat ik bij iemand een grote bestelling aflever, die vervolgens alleen maar kritisch en negatief is. Leuk voor het geld, maar jammer van de reactie. Doe mij maar tevreden klanten.

ik hoef je niet over te halen om mijn leuke producten alsjeblieft te kopen
ik hoef je niet over te halen om mijn leuke producten alsjeblieft te kopen

De starterspakketten geven ook een leuke discussie. Ik vond het wel interessant. Ik lees namelijk wel alle reacties en doe ook wat met de inhoud. Zouden mensen een punt hebben? Is er nog wat te verbeteren aan mijn product? Of zit het hem in de communicatie over mijn product? Mooie stof tot nadenken.

En nadenken doe ik genoeg, er zit absoluut een plan achter alle producten in de winkel en alle posts op sociale media. Het is niet even een schreeuw om aandacht, jij als klant leert mij kennen en weet waar je aan toe bent. Ik ben persoonlijk en wil jou iets leveren waar je echt wat aan hebt.

Kan een haakpakket mij of mijn kind iets bieden?

Je kunt met een starterspakket ook een kroontje haken
Je kunt met een starterspakket ook een kroontje haken

Even een zijstraatje; mijn zoon zit nu in groep 3. Mijn dochter leerde 6 jaar geleden nog het ‘aan-elkaar-schrift’. Mijn zoon niet. Dit heeft ook te maken met het speciaal onderwijs waar hij op zit, alleen het leren lezen is al uitdaging genoeg als je hoofd vol is met prikkels. Maar er is iets anders gaande, wat ik leerde in het onderwijsmuseum.

Kinderen speelde vroeger met tollen, knikkers, en touwtjes. Nu swipen en tikken we bijna alleen nog maar. Het aan elkaar schrijven is moeilijker geworden. Of het spelen is moeilijker geworden nu we niet meer aan elkaar schrijven, het is een kip en ei verhaal. Wat een verarming van onze motorische vaardigheden!

Vroeger konden kinderen van 5 al goed breien en haken, dit leerden we in de kleuterklas. Ja ik ook en zo oud ben ik nog niet. Ik ben geboren in 1987 en begon in 1991 in de kleuterklas. Toen deden we nog veel aan handwerken en spelletjes voor de fijne motoriek, zodat we op 6 jarige leeftijd goed konden leren schrijven. De letters had ik nog niet geleerd op mijn tablet, want die had ik nog niet. Ik schreef op een krijtbordje met een krijtje. Een lei, zo’n kleintje voor in je laatje.

wil jij ook leren haken?
Ik heb ook een starterstechniekenboek met de allereerste steken om het haken vanaf het begin aan te leren

Toen ik dit hoorde, stond ik versteld. Dit is echt zonde. Ik weet niet of de tijd van meer spelen nog gaat terugkomen, maar ondanks de verrijking van de schermpjes, zie ik ook echt dit grote nadeel. Ik zie namelijk dat mijn kinderen van 7 en 11 nog helemaal niet kunnen breien en haken. Als ik het ze wil leren, zie ik ook hoe moeilijk het voor ze is. Maar als ik het toen kon, dan moeten zij het toch ook kunnen? Daar moet verandering in komen!

Ik heb een paar jaar geleden daarom al een start gemaakt met het haaktechnieken E-book, de haapakketten en de starterspakketten. Dit kan een aanvulling zijn voor iedereen. In de lockdowns heb ik gezien dat samen spelletjes en werkjes doen echt een verademing was naast al het schoolwerk en televisie kijken. Je doet samen iets gezelligs en je leert er ook nog een hoop van.
Want je kunt met een haaknaald van een bolletje draad dus van alles maken!

Starterspakketten, zijn die nou echt zo nodig?

Als jij alle voordelen ziet van een kant en klaar pakket, met alle uitleg en materialen, en je weet hoe goed het is om eens motorisch uitgedaagd te worden, zonder schermpjes erbij, dan is een haakpakket dus zeker een top product!


Shop jij ook een leuk haakpakket?