Geplaatst op

Terug van weggeweest, met nieuwe haak inspiratie!

Zo, daar ben ik weer, terug van weggeweest. Dit jaar bewust eens even niet te veel online geweest en nu ook geen opdrachten gehaakt in de vakantie. Behalve 1 voor mijn zoon, maar dat telt niet voor de winkel, dus dan zie ik het niet als een haak opdracht. Maar daarmee staat Bolletje van Katoen niet helemaal stil! Voor de vakantie schreef ik al een blog over dat een vakantie kan zorgen voor nieuwe inzichten (je leest hem HIER ). En nu: Terug van weggeweest, met nieuwe haak inspiratie!

Terug van weggeweest, met nieuwe haak inspiratie!
Terug van weggeweest, met nieuwe haak inspiratie!

Terug van weggeweest, met nieuwe haak inspiratie!

En wat zijn dan alle nieuwe plannen? Sowieso staat er alweer een lijst nieuwe opdrachten klaar, van klanten die wisten dat zij begin augustus weer aan de beurt waren. Wat een vertrouwen en geduld dat zij zo lang wachten op hun speciale product!

En dat is precies waar ik naar toe wil. Ik laat zien dat ik geen Bol.com ben die de volgende dag levert. Daarmee zou ik mijn talent en kwaliteit echt tekort doen.

Ik maak persoonlijke en unieke producten met mijn eigen handen, gehaakt met geduld en liefde, speciaal voor jou ontworpen. Dan gaat daar tijd in zitten, het is meer kunst dan productiewerk en daarom neem ik de tijd voor jou producten.

En de klanten zien dit en betalen mij hiervoor en dat vind ik echt een eer. Een grotere waardering dan de dankbare reviews en persoonlijke berichten kan ik me niet bedenken.

Maar is dat dan het haakwerk wat ik wil blijven doen?

Ik wil zeker niet stoppen met deze speciale producten maken. Ik ga me absoluut focussen op de unieke persoonlijke aanvragen, naast de vaste producten die in mijn winkel te koop zijn.

Maar ik voel dat er meer is en dat ik meer wil. Ik wil mijn passie delen. Ook is het arbeidsintensieve werk niet haalbaar voor 7 dagen in de week (of 5 zoals een normale werkweek). Ik denk dat ik snel in reumatiek achtige klachten zou vervallen als ik nu fulltime producten ga haken.

Dus om te bedenken wat er nog meer mogelijk is, ben ik begonnen met de 1 op 1 haaklessen begin dit jaar. En dat beviel van beide kanten zo goed, dat dit mij tot nieuwe inspiratie bracht!

Granny Thee
Met klanten haal ik hun oude vaardigheden weer op of oefenen we een techniek die de klant nog niet onder de knie heeft

De 1 op 1 haaklessen zijn zeker iets waar ik mee doorga. Ik ben dol op het persoonlijke contact. Behalve het inhoudelijke haakwerk, kom je tot contacten en gesprekken die je ergens anders niet zomaar vindt.

Wil jij ook een 1 op 1 haakles volgen? Dat kan je HIER boeken!

Maar is dat dan de enige uitbreiding die ik wilde doen? In gesprek met andere ondernemers kom ik steeds tot nieuwe ideeën die ik dan weer even laat bezinken.
Ik ben zelf een druk bezette moeder en ik wilde bijvoorbeeld weer gaan dansen. Dit voornemen heb ik al 6 jaar in mijn hoofd en pas nadat ik dit bij mijn moeder uitsprak, is het me gelukt om dit te organiseren. Zij kwam namelijk een groep tegen die precies bij mij paste en in die tijd kon zij oppassen op mijn kinderen.

Ik weet zeker dat er andere mensen zijn, die om wat voor reden dan ook niet toekomen aan hun lang gekoesterde de wens om het haken (weer) op te pakken. Hoe leuk is het dan als je elke week of elke maand samenkomt met een klein groepje en een instructrice die jou op weg helpt en je blijft uitdagen om nieuwe ideetjes te proberen.

Wat gaat er dan nu gebeuren?

Voordat ik dit allemaal rond heb, moet er natuurlijk het een en ander voorbereid worden. Ik ga dus niet na de zomervakantie al inzetten op de lessen. Maar het lijkt mij geweldig om op een prikkelende, creatieve en duurzame locatie met een gezellig groepje te gaan haken (of ander handwerk), zodat jij als deelnemer weer kan doen wat je al zolang wilde gaan doen! En dat in een gezelschap die dit ook zo voelt.

Zo kan ik mijn passie echt doorgeven aan mijn omgeving, los van de producten die ik zelf blijf haken.

Geïnspireerd geraakt? Neem zeker even contact met me op als iets in deze blog jou aanspreekt! Ik kan nu namelijk direct al met jou iets inplannen als jij een bepaalde persoonlijke vraag hebt rondom haaklessen of vragen over technieken. En als jij dat met een bekende samen wil doen, is daar ook heel veel in mogelijk!

Zie ik je snel in mijn inbox?
Je kunt contact opnemen via www.bolletjevankatoen.nl/contact of de mail: info@bolletjevankatoen.nl

Tot snel op de haaklessen!