Geplaatst op

Vaderdag 20 juni 2021

Morgen is het vaderdag. Althans, in Nederland vieren we het morgen.

Het is in heel de wereld een bekende feestdag, maar wordt overal op een andere dag gevierd. In Nederland vieren we het sinds 1937 op de 3e zondag van juni. De reden waarom is ook wel grappig. Wist jij dit?

Vaders deden in 1937 nog weinig in het huishouden. Zij hadden de zware taak om 6 tot 7 dagen per week zware arbeid buiten te verrichten, zodat er geld verdiend werd. Moeder zorgde thuis voor alles. Alleen op moederdag, in mei, nam vader 1 dag haar taken op zich. En als hij dat goed deed, werd hij die 3e zondag in juni beloond met een heuse vaderdag. Een dag waarop hij eens niet hoefde te werken en door zijn gezin extra in de watten werd gelegd.

In Nederland vieren we het sinds 1937 op de 3e zondag van juni. De reden waarom is ook wel grappig. Wist jij dit?

Dat is tegenwoordig wel anders, maar de traditie is gebleven. Nu bedanken we de papa’s hoe fijn het is dat ze onze papa zijn.

En nu kun je papa die dag verwennen met van alles en nog wat. Van knutsels van de kinderen tot enorme BBQ’s en buitenkeukens. Ik heb alles al eens op de sociale media voorbij zien komen.

Dat is tegenwoordig wel anders, maar de traditie is gebleven. Nu bedanken we de papa’s hoe fijn het is dat ze onze papa zijn.

Wel leuk natuurlijk, om eens een dagje extra verwend te worden. En niet eens omdat je jarig bent!

Uit mijn eigen klantenkring begreep ik vooral dat vaderdag voor hen iets was wat je groots viert met je kleinere kinderen. Knutsels en een dikke kus, ontbijtje, misschien nog een leuk uitstapje. Maar eenmaal als de kinderen groter worden, verwaterd de traditie wat.

Om mijn klanten daarom goed te bedienen, richt ik mijn actie vooral op de gezinnen met de kleinere kinderen.

Een paar jaar geleden was de stropdas een groot succes. Dus die heb ik er weer bij gepakt. Het is zo’n leuk gebaar en ook nog praktisch. De stropdas kan ook echt gedragen worden. Hij is hetzelfde formaat als een echte stropdas.

Een paar jaar geleden was de stropdas een groot succes.

De deadline is inmiddels verlopen en dit weekend richt ik me even op wat andere dingen. Ik ben altijd rond vaderdag jarig en we kunnen nu eindelijk weer wat mensen ontvangen.

Na het afronden van de laatste stropdassen, was het dus tijd voor verjaardagsboodschappen. Hoe ging dat ook alweer?

Naast haken vind ik bakken ook erg leuk, dus voor vaderdag en de verjaardagslunch staan er alvast een taart en lekkere broodjes klaar. En dan komt er later nog meer visite, dus ik kan genoeg in de keuken staan en met iedereen bijkletsen.

Hoe breng jij je weekend door? Wat doen jullie morgen met vaderdag?

Wat doen jullie morgen met vaderdag?

Ik ga na alle vaderdag en verjaardagsperikelen weer door met het haakwerk. Heb jij nog leuke ideeƫn voor mij?