Geplaatst op

‘Waarom ben je niet aan het haken, mama?’

‘Waarom ben je niet aan het haken, mama?’

Zomaar even een opmerking die hier vanmorgen voorbij kwam. Zo grappig hoe gewend de kinderen zijn aan een mama die bijna altijd aan het haken is.

Zo grappig hoe gewend de kinderen zijn aan een mama die bijna altijd aan het haken is.

Maar in plaats daarvan had ik schermtijd, terwijl zij dat na een tijdje niet meer mochten. Ook niet eerlijk!

Zo’n webshop waarmee ik haak komt vast bij iedereen over alsof ik alleen maar lekker op de bank ontspannen zit te haken. Het ene project na het andere. En dat is natuurlijk wel een beetje waar. De grootste activiteit is het haken zelf. De ene keer een luiaard, dan weer babykleding of olifanten. Verzin het maar en het wordt hier gemaakt.

Maar nu wilde ik me even goed focussen op het toevoegen van producten en het vullen van mijn Pinterest borden. Dat is nu nog niet klaar, maar daar wordt aan gewerkt! Dus zit ik een beetje aan mijn scherm gekluisterd dit weekend. Iets waar ik misschien niet heel goed in ben, maar wel iets wat belangrijk is om het achter de schermen goed draaiend en onder de aandacht te houden. Want zo’n webshop wordt niet vanzelf bekend en groot, daar moet best het een en ander voor gebeuren.

Heb jij ook Pinterest? Misschien is het leuk als we elkaar volgen! Tot nu toe is het bord van Bolletje van Katoen nog niet heel erg gevuld, maar daar ga ik dit weekend verandering in brengen. Steeds in etappes, want alle papa’s en mama’s die dit lezen weten ook dat er tussendoor in een weekend genoeg andere dingen te doen zijn.

En wat misschien niet iedereen heeft, maar ik wel; een spanningsboog van een paasei. Niet zo groot en lang dus. En na een tijdje computeren, haak ik dus letterlijk af, voor even iets anders. Dat is soms niet heel productief voor de korte termijn, maar anders is er na een weekend alleen maar naar het scherm gestaard zonder resultaat.

Waarom ben je niet aan het haken, mama?

Maar als we elkaar gaan volgen op Pinterest, zien we dat bord vanzelf voller worden! Leuk!

En jij hebt vast allemaal andere ideetjes, wellicht totaal niet haak gerelateerd, wat voor mij ook leuk kan zijn! Want naast haken heb ik natuurlijk privé ook genoeg dingetjes te verzinnen en te doen. Ook activiteiten voor kinderen en ideeën voor in huis bekijk ik altijd graag op Pinterest.

Ga jij me ook volgen op Pinterest?

Wat ik graag op Pinterest wil gaan laten zien, zijn mijn producten en mijn haakpatronen. Vaak gaan mensen op Pinterest zoeken als ze iets willen haken, maar er geen patroon van hebben. Op Pinterest is daar het aanbod ook het grootst voor. Maar ook de gehaakte producten zelf passen er goed bij.

Waar kun je Bolletje van Katoen inmiddels allemaal vinden>

1. Facebook Pagina:

Dit was het eerste waar Bolletje van Katoen mee begon en hier is het meeste van het assortiment te vinden in de foto’s.

2. Faceboek Groep:

Sinds kort is er ook een Facebook groep, zodat ik meer contact kan maken met jou als klant en geïnteresseerde volger.

2. Instagram:

Inmiddels vindt je hier ook heel veel van het assortiment van Bolletje van Katoen.

4. LinkedIn:

Hier richt ik me vooral op de zakelijke aspecten van het runnen van de webshop. Ik laat er geen producten zien, omdat ik daar geen consumenten tref. Wel laat ik zien waar ik mee bezig ben, door evenementen en blogs te delen.

5. TikTok:

Dit is een vrij nieuw platform voor mij, waar ik sinds enkele weken mee aan het stoeien ben. Er staan al heel wat filmpjes online, die steeds beter gezien en geliked worden.

6. Twitter:

Het twitteraccount heb ik al heel lang geleden aangemaakt, maar nooit goed bijgehouden. Dit probeer ik nu weer goed up to date te houden, maar hier komt niet heel veel respons. Toch houd ik het nu bij, omdat er wel groei in lijkt te komen.

7. Google:

Via google kun je de website vinden en doorklikken naar de verschillende sociale media. Verder moet ik nog een beetje leren en inlezen wat ik er verder mee kan.

8. Website:

En het belangrijkste: De website zelf! Uiteindelijk is dit de plek waar jij je producten koopt bij mij.

En het belangrijkste: De website zelf! Uiteindelijk is dit de plek waar jij je producten koopt bij mij.

Voor jou dus genoeg kanalen om mij op te volgen! En soms komt de contect erg overeen, maar toch zal je zien dat elk platform weer iets verrassends en unieks heeft!

Wat er nog moet gebeuren: de shops van Facebook en Instagram. Helaas lukt mij dat als digibeet niet zo heel goed. Ook op afstand met verschillende experts is dat nog niet echt goed gelukt. En als iets bij mij niet lukt, verliest het de focus. Zonde, want vanuit een foto doorklikken vind jij als klant natuurlijk makkelijk en leuk! Dus mocht je een expert zijn; laat het me vooral weten!

En nu dus ook nog ‘even’ Pinterest er bij, want ook hier ligt een hoop potentieel voor Bolletje van Katoen.

Wat ik verder ga doen net mijn schermtijd? Voorbereiden op de nieuwe week, nieuwe posts overal en ook weer voorbereiden op de nieuwe opdrachten. Ik vind het vaak erg fijn om online een pagina klaar te zetten met een patroon voor mijn eerstvolgende opdracht. Als dit niet op internet staat, maak ik een beschrijving in mijn notities. Ook schrijf ik dan in mijn notities wel materiaal ik nodig heb. De naam, kleur, dikte en materiaal van de wol, welke naald ik moet hebben, moet ik vulling hebben? Moet deze vulling nog worden gewassen? En zo ontstaat er een hele werkbeschrijving voor mijzelf, zodat ik niet ergens midden in het proces vast loop en noodgedwongen stil val. Want als ik om 21:30 ‘s avonds te kort heb aan een bepaalde kleur wol, kan ik niet meer naar de winkel. En dit kan ook niet altijd de dag erna. En dit zijn kostbare dagen voor jou als klant, om te moeten wachten op je product.

Een inkijkje in al mijn to do lijstjes!

Zo lijkt dat relaxte haken op de bank meteen een beetje anders he? Er gaat een heleboel meer achter schuil, dan af en toe eens een leuk plaatje posten op Facebook. Het leuke is wel dat er veel respons komt en dat ik zo dus veel contact heb met jou als (potentiele) klant.

Laat jij mij ook weten wat jij online het leukst vindt wat je tegenkomt van Bolletje van Katoen?