Geplaatst op Geef een reactie

Waarom een persoonlijk ontwerp laten haken?

Ik breng graag mijn persoonlijke aanvragen onder aandacht. Ik haak ze graag, ik word er ontzettend enthousiast van. Maar waarom een persoonlijk ontwerp laten haken? Wat is er voor jou als klant nou zo mooi aan een speciale aanvraag?

Waarom een persoonlijk ontwerp laten haken?
Waarom een persoonlijk ontwerp laten haken?

Waarom een persoonlijk ontwerp laten haken?

Het is zo gaaf om een product te maken dat volledig uniek is en wat voor jouw als klant. Waarom vind ik dat zo gaaf?

Hoe tof is het voor mij als ondernemer, dat klanten mij persoonlijk benaderen omdat ze mijn speciale product willen hebben? Alleen dat maakt al dat ik ontzettend blij word van het haken van speciale aanvragen. Het is hartstikke leuk om producten te leveren die al jaren in mijn assortiment zitten, of leuke patronen te haken.

Maar het geeft mij een enorme kick dat de klant mij het vertrouwen geeft met zijn of haar bijzondere vraag. Waarom een persoonlijk ontwerp laten haken?

Achter elke vraag zit een uniek verhaal. Vaak is het een gezellig of lief verhaal, of zit er niet eens een sentimentele waarde achter. Zo mocht ik laatst een bos tulpen haken, omdat een volger dit op haar tijdlijn voorbij zag komen. Deze vallen onder de speciale aanvragen en maak ik met ontzettend veel plezier. Maar hier zit verder geen emotionele reden achter. Wel ontzettend tof om te mogen maken. Want deze volger heeft het vertrouwen in mijn werk en geeft toch haar geld uit aan een opdracht waar ik dus mee aan de slag mag. Wat een eer!

Wat mag jij verwachten als klant?
Wat mag jij verwachten als klant?

Maar wat mag jij nou als klant verwachten van een speciale aanvraag?

Behalve dat het dus mij een hoop plezier en energie geeft, mag jij ook zeker wat verwachten van jouw speciale aanvraag.

Ik weet dat iedereen hard werkt voor hun geld en dat het dus echt wel bijzonder is als dit hard verdiende geld bij mij wordt uitgegeven. Ik wil daar zorgvuldig mee omgaan. Dus daar mag ik wel wat tegenover zetten.

In mijn missie en visie heb ik de duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan. Maar er is meer. Want jij mag ook zeker rekenen kwaliteit, een uniek artikel en natuurlijk het vereeuwigen van een speciale herinnering in het haakwerk dat ik voor jou ontwerp.

kwaliteit

Ik zorg ervoor dat ik jouw mooie producten haak met goede kwaliteit garen. Deze koop ik in bij collega handwerksters in de regio (want duurzaam). Zoals bij de breicaravan. Zij zijn zo goed in hun vak, dat ik er de beste adviezen krijg voor het materiaal en de kleuren. Ook krijg ik er soms fijne tips, omdat ik regelmatig vertel wat ik ga maken van het gekochte materiaal. Soms levert dit een fantastische oplossing op, waar ik zelf nog niet aan had gedacht. En het materiaal dat ik dan nodig heb, hebben zij bijna altijd in huis.

Behalve het materiaal, zorg ik ook voor een goede afwerking. Ik gebruik de juiste maat naalden bij het materiaal, zodat er geen grote gaten vallen of anderzijds jouw product stug wordt, afhankelijk van jouw vraag. Ik zorg ervoor dat draadeindjes netjes worden weggewerkt. Kortom, een veilig en net product, waarvan jij mag verwachten dat het jaren mee kan gaan.

Waarom Bolletje van Katoen?
Waarom Bolletje van Katoen? Jouw product is uniek!

uniek

Behalve dat ik zorg voor kwaliteit, zorg ik ook voor een uniek product. Elk product wat je ontvangt van Bolletje van Katoen is uniek. Het is op maat gemaakt, met de hand. Daardoor is het helemaal op jouw wens aangepast. Je kiest niet uit voorgeselecteerde kleuren, je geeft aan wat voor kleur je mooi vindt en ik ga dit voor je inkopen!

En van een handgemaakt product is nooit een tweede hetzelfde, ondanks het gebruik van eenzelfde patroon.

speciale herinnering

En het belangrijkste vind ik de speciale herinnering die ik voor jou maak. Zo zie je hierboven een prematuur popje. Net zo lang en zwaar als wanneer een kindje ter wereld kwam, veel te vroeg en vechtend voor het leven. Dat raakt mij. De meeste van deze popjes mocht ik maken voor kindjes die hun eerste verjaardag gingen vieren. Wat een opluchting. Helaas loopt het niet altijd zo rooskleurig af. Het popje mag dan een warme en tastbare herinnering zijn voor de familie. Ik krijg kippenvel van de prachtige reacties hierover.

Ook overleden huisdieren heb ik mogen namaken. Kinderen die een replica van hun hond in bed kunnen nemen, ook al leeft het dier al een hele tijd niet meer. Hartverwarmend dat ik dit mag betekenen.

Dit maakt mijn haakwerk zoveel meer dan gewoon een bijbaan om wat te verdienen. Ik verdien sowieso geen kapitalen met arbeidsintensief handwerk, maar het is zoveel meer als je er zulke mooie momenten mee beleeft. Mooie gesprekken, Ć©cht persoonlijk contact, een hartverwarmende reactie als de klant het mag ontvangen. Daar doe ik het voor en dat motiveert mij om dit werk te blijven voortzetten.

Welke speciale aanvraag zal jij bij mij doen?

Producten uit deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *