Geplaatst op Geef een reactie

Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen?

Ik schreef afgelopen week een post met daarin informatie over B2B. Daarin legde ik niet zo goed uit wat het betekent, alleen maar dat het een mogelijkheid is. Ik krijg dan toch regelmatig reacties op zo’n soort post, met ‘Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen?

Dat leek me een mooie aanleiding om eens in een blog over te vertellen. In een post is dat toch wel teveel informatie, maar in een blog kan ik uitgebreid vertellen wat voor mij B2B inhoudt.

Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen?
Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen?

Wat betekent Business to Business?

Allereerst is het goed om te weten wat Business to Business eigenlijk betekent. Voor veel ondernemers is het een bekende term, maar de meeste van mijn volgers zijn particulieren en kopen bij mij, zoals ze ook kopen bij de andere webwinkels en winkels in de winkelstraten. Als je zo’n volger bent en geen ondernemer bent, is Business to Business vaak een vage term.

Maar in de zakenwereld zit er een definitie achter deze term. Daarom kan ik het niet zomaar te pas en te onpas gebruiken, om bijvoorbeeld interessant mee te doen.

In de marketingwereld wordt de volgende uitleg gegeven: Wat is Business-to-Business? | B2B, BtB, en wat zijn voorbeelden?

Dit is dan ook de definitie die ik aanhoud in mijn bedrijf. Er is verder geen wet die zegt wanneer een bepaalde levering wel of niet B2B mag heten. Ik mag zelf mijn prijzen bepalen, omdat ik alles zelf maak. Ik mag een particulier met een vraag voor een grote oplage dus ook zakelijke tarieven aanbieden. Ik zal dus niet vragen om een KvK nummer bij jou als klant en ik ga niet onderzoeken of jij wel echt een zakelijke klant bent.

Waar B2B vooral op neer komt, is dat jij de producten inkoopt met een ander doel dan dat je ze puur voor jezelf in persoonlijke kring gaat gebruiken. Je koopt geen 20 paar sleutelhanger voor jezelf, maar je kan wel 20 paar sleutelhangers kopen om te geven aan de gehele familie met Kerst. Daarvoor hoef je dus geen bedrijf te zijn.

Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen?

Nu de officiele kant helder is, kan ik verder vertellen over wat ik aanbied in Business to Business contact.

Een groot bedrijf zal wat strakker op de voorwaarden zitten met het verschil tussen zakelijke of particuliere klanten. Ik doe dit bewust niet.
Ik heb er geen voordeel aan als jij wel of niet een KvK nummer hebt en of jij wel of niet een groot bedrijf bent. Als jij bij mij inkoopt, is jouw bestelling hetzelfde als die van een klant die 1 mutsje koopt. Ik vind die klant net zo waardevol en belangrijk als de klant die 6 honden bij mij bestelt.

Waarom dan wel het verschil tussen Business to Business en particuliere verkopen?

Daar is wel degelijk over nagedacht. Ik wil voor de losse webshop verkopen de prijzen houden zoals ze in de winkel te koop staan. Als jij mij een privebericht stuurt over een vest, is de prijs een vaste prijs. Er wordt niet in persoonlijk contact onderhandeld of aangepast. Dit geeft mij houvast en een duidelijke richtlijn en jij als klant weet zo ook waar je aan toe bent.

Als jij kiest voor 6 vesten in de webshop, betaal je de vaste prijs uit de webshop. Dan ben je geen zakelijke klant, maar dan kies jij er zelf voor om meerdere producten in 1 koop te bestellen tegen de reguliere vaste prijs.

Een aantal jaren geleden begon het contact met andere ondernemers te lopen en ontstond de B2B vraag. Een ondernemer die slofjes wil verkopen bij de genaaide pakjes in haar webwinkel, zal niet zo snel een reguliere koop bij mij in de webwinkel doen. Deze vraag komt bij mij binnen via persoonlijk contact en hier wordt dan gevraagd om een aangepaste prijs, vanwege de grote hoeveelheid die er wordt besteld. En ook omdat ik van alles hetzelfde artikel moet maken. Er komen 20 paar sloffen van dezelfde maat en kleur. Dus ook hiervoor koop ik weer groot materiaal in.

Bij 20 paar sloffen voor jouzelf als particulier, in ieder een andere kleur en maat, gelden dan namelijk niet de zakelijke tarieven, ook al koop je ze in 1 aankoop.

Wat betekent B2B bij Bolletje van Katoen? Om te laten zien naar de buitenwereld, zowel de mede ondernemers als andere geïnteresseerden, dat ik een serieus bedrijf heb, dat ingeschreven staat en serieus inkoopt en verkoopt, is Business to Business een nette aanvulling. Het laat zien dat ik ook bereid ben om grote opdrachten aan te nemen en ik laat zien dat ik mijn afspraken nakom en snel lever.

Enthousiast geworden?

Wil jij ook op Business to Business basis bij me inkopen? Dat kan! Je kunt mailen (info@bolletjevankatoen.nl), of een bericht achterlaten op de contact pagina – > contact

Artikelen in deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *