Geplaatst op

Wat gebeurt er nou in een week bij Bolletje van Katoen?

Wat gebeurt er nou in een week bij Bolletje van Katoen?

Dit ben ik, Josyanne, moeder van 2 kinderen en eigenaar van Bolletje van Katoen.

Het leek me wel een keer leuk om jullie te laten zien wat er in een week bij Bolletje van Katoen gebeurt. En ook interessant om te weten wat ik er allemaal bij doen.

Wie ben ik?

Ik ben Josyanne Janssen, 34 jaar en moeder van 2 kinderen. Ik heb een baan in de gehandicaptenzorg voor ongeveer 3 dagen per week. Ik mag mijn eigen agenda indelen, wat voor mij als moeder en webshopeigenaar echt heel prettig is. Dit is ook hard nodig, want mijn kinderen hebben wat extra aandacht nodig en het meeste daarvan pak ik zelf op.

Ik ben ook ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg

Hoe ging de afgelopen week?

En dan word het interessant, want wat doe ik dan zoal de hele week?

Afgelopen maandag kon ik weer aan het werk, na een week quarantaine met de kinderen. De klas van de jongste was nog wel thuis, want de juf was ook ziek. Dus op zondagavond kon ik regelen dat mijn moeder mijn zoontje een dag mee op sleeptouw nam. Door storm Corrie konden ze niet helemaal alles doen wat er bedacht was, maar het was een leuke dag.

En ik? Ik ben van 9.00 tot 16.00 op huisbezoeken geweest. Ook moest er nog een en ander overlegd worden over bepaalde casussen en hoe om te gaan met al die zieken en quarantaines.
Om 16.00 moest ik ook naar de huisarts voor mijzelf. Die wil graag in gesprek blijven over de drukte in mijn leven. Het onderwerp ADHD kwam aan bod. En bij ons beiden viel het kwartje hoe het nou komt dat ik kies voor zoveel hooi op zo’n vorkje voor een mama alleen. Wederzijds begrip is al zo prettig, waardoor ik eindelijk eens niet het gevoel kreeg me te hoeven verantwoorden voor mijn ogenschijnlijke enorme onhandige keuzes.

Ik doe het dus gewoon goed op chaos, druk en prikkels. Om vervolgens af en toe te crashen.

Ik doe het dus gewoon goed op chaos, druk en prikkels.

Om 17.00 haal ik de kinderen op, ieder op een ander adres. Zij mogen op de Playstation, zodat ik rustig kan koken.

Die avond komt de webshop aan de beurt. Ik zou nog een bijtring rammelaar als voorbeeld haken voor een project waar ik met iemand mee bezig ben. Een mede-ondernemer is een webshop aan het opzetten en via een bepaalde constructie komen mijn producten ook in die digitale winkel. Maar dan moeten er wel foto’s beschikbaar zijn. Dus dan maak ik voorbeelden. Die avond maak ik een eenhoorn bijtring, die ik later met jullie ga delen.
De foto’s maak ik de volgende ochtend bij daglicht.

Op dinsdag kunnen beide kinderen naar school, hoera! Want ik heb officieel een vrije dag van de loondienstbaan, maar ik heb nog wel wat telefoontjes en mailtjes te doen. Dat ga ik om 9.00 doen onder het genot van een bak koffie.

Mijn afspraak van 13.00 (over mijn kinderen) vraagt of ik eerder kan. Dan maar meteen afspreken, dan heb ik daarna tot 14.45 mijn handen vrij. Want ik wil nog de productfoto’s van de eenhoorn maken en ik moet nog langs mijn plaatselijke wolwinkel, de Breicaravan.

De afspraak duur 1,5 uur, maar is best pittig. Even een belletje met mijn mama dus. Even van me af gallen. En dan even haken, want dat ontspant. Het is zo handig dat ik alle bestellingen altijd in aparte tasjes klaar leg, met materiaal die er voor nodig is. Zo kan ik gewoon het eerste pakken wat er moet gebeuren en hoef ik niet in een planning of mijn geheugen te graven wat er moet gebeuren.
Als ik de foto’s heb gemaakt, app ik ook nog even met wat vrienden en vriendinnen. En even een update naar iedereen die betrokken is bij mijn kindjes.

En dan lekker naar de wolwinkel. Ik heb een lijstje en kan altijd even lekker kletsen met de dames van de winkel. Wat een opluchting dat ze weer open zijn! Hier koop ik flink in, want er is een grote bestelling geplaatst. Superleuk!

Als ik om 15.00 de jongste uit school haal, gaan we na ons tussendoortje en wat huishoudelijke klussen door naar zwemles. Daar neem ik me altijd voor om aan de sociale media te werken, maar toch klets ik vaak met andere mama’s, waardoor ik ‘s avonds weer uitloop in mijn planning. In de avond besteed ik dus mijn tijd aan het inhalen van wat reacties die open staan en het actief zijn in groepen waar je elkaar support.

Zo waar!

Op woensdag werk ik van 9.00 tot 20.30 bij de loondienstbaan. Dat lijkt lang, maar doordat je op huisbezoeken komt, is het goed te doen. In mijn pauze werk ik de sociale media van Bolletje van Katoen bij. Na 20.30 probeer ik nog even wat kleine dingen bij te werken, maar woensdagavond mag ik van mezelf verplicht niks doen. Dit heb ik nodig, anders blijf ik maar doorgaan. En na bijna 12 uur werken moet ik eigenlijk lekker bijkomen.

Mijn kinderen slapen die nacht niet thuis en worden door anderen naar school gebracht op donderdag ochtend, dus dan kan ik in de ochtend even wat mails beantwoorden. Er is een webshop bestelling gedaan. Vaak krijg ik een persoonlijk bericht of mailtje, een webshop bestelling zonder persoonlijk contact komt niet heel veel voor.
Ik zie dat het een bestelling uit de voorraad is. Dat is fijn, want zo kan ik het voor de klant direct verzenden. Dus dit ligt 8.30 in de brievenbus en dan ga ik door naar mijn werk. Ik word nog gebeld onderweg, voor dingen rondom de kinderen, dus dat moet ik na 15.00 maar even regelen.

Om 15.00 zijn de kinderen uit school. We halen een cadeautje voor een kinderfeestje en nemen lekker de tijd om te ontspannen. Ondertussen moest ik nog een 2e bijtring maken. Ik kijk in mijn agenda en zie dat vrijdag als het goed is een vrije dag is. Ik besluit vandaag alleen mails en reacties te beantwoorden.

Vrijdag is mijn vrije dag, lekker rustig?

Vrijdag is boodschappendag en heen en weer rennen voor de kinderen. Een begeleider laat nog weten dat ze er om 13.15 is, ohja, er stond wel wat op de planning. Geeft niet, ik kan mooi even de was doen als zij er is. Zij gaat wat met de jongste doen namelijk.

Op die vrije vrijdagochtend klets ik wat bij met mensen op de markt en drink ik rustig koffie. Ik maak een draakje, waarover ik jullie later meer vertel.
Ik app nog een klant waarvan de bestelling al een tijdje klaar ligt. Ook app ik nog met iemand over het kleding ruil project waar ik aan mee doe. En ineens is het alweer 11.45 en moet ik de kinderen gaan halen.

Op vrijdagmiddag komt een vriendinnetje spelen en leg ik ondertussen alle lopende bestellingen klaar. Ik heb per bestelling het materiaal klaar liggen in een tasje. Deze liggen op volgorde van bestelling.
Wij gaan op zaterdag op familie bezoek in Friesland en ik krijg een berichtje of ik nog iets voor iemand kan meenemen. Ik zit net met mijn neus in de voorraad, ik heb het materiaal voor handen en het artikel is in een avondje gemaakt. Het kan dus zonder verzendkosten mee naar Drachten!

Ik zit net met mijn neus in de voorraad.

En dan zit de werkweek er alweer op en leg ik alle spulletjes ‘s avonds klaar voor een dagje Friesland. Wij gaan in de avond weer naar huis, want dat is rustiger voor mijn kinderen.

En dan is het ineens zondagochtend en zit ik klaar voor de blog!
Ik vind het superleuk om met jullie te delen wat ik allemaal doe. Mijn voornemen is om dit vaker in de Instagram Story’s te delen. Maar consequent zijn is niet mijn sterkste punt, dus ik beloof niks.

Wil jij nou ook iets bestellen? Zoals je ziet is dat dus altijd welkom en word ik er heel enthousiast van! En iets wat snel te maken is, maak ik meteen voor jou klaar!
Neem jij ook een kijkje in de webshop?