Geplaatst op Geef een reactie

Wat is jouw favoriete haakproject?

Zo leuk dat deze vraag op zaterdag valt. Meteen een leuk idee om een blog te schrijven. Top combinatie.
Studio Ilse vraagt: Wat is jouw favoriete haakproject?

Wat is jouw favoriete haakproject?
Wat is jouw favoriete haakproject?

Wat is jouw favoriete haakproject?

Ik denk dat ik deze vraag al wel vaker heb behandeld en dat ik nooit echt op 1 antwoord uit kom. Toch ga ik het vandaag weer proberen.

Wat heb ik nodig om van een haakproject een project te maken die mijn favoriet wordt? Daarvoor moet ik er allereerst echt heel blij van worden.

Nu word ik van de meeste bestellingen wel heel blij, als ik van een vraag niet blij word, is het de vraag of ik er wel aan moet beginnen. Het lijkt mij dat een product niet naar tevredenheid wordt ontvangen als ik er niet al mijn enthousiasme in heb gestoken.

Hakend 2024 in!
Een opdracht als deze kost even tijd, maar ik maak van elke klant top prioriteit!

Een grote vraag naar draakjes (of vlinders of honden, dat kan allemaal), daar word ik ontzettend blij van. Dat is vooral omdat ik dan even een poosje op 1 ding kan focussen en dat zorgt dat ik zonder veel nadenken door kan gaan. 64 stekels, 32 pootjes, 8 hoofdjes, ik hoef niet steeds na te denken over het patroon.

Ben ik het na 64 stekels zat? Ja, dat wel een beetje. En dan moet ik ze ook nog vast zetten aan al die lijfjes. Dat is het nadeel van een grote vraag naar veel priegel werkjes.

Zo maakte ik voor de feestdagen voor een kerstgeschenk 100 vlinders. Deze werden door een instelling aan hun mantelzorgers geschonken. Fantastisch! Minder werk om af te werken, maar 100 stuks ben je niet even in een avondje mee klaar.

Zijn dat dus mijn favoriete vragen?

Het zijn zeker favoriete vragen als ik kijk naar mijn ambities, mijn schaalvergroting, mijn lol in het haakwerk. En ook als ik graag wil groeien, wil ik juist grote vragen binnen krijgen.

Zou ik voor de lol zoveel vlinders, hondjes of draakjes haken? Dat misschien niet. Dan ga ik toch liever voor werk waar minder gepriegel en oplet werk in zit.

Een vloerkleed is een prachtige aanvulling op de babykamer
Een vloerkleed is een prachtige aanvulling op de babykamer

Is een vloerkleed iets wat ik graag haak?

Een vloerkleed zoals op de foto is fantastisch om weg te haken als je op de bank zit met een leuke serie aan. Ik luister meer tv dan dat ik kijk, maar met een kleed krijg ik er al wel wat meer van mee dan met priegelwerkjes, zoals de draakjes.

Een vloerkleed is een grote opdracht en daar word ik sowieso al blij van. De grote opdrachten geven mij veel voldoening, omdat de klant echt vertrouwen heeft in mijn werk.

Wat ik een dilemma vind bij de vloerkleden, is dat ik kies voor zacht materiaal, waardoor het geen stevig vloerkleed wordt zoals je in sommige warenwinkels vindt. Dit zorgt soms voor teleurstelling of verwarring bij de klant. Ik heb hier in de jaren ook van geleerd om hier duidelijk over te communiceren.

Daarnaast doet het materiaal waar ik mee werk wat het zelf wil. Hobbels en bobbels zijn soms moeilijk te voorkomen, hoe raar ook. Gaande weg werk ik de bobbels weg, maar toch zie je aan het eind dat hij niet 100% glad is. Het verbaast me iedere keer weer hoe een eigen wil het materiaal soms kan hebben. Ook dit heb ik leren communiceren naar de klant. Zeker als je hem gevouwen uit je pakketje haalt, kan het even tijd nodig hebben om hem netjes glad neer te leggen. En een beetje kreukels horen er toch bij, omdat het geen fabriekswerk is.

Is dit mijn ultieme gehaakte product?
Is dit mijn ultieme gehaakte product?

Maar wat is dan mijn ultieme favoriet?

Is een sjaal dan mijn favoriet? Misschien wel! Maar misschien ook niet. Ik maak er niet zo heel veel en daardoor raken ze soms in de vergetelheid. Zonde, want het is een kwaliteitsproduct die lang mee gaat en jou goed warm houdt in de winter. Maar wellicht als ik er eens 100 moet maken, dat ook daar de charme van af gaat.

Ik denk niet dat er 1 product te benoemen is waar ik echt het meest blij van wordt. Sowieso ben ik tevreden met elk product dat de deur uit gaat, anders zou ik het niet verzenden naar de klant. En elk product heeft op zijn eigen manier iets bijzonders, iets speciaals of iets unieks.

Net als tussen je kinderen, kan ik tussen mijn haakproducten ook niet 1 favoriet benoemen. Het kan soms ook net van mijn stemming afhangen wat er op dat moment het beste past of werkt.

Wat is jouw favoriete haakproject?

Getoonde producten uit deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *